Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Houten vloer onderhouden

De aanschaf van een houten vloer is een investering waarvan u nog lang plezier hoopt te hebben. Om inderdaad zo lang mogelijk van het natuurlijke materiaal te genieten, is het belangrijk dat de houten vloer onderhouden wordt.

Dagelijks houten vloer onderhoud is de eerste stap

Wilt op een duurzame manier genieten van de mooie vloer? Het op de juiste manier onderhouden van houten vloeren zorgt ervoor dat deze mooi blijven én lang meegaan. Een goed verzorgde vloer heeft regelmatig onderhoud nodig. In het geval van dagelijks onderhoud van houten vloeren maakt Floortec geen onderscheid tussen verschillende houtsoorten. Onderhoud doet immers iedere houtvloer goed. Dagelijks houten vloer onderhoud bestaat uit de vloer aanvegen en stofzuigen. Dit doet u om vuil snel te verwijderen. Zo kan vuil niet in de ondergrond trekken en wordt slijtage voorkomen. Op deze manier kunt u de houtvloer onderhouden op een simpele maar effectieve manier.

Periodiek onderhoud van uw houten vloer

Naast dagelijks onderhoud van de houten vloer heeft de natuurlijke ondergrond periodiek ook meer onderhoud nodig. Hierbij kunt u denken aan het grondig reinigen van een parketvloer. Zelf kunt u om de zoveel tijd de houtvloer reinigen maar hier dient u wel op te passen. Niet alle middelen zijn geschikt voor het reinigen van houten vloeren en hierdoor kan de beschermende laag olie of wax beschadigd raken. Als dit gebeurt kunnen de specialisten van Floortec uw houten vloer oliën. Dit is periodiek houten vloer onderhoud waarbij het hout extra verzorging en bescherming krijgt.

Uw houten vloer laten reinigen

Voor het overige onderhoud van uw vloer is het dus van belang om te weten welke soort vloer u in huis heeft. Dit gaat ook op wanneer u de houten vloer wilt laten reinigen. Gelukkig weten de experts van Floortec alles van hout en kunnen zij u advies geven over houtvloer onderhoud en het laten reinigen van houten vloeren. Is er niet genoeg aan onderhoud van uw houten vloer gedaan en irriteert u zich aan beschadigingen en verkleuringen? Zelfs dan is er nog hoop. Onze specialisten komen dan uw houten vloer renoveren zodat u niet onnodig veel geld hoeft uit te geven aan een compleet nieuw parket.

Advies nodig voor optimaal onderhoud van uw houten vloer?

Tot slot houdt houten vloer onderhoud ook in dat u een vuile vloer zoveel mogelijk probeert te voorkomen. Probeer daarnaast de poten van meubels altijd de voorzien van vilt zodat deze niet rechtstreeks contact maken met de vloer. Dit is een eenvoudige vorm van houten vloer onderhoud waar u vrijwel geen energie aan kwijt hoeft te zijn. Het voorkomt krassen en putten in uw vloer en grootschalig onderhoud van de houten vloer in de toekomst.

Heeft u nog vragen over onderhoud van een houten vloer? Neem gerust contact op met onze vloer specialisten. Als het om vloeren gaat staat Floortec altijd voor u klaar.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!