Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Schade aan uw vloer is niet altijd te voorkomen. Een vloer kan schade oplopen door bijvoorbeeld brand, water, of doordat er iets (zwaars) op de vloer is gevallen. Het liefste wilt u natuurlijk dat deze schade zo snel mogelijk hersteld is, zodat uw huis er weer netjes uit ziet. In dit artikel zetten we enkele tips voor het vernieuwen van een beschadigde vloer voor u op een rijtje.

Schuren en beschermen van een parketvloer

Wanneer u schade heeft aan uw parketvloer, is het raadzaam om de vloer te schuren en daarna te beschermen. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen of dit te laten doen door een vloerspecialist. Wanneer u dit zelf doet moet u rekening houden met een aantal zaken zoals;

  • Gebruik een speciaal voor parket ontworpen schuurmachine. Deze zijn meestal te huren bij de betere doe-het-zelf zaak.
  • Gebruik een kleinere schuurmachine voor meer controle en minder stof.
  • Zijn er ruimtes aangesloten op de ruimte die u gaat schuren, gebruik dan afdekfolie tegen de stof.
  • Begin met diagonaal schuren en werk daarna in rechte banen.
  • Schuur altijd totdat de gehele parketvloer gelijk (egaal) is. Lukt dit in verband met beschadigingen niet, overweeg dan het beschadigde stuk te vervangen.
  • Gebruik schuurmengsel of poriënvuller om eventuele naden op te vullen.

Na het schuren is het belangrijk om een beschermende afwerklaag aan te brengen, zodat de vloer beter beschermd wordt tegen schade. Hierbij is het belangrijk dat alvorens de afwerklaag de vloer stofvrij en vetvrij is, zodat het resultaat niet verstoord raakt door stof en vet dat vermengd is met de afwerklaag.

Vloerspecialist

Wilt u er zeker van zijn dat de vernieuwing van uw parketvloer van goede kwaliteit is en daarnaast tijd en moeite besparen? Dan is het raadzaam om hulp in te schakelen van een vloerspecialist. De specialist zorgt er voor dat de vloer geschuurd wordt waardoor de beschadiging verdwijnt. Daarna wordt er een afwerklaag aangebracht. Bij deze afwerklaag heeft u een keuze uit de volgende afwerklagen:

  • Vloerolie
  • Vloerlak
  • Hardwax of waxoil.

Natuursteen repareren

Heeft u schade aan een natuursteen vloer? Dan is het een goede oplossing om uw natuursteen vloer te laten slijpen. Een vloerspecialist kan uw vloer weer helemaal vlak slijpen met behulp van een slijpmachine. Door het gewicht van de machine in combinatie met de druk slijpt de machine, met behulp van een laagje water en een vaste hand, een laagje van de vloer. Nadat de vloer geslepen is, wordt de vloer gepolijst. Na het polijsten kan de vloer nog gekristalliseerd worden. Deze behandeling maakt de vloer dichter en harder. Ook wordt de glans van de vloer nog hoger.

Wilt u liever een matte / zijdeglans uitstraling dan is het aan te raden om de vloer te impregneren. Dat wil zeggen dat de poriën gevuld worden. Dit impregneren kan op twee manieren uitgevoerd worden; transparant of kleur verdiepend. Bij transparante impregnatie blijft de kleur hetzelfde en bij kleur verdiepend wordt de kleur van de vloer donkerder en komt de structuur van het natuursteen beter naar boven.

Meer informatie over het vernieuwen van een beschadigde parketvloer of natuursteen vloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder en voorzien u van vakkundig advies.