Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Ondanks regelmatig onderhoud van uw parket- of natuursteenvloer, kan het op een gegeven moment door intensief gebruik toch nodig zijn om uw vloer te laten renoveren. Zo kan een vloer schade oplopen door brand, wateroverlast of doordat er iets zwaars op is gevallen. In sommige gevallen kan een schade direct hersteld worden, maar niet altijd. In dit artikel leest u wanneer uw beschadigde vloer echt toe is aan renovatie.

Slijtage door ouderdom

In de loop der tijd kan een houten of natuursteen vloer lelijke of doffe plekken gaan vertonen door ouderdom en slijtage. Bij parket kan bijvoorbeeld de oude beschermlaag dof worden waardoor uw vloer een verweerd uiterlijk kan krijgen. Ook kan er kleurverschil ontstaan door zonlicht. Helaas kan ook een natuursteen vloer met der tijd dof of vlekkerig worden. Na een aantal jaren zal uw natuursteen vloer zijn glans verliezen door intensief gebruik. Wij als vloerspecialist kunnen u precies vertellen wat voor uw vloer de beste oplossing is.

Krassen, deuken of putjes

Ondanks goed onderhoud kan het toch zijn dat de uitstraling van uw vloer niet meer is zoals u wenst. Krassen, deuken of putjes zijn een indicatie dat het tijd is uw vloer te laten beoordelen door een vloerspecialist. Het is belangrijk dat u hier niet te lang mee wacht. Laat uw beschadigde vloer vernieuwen als de schade nog meevalt. Dan is de renovatie minder ingrijpend. Zo is het licht laten schuren van parket vaak al voldoende. Wacht u te lang? Dan gaat de levensduur van uw vloer aanzienlijk achteruit omdat de vloer zwaarder moet worden opgeschuurd. Een natuurstenen vloer kan vaak gepolijst worden om lichte krasjes en oneffenheden te verhelpen. Zijn de beschadigingen echter te groot geworden of zijn er hoogteverschillen ontstaan, dan is het laten slijpen van de natuursteen vloer de beste oplossing. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw houten of natuursteen vloer? Laat uw vloer beoordelen door één van onze specialisten. Zij voorzien u van advies op maat.

Plaatselijke beschadigingen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker in een druk huishouden. Een omgevallen glas, een ongelukje tijdens het klussen of waterschade; het is onvermijdelijk dat uw vloer na jaren van intensief gebruik beschadigingen heeft. In veel gevallen denken mensen aan een nieuwe vloer, maar dit is duur en vaak onnodig. Meestal kan de vloer ook plaatselijk gerepareerd of aangeheeld worden. Het aanhelen van parket wordt bijvoorbeeld gedaan als er een keukenblok of open haard is verwijderd of als een stuk van de vloer vernieuwd moet worden wegens waterschade. Bespaar de kosten voor een hele nieuwe vloer en informeer naar de reparatiemogelijkheden voor uw vloer.

Meer informatie over het renoveren van een beschadigde parket- of natuursteen vloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder en voorzien u van vakkundig advies.