Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Tapis in Hongaarse punt wit geolied

Traditioneel Parket

Bent u geen fan van planken vloeren, maar houdt u we van een traditionele houten vloer? Floortec biedt de oplossing in de vorm van tapisvloeren. ´Tapis´ is het Franse woord voor tapijt. De zogenaamde patroonvloeren kunnen het beste omschreven worden als stijlvolle houten vloeren waarbij de planken afgewerkt worden tot een groot oppervlak; houten tapijten. Floortec heeft zich gespecialiseerd in het leveren en aanleggen van deze bijzondere parket vloer. Lees snel verder om over de verschillende werkwijzen te lezen en erachter te komen hoe Floortec u kan helpen met het maken van de beste keuzes.

Traditioneel parket leggen, twee keuzes

Voordat de professionals van Floortec aan de _MG_1242_2
slag gaan, moet u twee keuzes maken;

 1. U kiest uw houtsoort: Tapis is verkrijgbaar in 6 mm en 8 mm. Het biedt naast eiken vloeren ook de keuze uit prachtige hardhouten soorten. Afzelia, merbau, kambala en jatoba zijn warme harde houtsoorten die zeer geschikt zijn in een combinatie met vloerverwarming (vraag onze specialist naar de voorwaarden). Deze typen houden de warmte zeer lang vast en
  veranderen daarom niet snel van temperatuur.tapis
  Heerlijk op een koude winterdag.
 2. U kiest de manier waarop de vloer ingelegd
  wordt. Tapis kunt u op diverse manieren laten
  leggen: visgraat, dubbele visgraat, Hongaarse
  punt en mozaïek. Ook kan er nog gekozen
  worden voor een (dubbele) band met bies.
  De specialisten van Floortec kunnen u inform-
  eren omtrent de beste keuze voor uw klassieke
  parket.

Tapisvloer leggen, onze werkwijze

De tapisstroken parket zijn verkrijgbaar in ver-Visgraat donker
schillende lengte- en breedtematen. Na de levering worden de stroken verlijmd en gespijkerd op spaanplaatbroodjes. Daarna wordt het hout geschuurd en gevoegd met vloeibaar hout, zodat er een egale vloer ontstaat. Na de tijd wordt de vloer nageschuurd en behandeld met vloerolie, hardwax of lak. Het resultaat is een prachtig klassiek parket zonder planken. Bestel vandaag nog.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Kalkhoudend natuursteen kristalliseren

Kalkhoudend natuursteen zoals marmer, travertin, hardsteen e.d. krijgen zogenaamde gebruikssporen en daardoor een doffe uitstraling. U wilt een oplossing? Schakel Floortec in. Wij hebben het antwoord in de vorm van polijsten en kristalliseren. Natuursteen kristalliseren is dé remedie tegen een uitgebluste vloer en een heel goede optie voor de renovatie van een natuursteen vloer. Door het kristalliseren van uw natuurstenen vloer krijgen de tegels een hogere glansgraad en een hardere toplaag.

Kan mijn vloer ook opgeknapt worden met kristalliseren ?

In sommige gevallen is natuursteen kristalliseren niet het antwoord op uw problemen. Diepe krassen, oneffenheden of scheuren worden niet weggewerkt in het proces. In dat geval kunt u beter uw vloer laten slijpen. Niet elke natuurstenen vloer kan worden gekristalliseerd. Er zijn 3 randvoorwaarden die van belang zijn in de besluitvorming;2013-09-11 15.08.14

 1. De vloer moet egaal zijn, oneffenheden die dieper liggen of die omhoog staan kunnen zorgen voor een verkeerde reactie met de poeder. Deze plekjes zullen doffer blijven.
 2. Uw natuursteen moet een hoge kalkwaarde hebben, de chemische reactie verloopt anders niet zoals gewenst.
 3. Welke oppervlaktebewerking is toegepast? Er moet gekeken worden naar de eerdere afwerking. Is de vloer verzoet of gepolijst. Misschien is de vloer behandeld met een polish.

   

  Natuursteen met een hoge kalkwaarde?

Natuursteen kristalliseren is enkel van toepassing op kalk-2013-09-27 13.47.53
houdende natuursteen soorten zoals Belgisch hardsteen, travertin en marmer. Deze kunnen na het polijsten gekristalliseerd worden. Met behulp van een, speciaal daarvoor bestemd polijstpoeder en een éénschijfsmachine wordt de toplaag behandeld door de professionals van Floortec. Er wordt een chemische reactie veroorzaakt tussen de kalk in de bovenlaag van de tegels en de chemicaliën. Het resultaat is een sterke en glansrijke vloer!

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Floortec. U krijgt direct contact met de specialist in uw regio.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Contact opnemen

Uw Naam (verplicht)

Straat (verplicht)

Postcode (verplicht)

Uw Woonplaats (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp
ParketNatuursteenTraprenovatieNieuwe vloerAnders

Uw bericht

Contactgegevens

Floortec Nederland
Bamendaweg 46
3319 GS Dordrecht

KvK nummer 60902890

0800 - 3566783

Vestigingen