Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Natuursteen Polijsten

Natuursteen polijsten is een behandeling van de vloer
waarbij looppaden en krasjes verwijderd worden. Floortec kan dit proces voor u toepassen op uw vloer. Door het polijsten herstellen we de glans en krijgt de natuurstenen vloer weer een vernieuwde uitstraling. Het is normaal dat natuursteen, zoals marmer, graniet en travertin er dof uit gaat zien na intensief gebruikt. Er ontstaan kleine krasjes en u irriteert zich daar misschien aan. In dat geval is natuursteen polijsten een verstandige keuze om de vloer op te knappen. Polijsten is een techniek die uw vloer snel weer haar glans teruggeeft.

Natuursteen polijsten en beschermen

Het polijsten gebeurt in drie verschillende fasen, u kunt er zelf voor kiezen om een vierde fase eraan toe te voegen;

 1. In de eerste fase wordt de vloer licht geschuurd met een grove diamant pad. Dit opent de structuur van de natuursteen en verwijdert kleine krasjes. Na deze fase is de natuursteen zeer kwetsbaar en mat. U wilt niet stoppen na deze fase.
 2. De tweede fase zorgt er voor dat de vloer weer aansterkt. De structuur gaat zich weer sluiten, het natuursteen krijgt haar kracht weer terug en de eerste glans komt terug.
 3. In de derde fase wordt de vloer gepolijst met een fijne diamant pad. De structuur sluit bijna en de vloer krijgt een glanzend eindresultaat.
 4. Na het doorlopen van deze drie fasen kan de vloer
  gekristalliseerd
  worden. Deze behandeling maakt de vloer dichter en harder. Een bijkomend effect is dat glans nog hoger wordt. Indien er gekozen wordt voor een matte / zijdeglans uitstraling is het aan te raden om de vloer te impregneren. Dat wil zeggen dat de poriën gevuld worden. Het zorgt ervoor dat vuil en vet minder snel in uw vloer trekt.

Vrijblijvend advies

Wilt u uw natuursteen polijsten? Neem contact op met Floortec voor het beste advies voor uw vloer. Wij komen graag een keer vrijblijvend langs om de staat van uw vloer te beoordelen.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Kalkhoudend natuursteen kristalliseren

Kalkhoudend natuursteen zoals marmer, travertin, hardsteen e.d. krijgen zogenaamde gebruikssporen en daardoor een doffe uitstraling. U wilt een oplossing? Schakel Floortec in. Wij hebben het antwoord in de vorm van polijsten en kristalliseren. Natuursteen kristalliseren is dé remedie tegen een uitgebluste vloer en een heel goede optie voor de renovatie van een natuursteen vloer. Door het kristalliseren van uw natuurstenen vloer krijgen de tegels een hogere glansgraad en een hardere toplaag.

Kan mijn vloer ook opgeknapt worden met kristalliseren ?

In sommige gevallen is natuursteen kristalliseren niet het antwoord op uw problemen. Diepe krassen, oneffenheden of scheuren worden niet weggewerkt in het proces. In dat geval kunt u beter uw vloer laten slijpen. Niet elke natuurstenen vloer kan worden gekristalliseerd. Er zijn 3 randvoorwaarden die van belang zijn in de besluitvorming;2013-09-11 15.08.14

 1. De vloer moet egaal zijn, oneffenheden die dieper liggen of die omhoog staan kunnen zorgen voor een verkeerde reactie met de poeder. Deze plekjes zullen doffer blijven.
 2. Uw natuursteen moet een hoge kalkwaarde hebben, de chemische reactie verloopt anders niet zoals gewenst.
 3. Welke oppervlaktebewerking is toegepast? Er moet gekeken worden naar de eerdere afwerking. Is de vloer verzoet of gepolijst. Misschien is de vloer behandeld met een polish.

   

  Natuursteen met een hoge kalkwaarde?

Natuursteen kristalliseren is enkel van toepassing op kalk-2013-09-27 13.47.53
houdende natuursteen soorten zoals Belgisch hardsteen, travertin en marmer. Deze kunnen na het polijsten gekristalliseerd worden. Met behulp van een, speciaal daarvoor bestemd polijstpoeder en een éénschijfsmachine wordt de toplaag behandeld door de professionals van Floortec. Er wordt een chemische reactie veroorzaakt tussen de kalk in de bovenlaag van de tegels en de chemicaliën. Het resultaat is een sterke en glansrijke vloer!

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Floortec. U krijgt direct contact met de specialist in uw regio.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Contact opnemen

Uw Naam (verplicht)

Straat (verplicht)

Postcode (verplicht)

Uw Woonplaats (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp
ParketNatuursteenTraprenovatieNieuwe vloerAnders

Uw bericht

Contactgegevens

Floortec Nederland
Bamendaweg 46
3319 GS Dordrecht

KvK nummer 60902890

0800 - 3566783

Vestigingen