Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

floorboy_xl480 - Parket onderhoud

Parket Onderhoud

Een parketvloer onderhouden is een vak apart. Het is een intensief proces waarin u belangrijke overwegingen moet maken. U moet uzelf een aantal vragen stellen en u moet ze beantwoorden.

 1. Hoe kan ik voorkomen dat ik schade krijg aan mijn parket?
 2. Welke producten moet ik gebruiken?
 3. Wanneer moet ik welke producten gebruiken?
 4. Wat kan ik doen als ik schade heb?
 5. Waar kan ik producten bestellen of kopen?

microvezelmop - Parket OnderhoudHet zijn legitieme vragen die leven bij veel parketbezitters. Floortec realiseert zich dat u met deze vragen zit en stelt daarom haar kennis beschikbaar. Een parketvloer onderhouden? De experts van Floortec kunnen u advies geven over het onderhouden van dit type ondergrond. Neem telefonisch contact op, stuur een email, kom langs bij een van onze vestigingen en vraag naar de onderhoud service van Floortec of lees de onderstaande tips door.

Parketvloer onderhouden of herstellen?

Het gedeeltelijk vervangen van een parket is voordeliger dan een compleet nieuwe vloer. Parket onderhoud is echter weer veel goedkoper dan een deel vervangen. De kern van veel vloerproblemen is dat mensen niet investeren in goede onderhoudsproducten en pas de ondergrond willen herstellen als de schade extreem lastig te herstellen is. We raden iedereen aan om daarom parket onderhoudsartikelen te kopen en met vijf simpele tips schade te voorkomen en uw houten vloer te onderhouden.

 1. Stofzuig frequent en verwijder zandAquamarijn Easy Care onderhoudsset Vloerproducten.nl
 2. Reinig een houten vloer met vocht,
  alleen als de beschermingslaag aanwezig is
 3. Gebruik nooit teveel water!
 4. Behandel de vloer jaarlijks met polish, onderhouds- olie, of onderhoudswax
 5. Bestel de juiste onderhoudsproducten
 6. Hanteer de aanwijzingen van de fabrikant

Contact

Antwoord op al uw vragen?

De juiste onderhoudsproducten bestellen? De juiste behandelwijze voor mijn vloer? Het zijn vragen die opkomen bij dit rijtje. De keuze voor de juiste producten is afhankelijk van het type vloer; lakvloeren, waxvloeren of olievloeren worden allen anders behandeld. Wilt u antwoord op alle vragen, neem dan contact op met onze medewerkers. Wij zijn u graag van dienst met onze onderhoud service. Ook als uw parketvloer grotere schade heeft kunt u er voor kiezen uw parket te renoveren door middel van parket schuren of het aanhelen van uw parket.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Kalkhoudend natuursteen kristalliseren

Kalkhoudend natuursteen zoals marmer, travertin, hardsteen e.d. krijgen zogenaamde gebruikssporen en daardoor een doffe uitstraling. U wilt een oplossing? Schakel Floortec in. Wij hebben het antwoord in de vorm van polijsten en kristalliseren. Natuursteen kristalliseren is dé remedie tegen een uitgebluste vloer en een heel goede optie voor de renovatie van een natuursteen vloer. Door het kristalliseren van uw natuurstenen vloer krijgen de tegels een hogere glansgraad en een hardere toplaag.

Kan mijn vloer ook opgeknapt worden met kristalliseren ?

In sommige gevallen is natuursteen kristalliseren niet het antwoord op uw problemen. Diepe krassen, oneffenheden of scheuren worden niet weggewerkt in het proces. In dat geval kunt u beter uw vloer laten slijpen. Niet elke natuurstenen vloer kan worden gekristalliseerd. Er zijn 3 randvoorwaarden die van belang zijn in de besluitvorming;2013-09-11 15.08.14

 1. De vloer moet egaal zijn, oneffenheden die dieper liggen of die omhoog staan kunnen zorgen voor een verkeerde reactie met de poeder. Deze plekjes zullen doffer blijven.
 2. Uw natuursteen moet een hoge kalkwaarde hebben, de chemische reactie verloopt anders niet zoals gewenst.
 3. Welke oppervlaktebewerking is toegepast? Er moet gekeken worden naar de eerdere afwerking. Is de vloer verzoet of gepolijst. Misschien is de vloer behandeld met een polish.

   

  Natuursteen met een hoge kalkwaarde?

Natuursteen kristalliseren is enkel van toepassing op kalk-2013-09-27 13.47.53
houdende natuursteen soorten zoals Belgisch hardsteen, travertin en marmer. Deze kunnen na het polijsten gekristalliseerd worden. Met behulp van een, speciaal daarvoor bestemd polijstpoeder en een éénschijfsmachine wordt de toplaag behandeld door de professionals van Floortec. Er wordt een chemische reactie veroorzaakt tussen de kalk in de bovenlaag van de tegels en de chemicaliën. Het resultaat is een sterke en glansrijke vloer!

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Floortec. U krijgt direct contact met de specialist in uw regio.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Contact opnemen

Uw Naam (verplicht)

Straat (verplicht)

Postcode (verplicht)

Uw Woonplaats (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp
ParketNatuursteenTraprenovatieNieuwe vloerAnders

Uw bericht

Contactgegevens

Floortec Nederland
Bamendaweg 46
3319 GS Dordrecht

KvK nummer 60902890

0800 - 3566783

Vestigingen