Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Stel: u houdt van hout, maar u bent niet weg van een vloer bestaande uit planken. Bij Floortec kunt u terecht voor een oplossing voor dit probleem. Een oplossing in de vorm van een tapisvloer, waarbij wel nog steeds gebruik wordt gemaakt van traditioneel (ook wel klassiek) parket. Een tapisvloer is een patroonvloer, die het beste omschreven kan worden als een stijlvolle houten vloer, waarbij de houten planken worden afgewerkt tot een groot oppervlak. Een tapijt van hout. En daarmee is de cirkel weer rond, want “tapis” is het Franse woord voor tapijt. In dit artikel gaan we hier kort op in en beschrijven wij 3 voordelen van zo’n traditionele parketvloer.

Het laten leggen van een traditionele parketvloer

Floortec is specialist in het leveren en aanleggen van een tapisvloer. Voorafgaand aan het laten leggen hiervan, dient u twee keuzes te maken. De eerste keuze betreft het type hout, de tweede keuze betreft de manier waarop de vloer ingelegd gaat worden.

Houtsoort

Als het aankomt op het type hout, kunt u kiezen uit onder meer eiken, afzelia, jatoba, kambala en merbau. Die laatste vier zijn prachtige hardhouten soorten, die uitermate geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Ze houden namelijk lang de warmte vast en veranderen niet snel van temperatuur. Tapis is overigens beschikbaar in verschillende lengte- en breedtematen, waaronder 6 en 8 millimeter.

Manier van inleggen

Als het aankomt op de manier waarop de vloer ingelegd gaat worden, kunt u kiezen uit onder meer de (dubbele) visgraat, de Hongaarse punt, mozaïek en (dubbele) band met bies. De stroken tapis worden vervolgens verlijmd en gespijkerd op spaanplaatbordjes, waarna het hout wordt geschuurd en gevoegd met vloeibaar hout. Het resultaat is een egale vloer, die daarna nog eens wordt geschuurd en behandeld met een vloerolie, hardwax of lak.

1. Warme uitstraling

Een van de voordelen van een traditionele parketvloer is dat het een warme uitstraling heeft. Zoals eerder beschreven, kunt u bij Floortec kiezen uit diverse houtsoorten, waarbij vooral afzelia, jatoba, kambala en merbau warme harde houtsoorten zijn. Daar komt bij dat dit type hout goed te combineren is met vloerverwarming, waardoor u die warme uitstraling letterlijk en figuurlijk aan uw blote voeten kunt voelen wanneer u er over heen zou lopen. Het voordeel van een warme uitstraling kunt u niet met bijvoorbeeld een vloerbedekking bereiken.

2. Een klassieke parketvloer is eenvoudig te herstellen

Een ander voordeel van een parketvloer is dat deze, bij vertoon van enkele krassen, goed te herstellen is. Bij Floortec kunt u ook terecht voor parket schuren, dat door ons stofvrij wordt gedaan. Het laten schuren van een parketvloer wordt in verschillende stappen uitgevoerd, waarbij we van grof naar fijn gaan. Het aantal stappen is daarbij afhankelijk van de beschadigingen aan de vloer, de te verwijderen beschermlagen en de gewenste nieuwe afwerking. Zo dient een te lakken parketvloer bijvoorbeeld fijner geschuurd te worden dan een met vloerolie te behandelen vloer. Het resultaat is dat uw parketvloer weer als nieuw is.

3. Meerwaarde van uw woning

Het laatste voordeel dat wij niet onbenoemd willen laten, is dat een parketvloer zorgt voor een meerwaarde van uw woning. Aangezien hout schaarser en duurder wordt, krijgt uw vloer naarmate u deze langer gebruikt een meerwaarde. Denkt u maar aan het karakter dat zo’n parketvloer dan heeft.

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in het laten leggen of herstellen van een parketvloer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!