Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Als u heeft gekozen voor een houten vloer wilt u graag dat de vloer lang mooi blijft. Zijn glans houdt, de mooie kleur behoudt. Kortom, de uitstraling waar u voor heeft gekozen wilt u behouden. Vloeronderhoud voor parket is dan van belang. Een vloer die u goed onderhoudt, gaat lang mee en blijft mooi. Zo geniet u lang van uw mooie vloer. U heeft tenslotte met zorg de ideale vloer uitgekozen. Maar hoe kunt u uw parketvloer het beste schoonmaken en onderhouden?

Schoonmaken van de vloer

Het schoonmaken van uw parketvloer speelt een belangrijke rol. Goed schoonmaken betekent dat de vloer langer mooi is. Hoe kunt u dit doen? U kunt allereerst zorgen dat er zo min mogelijk vuil en zand van buiten meer naar binnen wordt genomen. Een goede deurmat is dus echt geen overbodige luxe. De zandkorrels schuren tegen de vloer en kunnen al snel krasjes veroorzaken. Het is daarom belangrijk om vaak te stofzuigen en de vloer zo schoon mogelijk te houden. Als u geen enkel risico op beschadigingen wilt lopen kunt u ervoor kiezen om geen schoenen te dragen in huis. U kunt uw parketvloer ook dweilen. Maak de dweil niet te nat en voeg een beetje natuurzeep toe aan het water. Meer dan twee keer per maand is niet nodig.

Onderhouden

Door uw vloer op de juiste manier schoon te maken blijft uw vloer lang mooi. Naast schoonmaken kunt u zelf nog een aantal dingen doen voor uw parketvloer. Door uw parketvloer goed te onderhouden, behoudt uw vloer immers langer zijn mooie uitstraling. Het is belangrijk dat u uw jaarlijks behandelt met polish, onderhoudsolie, of onderhoudswax. Wat voor uw vloer de juiste onderhoudsproducten zijn kunt u overleggen met uw vakman, het bedrijf dat de vloer voor u heeft gelegd. Iedere vloer moet op een andere manier onderhouden worden. De keuze voor de juiste onderhoudsproducten is afhankelijk van het type vloer. Lakvloeren, waxvloeren of olievloeren worden alle anders behandeld bij het onderhoud.

Nieuwe vloer of renovatie

Het kan ook zijn dat er al een parketvloer ligt maar dat deze er niet meer mooi uitziet. Of dat een deel van de vloer zo beschadigd is dat schuren alleen niet meer genoeg is. Of u heeft een aanbouw gedaan en u wilt de vloer laten doorlopen. U heeft dan de mogelijkheid om de vloer er uit te laten halen en een nieuwe vloer te leggen. Maar u kunt er ook voor kiezen om de vloer te laten renoveren, repareren of aanhelen. De vloer wordt geschuurd en weer van een toplaag voorzien. Als de vloer aangeheeld moet worden betekent dit dat de parketvloer wordt doorgelegd in bijvoorbeeld de aanbouw. Uiteindelijk komt de vloer er zo uit te zien als de vloer die er al ligt. Daarna is het weer van belang dat de vloer op de juiste manier wordt schoongemaakt en wordt onderhouden.

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel of over één van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.