Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Multiplank vloeren

Een multiplank vloer is meerlaags parket met een toplaag van massief hout. Hierdoor heeft een multiplank vloer de warme en natuurlijke uitstraling van een massieve vloer maar dan met meer voordelen en voor een lagere prijs.

Wat is een multiplank vloer?

Multiplank wordt ook wel duoplank of meerlaags parket genoemd. De naam licht al een tipje van de sluier op: het gaat hier om een houtvloer die uit meerdere lagen bestaat. De onderste laag multiplank is gemaakt van mutliplex, de toplaag massief hout. De meeste mensen kiezen voor een multiplank vloer van eikenhout maar Floortec legt ook multiplank vloeren in andere houtsoorten. De twee lagen van multiplank zijn met elkaar verlijmd waardoor werking vrijwel uitblijft. Zelfs in vochtige omgevingen en door de seizoenen heen krimpt multiplank niet, noch zet de vloer uit.

 

Zes voordelen van een multiplank vloer in huis

Een houtvloer kopen is een investering waar u graag goed over nadenkt. De vloerexperts van Floortec adviseren u over diverse nieuwe vloeren, zodat u gebaseerd op voor- en nadelen van bepaalde houtsoorten, legwijzen en afwerkmethoden de perfecte vloer uitkiest. Ten opzichte van een massieve vloer biedt een vloer van multiplank zes duidelijke voordelen:

 1. door de combinatie van multiplex en een toplaag van eikenhout is multiplank voordelig;
 2. multiplank kan zwevend gelegd worden en is bij eventuele verhuizing eenvoudig te verplaatsen;
 3. de toplaag van hout is warmtevast en ideaal in combinatie met vloerverwarming;
 4. multiplankvloeren worden naadloos gelegd waardoor vuil niet ophoopt en de vloer onderhoudsarm is;
 5. multiplank kan als een massief eikenvloer afgewerkt worden met hardwax, olie, lak of door roken en logen;
 6. multiplank is kruislings verlijmd en daardoor vrijwel werkingsvrij.

Floortec komt uw multiplank vloer leggen

Een multiplank vloer is nagenoeg hetzelfde als een massieve vloer, tenminste qua uitstraling. Multiplank vloeren hebben dezelfde warme tonen en geven woonruimte een natuurlijke sfeer, precies zoals massief eikenhout. Afhankelijk van de dikte van een multiplank vloer kan deze ook een aantal keer opgefrist worden. Dan komt één van onze vakmensen uw multiplank vloer schuren of polijsten zodat gebruikerssporen en beschadigingen hersteld worden en uw multiplankvloer weer zo goed als nieuw is.

Meer weten over de multiplank? Neem vrijblijvend contact op

Floortec heeft veel ervaring met multiplank. Onze experts weten alles van de verschillende houtsoorten waaronder ook tropische soorten zoals jatoba, afzelia, kambala en merbau. We voorzien u van relevante informatie voor uw specifieke situatie en kunnen u bijvoorbeeld vertellen waarom de dikte van multiplank vloeren belangrijk is. We sturen graag een vloerspecialist bij u langs om u advies te geven over het kopen en leggen van een multiplank vloer.

Heeft u vragen over multiplank of een andere houtvloer? Neem contact met ons op voor deskundig advies.

 

 

 

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

  Neem eenvoudig contact op

  Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   

   

  Contact

  Floortec Nederland
  Bamendaweg 46
  3319 GS Dordrecht

   Tel: 0800 – 3566783
   Mail: info@floortec.nl

  floortec

  Binnen 24 uur advies?

  Wij nemen contact met u op!