Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vloer, bent u bij ons aan het goede adres. Wij van Floortec repareren, renoveren en vernieuwen niet alleen bestaande vloeren. Wij bieden ook een ruim assortiment aan nieuwe vloeren. Ons assortiment is in grofweg 4 typen te verdelen: laminaat, PVC vloeren, klassiek (ook wel traditioneel) parket en multiplank. In dit artikel beschrijven wij 3 tips hoe u parket het beste kunt vergelijken.

Klassiek of traditioneel parket

Voor wat betreft klassiek of traditioneel parket leveren wij deze in de vorm van zogenaamde tapisvloeren: de oplossing voor wanneer u geen fan van planken vloeren bent, maar wel van een traditionele houten vloer houdt. “Tapis” is Frans voor “tapijt” en zo kan dit klassieke parket dan ook het beste omschreven worden. Zoals een stijlvolle houten patroonvloer, waarbij de planken afgewerkt worden tot een groot oppervlak (of tapijt). Tapisvloeren zijn massief houten vloeren, die verlijmd en gespijkerd zijn op bijvoorbeeld zoiets als spaanplaat (of spaanplaatbordjes). Na het leggen van een tapisvloer, wordt deze “geschuurd in het werk” en gevoegd met vloeibaar hout voor een egale vloer, worden gaatjes van het spijkeren gestopt, wordt de vloer gepolijst en ten slotte afgewerkt met vloerolie, hardwax of lak.

Tapisvloeren Floortec

1. Houd rekening met het type houtsoort

Een van de eerste tips voor parket vergelijken, is: houd rekening met het type houtsoort. Naast eiken, kunt u bij het (laten) leggen van traditioneel parket ook een keuze maken uit prachtige hardhouten soorten, zoals afzelia, merbau, kambala en jatoba. Dat zijn warme harde houtsoorten, die zeer geschikt zijn in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming. Ze houden de warmte namelijk zeer lang vast en veranderen niet snel van temperatuur. Uw keuze voor een van deze houtsoorten bepaald mede de prijs. Net als de lengte- en breedtematen trouwens. Zo is tapis verkrijgbaar in 6 en 8 millimeter.

2. Houd rekening met de manier van inleggen

Een andere tip als het aankomt op het vergelijken van parket is: houd rekening met de manier van inleggen. Zo kunt u tapisvloeren op verschillende manieren laten inleggen. U kunt hierbij denken aan de visgraat, de dubbele visgraat, de Hongaarse punt en als in een mozaïek. Daarnaast kunt u kiezen voor een (dubbele) band met bies. Uw keuze voor een van deze manieren van inleggen, bepaalt mede de prijs.

3. Parket vergelijken: vraag meerdere offertes aan

Op het gebied van parket vloeren schuren en lakken, kunnen de kosten ook sterk uiteenlopen afhankelijk van onder meer de oppervlakte en de vlakheid van de vloer, en de hoeveelheid hoeken die uw vloer heeft. De laatste tip die wij u graag nog mee willen geven, is: vraag bij een kostenvergelijking meerdere offertes aan en vergelijk deze pas met elkaar wanneer u een volledige kostenspecificatie heeft. Vaak worden aanvullende kosten zoals de manier van afwerken of nabehandelen, werkloon of andere extra kosten in verband met maatafwijkingen of andere bijzonderheden aan uw vloer over het hoofd gezien.

Heeft u vragen over het vergelijken van parket of wilt u misschien een offerte bij ons aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.