Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

 

Traditioneel parket

Bent u op zoek naar een natuurlijke houtvloer maar doen planken u niet zo veel? Parket in mozaïekpatronen leggen is een mooi alternatief. De vloerspecialisten van Floortec adviseren u over de diverse mogelijkheden van “tapisvloeren”.

Een traditionele parketvloer; de voordelen

“Tapis” komt van het Franse woord voor tapijt. De tapisvloer dankt de naam dan ook aan de mogelijkheid om grote oppervlakken met een houten tapijt te bedekken. Het leggen van deze parket vloer gebeurt op traditionele manier, waarbij de houtelementen in verschillende patronen op een spaanplaat ondervloer worden gelijmd en eventueel extra worden vastgenageld. Een traditionele parketvloer kopen heeft een aantal voordelen.

 • verlijming resulteert in minder werking, een stabiele vloer en minder geluidsoverlast;
 • traditioneel parket komt niet los te liggen, vooral in vochtige gebieden is dit een groot pluspunt;
 • parket leggen met verlijming zorgt ervoor dat vloerverwarming makkelijker doorgegeven wordt;
 • traditioneel parket kan gelegd worden in ieder gewenst patroon zoals (dubbele) visgraat, Hongaarse punt en mozaïek;
 • Keuze uit diverse houtsoorten waaronder eiken, afzelia, merbau, kambala en jatoba.

Klassieke parket vloer laten leggen door een specialist

Een traditionele parket vloer leggen vereist vakmanschap. Houd er daarom rekening mee dat u na het kopen van een parket vloer, deze vloer door een professionele partij laat leggen. De vakmensen van Floortec leggen nieuwe vloeren volgens een heldere werkwijze. Allereerst beslist u welke parket vloer u wilt kopen. De Floortec expert adviseert u met behulp van deskundige kennis.

Parket vloer leggen volgens de werkwijze van Floortec

Na een uitgebreid advies kiest u welke parket vloer u wilt kopen, welke houtsoort u het meest aanspreekt en welk patroon u met mooist vindt. Eén van onze vakmensen komt de parket vloer leggen. De tapisstroken worden met de juiste afmetingen geleverd en door de Floortec specialist op een ondergrond van spaanplaatbroodjes perfect in patroon gelegd. Vervolgens wordt de tapisvloer met vloeibaar hout egaal geschuurd en worden nagelgaatjes onzichtbaar gemaakt. Als laatste wordt het parket behandeld met vloerolie, hardwax of lak voor het gewenste resultaat.

Een traditionele parket vloer kopen? Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd of een traditionele parket vloer voor u geschikt is? Wij ondersteunen u met benodigde kennis zodat u een goed doordachte keuze maakt. Zo is een consequentie van een tapis parket vloer leggen dat deze bij verhuizing niet meegenomen kan worden. Gaat u een parket vloer kopen? Dankzij onze expertise en ervaring in het leggen van tapisvloeren kunnen wij u uitgebreid adviseren over de diverse houtsoorten, warmte vasthoudende kwaliteiten en inlegpatronen en op de juiste wijze uw parketvloer leggen.

Voor vrijblijvend advies over de aanschaf van traditioneel parket en vragen over klassieke tapis parket vloeren leggen neemt u contact met ons op.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

  Neem eenvoudig contact op

  Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   

   

  Contact

  Floortec Nederland
  Bamendaweg 46
  3319 GS Dordrecht

   Tel: 0800 – 3566783
   Mail: info@floortec.nl

  floortec

  Binnen 24 uur advies?

  Wij nemen contact met u op!