Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Stofvrij parketvloer laten schuren

Als uw parketvloer slijtplekken vertoont, zwarte plekken van het vocht heeft of er krassen en beschadigingen zijn ontstaan door het gebruik dan is het tijd om uw vloer te laten beoordelen door onze parketspecialisten. Als u namelijk te lang wacht met het laten aanbrengen van nieuwe beschermlagen kunnen de kosten voor een volledige parketrenovatie wel eens veel hoger uitvallen dan u lief is. Ook zal, omdat de vloer zwaarder geschuurd moet worden de levensduur aanmerkelijk verkort worden. Om nog maar niet te spreken over het vervangen van de vloer. Tijd voor het stofvrij laten schuren van uw parketvloer.

logo lifestyle xperience

* Floortec Item stofvrij parket schuren in programma LifestyleXperience van RTL 4

Onze betrouwbare stappen

Bij Floortec werken we altijd volgens onze vaste principes waarbij de klant koning is en iedere parket specialist is gecertificeerd. Benieuwd hoe we uw parketvloer weer zo goed als nieuw maken? Onze werkwijze is als volgt: 

Stap 1: Telefonische informatie

Onze specialist informeert aan de telefoon of per mail wat de standaard werkzaamheden zullen zijn. Hij zal u verder vragen stellen over de houtsoort, de legvorm, of de vloer vast of “zwevend ” ligt en wat er eventueel aan meerwerk gedaan moet worden. Zodoende kan hij u op basis van de verkregen informatie al een indicatie geven van de prijs. Als de richtprijs u bevalt zal hij graag een afspraak met u maken voor een vloerinspectie om de vloer te beoordelen en een deskundig advies te geven. Luisterend naar uw wensen uiteraard.

Stap 2: Beoordeling van het parket Bij de vloerinspectie worden de volgende puntenparket met vochtschade beoordeeld:

 1. Wat is de houtsoort?
 2. Ligt de vloer vast of zwevend?
 3. Wat is de huidige afwerking van de vloer?
 4. Is de vloer al eerder geschuurd?
 5. Wat is de dikte van de toplaag?
 6. Wat is het te verwachten meerwerk?
 7. Wat moet de randafwerking worden, plinten, afdeklijsten, profielen e.d.?

Stap 3: Wensen en advies

Onze vloerspecialist luistert naar uw wensen en skylt matte lak Floortec geeft advies over de verschillende afwerkingen zoals lak, olie en hardwax. Wist u dat we eiken vloeren kunnen beschermen met een lak die zo goed als onzichtbaar is? De houtkleur blijft zoals hij is na het schuren en het geeft een natuurlijke matte uitstraling. Deze lak is genaamd: Skylt.

Parketvloer schuren

Zoals al eerder aangegeven schuren de parketOLYMPUS DIGITAL CAMERA specialisten van Floortec stofvrij. Dit is voor u prettig maar wat denkt u van de werkomstandigheden voor onze mensen? Het laten schuren wordt  in diverse stappen gedaan. Van grof naar fijn. Het aantal fasen is afhankelijk van de beschadigingen in de vloer, de te verwijderen beschermlagen en de gewenste nieuwe afwerking. Een te lakken vloer dient fijner geschuurd te worden dan een met olie te behandelen vloer.

Spijkergaatjes / v-naden Als de vloer op een ondervloer bevestigd is met spijkers of pins dienen deze vaak na het schuren van de vloer gedreveld, oftewel ingeslagen, te worden. Alle gaatjes dienen nadien gevuld te worden. Als duoplanken of massieve planken v-naden hebben dan worden deze gefreesd.(zie foto) Als dit niet gebeurd zal het vuil en oude afwerklagen zichtbaar blijven onder de nieuwe laklagen.

Afwerkingen vloer in olieNa het schuren wordt de gekozen afwerking aangebracht. Als u voor lakken heeft gekozen worden er meerdere laklagen aangebracht. Voor het aanbrengen van de laatste laklaag wordt de vloer nog eenmaal gepolijst. Alle houtvezels die door het gebruik van een lak zijn op komen te staan worden licht afgeschuurd. De laatste laklaag vloeit nu mooi uit en geeft een egale uitstraling. Indien u voor een vloerolie of hardwax olie hebt gekozen dan dient dit na het aanbrengen 24-36 uur te drogen. Deze droogtijd in acht nemen is van belang om een olie goed uit te laten harden. U dient de vloer 2 weken niet te reinigen met water.

Vloerbescherming en onderhoud

vloerbeschermer

Zo, uw vloer is weer als nieuw! Om de levensduur te verlengen dient u op gezette tijden het voorgeschreven parket onderhoud uit te voeren. Het is belangrijk om vuil, en vooral zand, niet op de vloer te laten komen. Een goede deurmat is dus van wezenlijk belang. Daarnaast is het verstandig om goede beschermviltjes onder stoelpoten te plaatsen. Vraag onze parketteur naar de mogelijkheden.

Het dagelijkse onderhoud van uw parket doet u in de vorm van stofwissen ofdeurmat stofzuigen. Regelmatig de vloer klamvochtig moppen zorgt voor een hygiënische situatie en minder slijtage. Welk onderhoud periodiek dient te gebeuren is afhankelijk van de gekozen afwerking. Vraag onze parketteur naar een onderhoudsadvies.

Het complete proces in werking zien? Bekijk dan onze nieuwste video waarin we uitleggen hoe wij uw vloer compleet als nieuw achterlaten!

We zetten de Floortec voordelen nog even voor u op een rijtje

Uw parketvloer laten schuren en behandelen door onze vakmensen zorgt er voor dat u straks weer op een fantastische houten vloer kunt wonen. Een houten vloer is in veel gevallen een investering voor een lange tijd en daar willen we als volgt aan bijdragen:

 1. Floortec werkt alleen met eigen vakmensen
 2. Stofvrije kamers dankzij de gespecialiseerde stofzuigunits
 3. Een secuur afgewerkte parket vloer met een vernieuwde en eigentijdse look
 4. Wij bieden, doordat iedere vestiging erkend lid is van CBW-Mitex, garantie op de uitvoering
 5. Floortec gaat voor een tevreden klant!

Parketvloer laten schuren? Neem contact met ons op

Interesse naar wat voor u de mogelijkheden zijn? Bel naar ons GRATIS nummer en stel uw vraag! Liever direct contact met een Floortec vestiging bij u in de regio? Kijk dan op de pagina vestigingen voor een dealer.

 

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!