Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Eens in de zoveel jaren is uw woning toe aan een grondige opknapbeurt. Soms is een verbouwing nodig om extra ruimte te creëren of om de staat van de woning te verbeteren. Gaat u uw woning verbouwen? Een inmiddels beschadigde vloer vernieuwen wordt nog weleens vergeten. Heeft u een houten vloer? Dan is het belangrijk om deze tijdens of na een verbouwing weer in perfecte staat terug te brengen. Zo komen de wijzigingen aan uw woning het beste tot zijn recht. Bovendien gaat de houten vloer hierna weer jarenlang mee!

Advies op maat

Houten vloeren kunnen wel tegen een stootje. Toch voorkomt u niet dat er in de loop der jaren slijtage optreedt. Denk bijvoorbeeld aan krassen, zwarte plekken of andere beschadigingen. Wanneer dit het geval is, kan onze specialist u precies vertellen welke maatregelen nodig zijn om de vloer te herstellen. Om dit te beoordelen kijken we naar de houtsoort, het type vloer, eerder onderhoud, de dikte van de toplaag en de randafwerking. Wacht u overigens niet te lang met het herstellen van uw beschadigde vloer. Hierdoor kan het zijn dat de vloer zwaarder geschuurd moet worden, wat de levensduur verkort. Bovendien kan het te laat aanbrengen van beschermlagen de kosten van het onderhoud opdrijven. 

Uw houten vloer schuren

Nadat er een specialist uw vloer heeft onderzocht, is het tijd om de vloer te schuren. Wij adviseren u daarbij altijd eerst over de verschillende mogelijkheden. In alle gevallen wordt er in ieder geval stofvrij geschuurd. Dit is niet alleen prettig voor u en uw medebewoners, maar ook voor ons personeel. Het schuren verloopt vervolgens in verschillende fases, waarbij we werken van grof naar fijn. Uiteraard loopt het aantal fases op naarmate de beschadigingen van de vloer ernstiger zijn. Is de vloer met spijkers of pins bevestigd op een ondervloer? Dan moeten deze na het schuren meestal worden ingeslagen. De gaatjes die hierdoor ontstaan moeten vervolgens gevuld worden. Hierna is het tijd om de vloer op de juiste en door u gewenste manier af te werken.

De vloer mooi afwerken

Een houten vloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Zo kunt u meestal kiezen voor hardwax, vloerolie of lak. Elk van deze producten moet op een andere manier worden aangebracht. Bij het lakken van de houten vloer worden bijvoorbeeld verschillende laklagen aangebracht en wordt de vloer aan het eind ook gepolijst en afgeschuurd. Bij een vloerolie of hardwax is dit niet nodig. Wel dient de vloer na deze behandelingen 24 tot 36 uur te drogen. In alle gevallen is het resultaat een prachtige houten vloer die er weer als nieuw uitziet!

Is uw houten vloer dof of beschadigd en wilt u deze laten herstellen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een persoonlijk advies!