Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Natuursteen onderhoud

Goed onderhoud met de juiste producten is de formule voor een natuurstenenvloer met een lang leven. De specialisten van Floortec adviseren u over passend onderhoud voor uw vloer. Onderhoud waar u zelf de middelen niet voor heeft nemen wij u uit handen.

Een beschermende toplaag zorgt voor minder natuursteen onderhoud

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt des te meer voor onderhoud van natuursteen. Om zo lang mogelijk van uw prachtige marmeren ondergrond of terrazzovloer te genieten, moet deze goed beschermd zijn. Floortec is gespecialiseerd in het impregneren van diverse steensoorten. Wij geven uw vloer een waterdichte en vuilafstotende toplaag waardoor natuursteen vloer schoonmaken makkelijker is en natuursteen onderhoud minder tijd kost. Daarnaast voorzien wij u van deskundig advies over de beste manieren om uw natuursteen vloer te reinigen.

Natuursteen vloer schoonmaken volgens twee principes

Natuursteen is van nature sterk en duurzaam. Toch heeft ook natuursteen onderhoud nodig. Een natuursteen vloer reinigen is niet tijdrovend maar dient wel volgens een onderhoudsprogramma te gebeuren. Net zoals kleding van diverse materialen op andere wasprogramma’s gewassen worden, is een natuursteen vloer schoonmaken ook afhankelijk van het materiaal. Zo mogen kalkhoudende vloeren zoals marmer, Belgisch hardsteen en travertin niet met zure schoonmaakmiddelen behandeld worden en brengt een hogedrukspuit schade toe aan poreuze terrastegels. Voor het onderhoud van natuursteen gelden twee basisprincipes:

  1. vermijd zand want dit schuurt op de vloer van natuursteen;
  2. gebruik niet te veel water want dit dringt binnen in kapotte voegen, plinten en muren.

De juiste middelen voor natuursteen vloer onderhoud

Wekelijks natuursteen vloer onderhoud betekent langer genieten van uw prachtige vloer. Zorgvuldig en passend natuursteen onderhoud zorgt er tevens voor dat u natuursteen renoveren zo lang mogelijk uitstelt. Door regelmatig stofzuigen of vegen voorkomt u dat vuil zich in voegen ophoopt. Om krassen te voorkomen kunt u tijdens het stofzuigen gebruik maken van een opzetstuk met borstels. Wilt u de natuursteen vloer reinigen met water? Gebruik dan zo min mogelijk water en vermijd commerciële reinigingsmiddelen zonder duidelijke indicatie. Voor het schoonmaken van natuursteen vloeren kunt u het beste groene zeep gebruiken.

Deskundig advies en natuursteen onderhoud op maat

Iedere steen is anders en heeft daarom een andere behandeling nodig. Voor alle steensoorten geldt dat natuursteen onderhoud vergemakkelijkt wordt door tijdig impregneren, polijsten of kristalliseren. Uw Floortec expert kan u hier meer over vertellen. Ook voor advies over de juiste reinigingsmiddelen voor uw vloer kunt u bij ons terecht. Wilt u onderhoud van natuursteen geheel uitbesteden? Wij sturen een vloerspecialist langs. Na een uitgebreide vloerinspectie stelt deze een compleet pakket van geschikte onderhoudsproducten voor optimaal onderhoud van uw specifieke vloer.

Heeft u vragen over het beste onderhoud voor een specifiek soort natuursteen vloer of ontvangt u graag deskundig advies? Neem contact met ons op.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!