Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Natuursteen en marmer vloer behandelen

Heeft u een marmeren vloer en wilt u die reinigen, botticini3 Marmeren vloer polijstenpolijsten, impregneren of slijpen? Floortec is het enige landelijk opererend bedrijf met meerdere vestigingen in Nederland die natuurstenen vloeren, zoals marmer, graniet en basalt, weer kan opfrissen met zeven gespecialiseerde technieken die gemaakt zijn voor marmer en natuursteen. Floortec inspecteert van tevoren elke vloer waarna u een inzichtelijke prijsopgave en onderhoudsadvies voor uw natuursteen vloer krijgt. Eerlijken helder.Contact

7 behandelwijzen voor marmer en natuursteen onderhoud

Natuursteen en marmer kunnen, afhankelijk van de botticini4 marmeren vloeren schade en uw wensen, op een aantal manieren worden behandeld. Floortec biedt 7 behandelwijzen aan variërend in smaak, noodzaak en wens;

 1. Slijpen van marmer, hardsteen en natuursteen
 2. Polijsten en tussen slijpen van marmer
 3. Impregneren van natuursteen en marmer
 4. Kristalliseren van marmer
 5. Onderhouden van natuursteen
 6. Reinigen van natuursteen
 7. Reparatie van natuursteen vloeren

De aparte pagina’s met filmpjes van deze behandelwijze kunnen uw meer inzicht verschaffen in de verzorging van uw natuurstenen vloer. Het is echter ook mogelijk om vrijblijvend contact op nemen met onze specialisten bij Floortec. Zij zullen uw meer informatie geven over de zeven technieken, maar zij kunnen ook vrijblijvend een bezoek brengen aan uw woning om een plan van aanpak op te stellen. Natuursteen is een prachtige natuurlijke ondergrond, maar het is belangrijk dat er met zorg omgegaan wordt met de vloer, om de kwaliteit te behouden.

Floortec laat uw marmer vloer weer stralen!

De noodzaak om voorzichtig en met beleid om te gaan met uw vloer van marmer, hardsteen, basalt, travertin, leisteen of graniet staat bij Floortec hoog in het vaandel. U hebt ooit een natuurstenen vloer aangeschaft met de verwachting dat u er lang van kunt genieten, wij zorgen ervoor dat u dat kunt blijven doen. Blijf niet langer zitten met een beschadigde vloer en laat ons uw woonkamer, slaapkamer of badkamer weer laten stralen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar met onze professionals kunt u soms een foutje maken.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Kalkhoudend natuursteen kristalliseren

Kalkhoudend natuursteen zoals marmer, travertin, hardsteen e.d. krijgen zogenaamde gebruikssporen en daardoor een doffe uitstraling. U wilt een oplossing? Schakel Floortec in. Wij hebben het antwoord in de vorm van polijsten en kristalliseren. Natuursteen kristalliseren is dé remedie tegen een uitgebluste vloer en een heel goede optie voor de renovatie van een natuursteen vloer. Door het kristalliseren van uw natuurstenen vloer krijgen de tegels een hogere glansgraad en een hardere toplaag.

Kan mijn vloer ook opgeknapt worden met kristalliseren ?

In sommige gevallen is natuursteen kristalliseren niet het antwoord op uw problemen. Diepe krassen, oneffenheden of scheuren worden niet weggewerkt in het proces. In dat geval kunt u beter uw vloer laten slijpen. Niet elke natuurstenen vloer kan worden gekristalliseerd. Er zijn 3 randvoorwaarden die van belang zijn in de besluitvorming;2013-09-11 15.08.14

 1. De vloer moet egaal zijn, oneffenheden die dieper liggen of die omhoog staan kunnen zorgen voor een verkeerde reactie met de poeder. Deze plekjes zullen doffer blijven.
 2. Uw natuursteen moet een hoge kalkwaarde hebben, de chemische reactie verloopt anders niet zoals gewenst.
 3. Welke oppervlaktebewerking is toegepast? Er moet gekeken worden naar de eerdere afwerking. Is de vloer verzoet of gepolijst. Misschien is de vloer behandeld met een polish.

   

  Natuursteen met een hoge kalkwaarde?

Natuursteen kristalliseren is enkel van toepassing op kalk-2013-09-27 13.47.53
houdende natuursteen soorten zoals Belgisch hardsteen, travertin en marmer. Deze kunnen na het polijsten gekristalliseerd worden. Met behulp van een, speciaal daarvoor bestemd polijstpoeder en een éénschijfsmachine wordt de toplaag behandeld door de professionals van Floortec. Er wordt een chemische reactie veroorzaakt tussen de kalk in de bovenlaag van de tegels en de chemicaliën. Het resultaat is een sterke en glansrijke vloer!

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Floortec. U krijgt direct contact met de specialist in uw regio.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Contact opnemen

Uw Naam (verplicht)

Straat (verplicht)

Postcode (verplicht)

Uw Woonplaats (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp
ParketNatuursteenTraprenovatieNieuwe vloerAnders

Uw bericht

Contactgegevens

Floortec Nederland
Bamendaweg 46
3319 GS Dordrecht

KvK nummer 60902890

0800 - 3566783

Vestigingen