Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Parket schuren

Vertoont uw parketvloer slijtplekken, krassen, beschadigingen of zwarte plekken door vocht? Dan is het verstandig om uw vloer te laten beoordelen door een parketspecialist van Floortec. Als u te lang wacht met het laten aanbrengen van nieuwe beschermlagen kan een parket renovatie noodzakelijk zijn, wat zonde is want dat brengt hogere kosten met zich mee. Daarnaast moet de vloer zwaarder geschuurd worden bij een parket renovatie, waardoor de levensduur van uw vloer aanzienlijk verkort wordt. Laat uw parket schuren en behandelen zodat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.

logo lifestyle xperience

* Floortec Item stofvrij parket schuren in programma LifestyleXperience van RTL 4

Waarom laat u uw parketvloer schuren?

Parketvloeren staan erom bekend dat ze lang meegaan en weinig onderhoud vragen. Toch moet u bij intensief gebruik af en toe de parketvloer onder handen laten nemen. Uw parket schuren en lakken zorgt ervoor dat de vloer er weer prachtig bij ligt en u hier nog jarenlang plezier aan beleeft.  Parketvloeren zijn zeer duurzaam en gaan een leven lang mee. Uiteraard slijten parketvloeren wel. Als u nog blij bent met uw huidige vloer maar deze lichte beschadigingen of slijtplekken heeft, kunt u dit aanpakken door uw parket te laten schuren. Niet alleen zorgt de professionele behandeling ervoor dat uw parketvloer weer een mooie en nieuwe uitstraling heeft, maar de vloer gaat door de juiste verzorging ook een stuk langer mee. 

Parket schuren en lakken: de voordelen

Er zitten vele voordelen aan het laten schuren en lakken van uw parketvloer. Zo is een parketvloer die gelakt is beter bestand tegen vloeistoffen en wordt de levensduur verlengt. Een gelakte parketvloer kunt u probleemloos stofzuigen en dweilen. Daarnaast kunt u kiezen voor een compleet nieuwe uitstraling van uw vloer omdat u de keuze heeft uit diverse laklagen. Kiest u voor een glanzende vloer of juist een matte finish? Een geschuurde en gelakte parketvloer vraagt tussentijds weinig noodzakelijk onderhoud. Ten slotte bespaart u geld door uw parketvloer goed te laten onderhouden. Een complete vloerrenovatie of een nieuwe vloer kost een stuk meer.

Parket stofvrij schuren en behandelen: onze werkwijze 

De parket specialisten van Floortec schuren stofvrij. Dit is prettig omdat er geen stof vrijkomt in uw kamer. Het schuren gebeurt in verschillende stappen van grof naar fijn. Hoeveel fasen er nodig zijn is afhankelijk van de beschadigingen in de vloer, de te verwijderen beschermlagen en uw gewenste afwerking. Een vloer die wordt afgewerkt met lak moet fijner geschuurd worden dan wanneer u een behandeling met olie wenst. Na het parketvloer schuren brengen wij de gekozen afwerking aan. Heeft u gekozen voor lakken? Dan worden er meerdere laklagen aangebracht en wordt de vloer nog eenmaal gepolijst voor het aanbrengen van de laatste laklaag. Dit zorgt voor een egale uitstraling omdat de houtvezels die door het gebruik van lak op zijn komen te staan licht worden afgeschuurd. 

Onze betrouwbare werkwijze

Bij Floortec werken we altijd volgens onze vaste principe waarbij de klant koning is en iedere parket specialist gecertificeerd. Benieuwd hoe we uw parketvloer weer zo goed als nieuwe maken? Via onze onderstaande betrouwbare werkwijze: 

Stap 1: telefonische intake

Onze vloerspecialist informeert aan de telefoon of per mail wat de standaard werkzaamheden zullen zijn. Vragen die u kunt verwachten gaan over de houtsoort, de legvorm, of de parketvloer vast of zwevend ligt en wat er eventueel aan meerwerk gedaan moet worden. Op basis van deze informatie wordt een eerste kosten indicatie gegeven. Bevalt de richtprijs? Dan wordt er vervolgens een afspraak ingepland voor het inspecteren van de vloer. 

Stap 2: inspectie van uw parketvloer

De afspraak is gemaakt en de vloerspecialist komt langs om uw parketvloer op de volgende punten te inspecteren:

  • Wat is de houtsoort?
  • Ligt vloer vast of zwevend?
  • Wat is de huidige afwerking van de vloer?
  • Is de vloer al eerder geschuurd?
  • Wat is de dikte van de toplaag
  • Wat is het te verwachten meerwerk?
  • Wat moet de randafwerking worden? 

Stap 3: wensen en advies

Inmiddels weten we uw wensen en op basis van de vloerinspectie geven we advies over de uit te voeren werkzaamheden en verschillende afwerkingsmogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat we parketvloeren ook kunnen beschermen met een lak die zo goed als onzichtbaar is? De houtkleur blijft zoals hij is na het schuren en geeft een natuurlijke, matte uitstraling.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u uw parket laten schuren en behandelen of wilt u nog meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel ons op 0800-3566783. Wij helpen u graag verder. 

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!