Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

De corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel mensen hun huis en interieur grondig onder handen willen nemen. Misschien wil jij voor sfeer zorgen door een nieuwe bank of eettafel te kopen of pak je het grootser aan en kies je voor een nieuwe vloer? Wie zich gaat verdiepen in de mogelijkheden voor een nieuwe vloer, ziet soms door de bomen het bos niet meer. Een stortvloer, laminaat, PVC of parket; welke vloer is de beste keuze voor jou? In dit artikel focussen we op één van de langst bestaande vloeren en geven wij antwoord op de vraag ‘wat is een parketvloer ook alweer?’.

Wat is een parketvloer?

Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een houtlook op de vloer. Veel verkochte vloeren zijn bijvoorbeeld laminaat of PVC met een houtprint. Deze vloeren zijn geïnspireerd op een echte houten vloer, oftewel een parketvloer. Parket is een natuurlijk product en erg duurzaam. Dit maakt een parketvloer ten opzichte van laminaat of PVC relatief duur in aanschaf en onderhoud. Dit is dan ook de reden dat vaak wordt gekozen voor een alternatief in de vorm van een houtlook vloer.

Wat zijn de voordelen van een parketvloer?

Hoewel de relatief dure aanschafprijs door veel mensen als een groot nadeel van parket wordt gezien, zitten er ook veel voordelen aan een echte houten vloer. Een parketvloer is erg duurzaam, waardoor hij op de langere termijn zelfs veel goedkoperkan uitvallen dan laminaat of PVC. Dit komt, onder andere, omdat parket bij beschadiging veel makkelijker te herstellen is. Terwijl je een parketvloer kunt schuren en lakken om hem er weer als nieuw uit te laten zien, moet een vloer van laminaat of PVC bij beschadiging vaak helemaal worden vervangen. Een vloer van laminaat of PVC heeft een stuk minder onderhoud nodig, maar gaat minder lang mee.

Is een parketvloer van deze tijd?

In woonprogramma’s hoor je steeds vaker dat mensen op zoek zijn naar ‘een huis met karakter’. Veel mensen die een huis kopen waarin een echte houten vloer ligt, kiezen er dan ook voor om deze vloer te laten liggen. In plaats van de originele vloer te vervangen door laminaat of PVC, kiezen zij ervoor om de bestaande parketvloer te renoveren en zo het karakter van het huis te behouden.

Wil je een andere vraag stellen over parket of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het opknappen van een parketvloer bij jou thuis? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.