Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Het verschuiven van stoelen en tafels, de nagels van de kat of hond en de naaldhakken van uw visite – het zorgt na een aantal jaar voor beschadigingen. U kunt dit herkennen aan een doffe, oneffen uitstraling van de vloer en bijvoorbeeld kleine krasjes en deukjes in de vloer.

Herkent u dit? Dan is het tijd om uw vloer te renoveren door middel van een onderhoudsbeurt. U blaast uw vloer nieuw leven in door de vloer eerst glad te schuren en vervolgens af te werken met een beschermlaag.

Wat kost een (parket)vloer schuren?

De kosten van een parketvloer schuren lopen sterk uiteen. De goedkoopste partijen adverteren met een prijs vanaf 10 euro per vierkante meter, andere bedrijven zitten daar een paar tientjes per m2 boven. De gemiddelde prijs ligt waarschijnlijk tussen de 25 en de 30 euro per vierkante meter.

Hoe die kosten precies zijn opgebouwd, hangt af van:

  • De oppervlakte van de vloer
  • De vlakheid van de vloer
  • De hoeveelheid hoeken

Prijzen vergelijken

Op het eerste gezicht bieden bedrijven het schuren van een vloer soms heel goedkoop aan. Maar wanneer u een volledige kostenspecificatie opvraagt, komen er waarschijnlijk nog aanvullende kosten bij. Denk bijvoorbeeld aan de manier van afwerken of nabehandelen, werkloon of extra kosten in verband met maatafwijkingen of andere bijzonderheden aan uw vloer.

U doet er dan ook goed aan om bij een kostenvergelijking meerdere offertes aan te vragen en deze pas met elkaar te vergelijken wanneer u een volledige kostenspecificatie hebt liggen.

De prijs per m2 kan bij de ene partij in eerste instantie goedkoop lijken, maar uiteindelijk duurder uitvallen. Andersom zijn er steeds meer bedrijven die een volledige prijs per m2 aanbieden, waardoor u in de offerte niet meer voor verrassingen komt te staan.

parketvloer schuren

Zelf schuren of niet?

Het schuren van een vloer is een behoorlijke klus. Om het professioneel te doen, heeft u de juiste apparaten nodig, maar vooral uitgebreide kennis van wat u doet. Doet u het niet goed, dan kunt u uw vloer daar (soms onherstelbaar) mee beschadigen.

In de praktijk komen we vaak mensen tegen die eerst hun eigen vloer hebben proberen te schuren en toen toch tegen problemen aanliepen, waarna ze alsnog ons inschakelden. Schuurkuilen, oneffenheden – het zijn voorbeelden van beschadigingen aan de vloer veroorzaakt door onervarenheid. Natuurlijk klinkt dit altijd een beetje als een verkooppraatje, maar vakmanschap en ervaring is niet voor niets in veel branches zo belangrijk.

Besluit u toch om het zelf te doen, bereid u dan echt goed voor, houd rekening met de risico’s en neem uitgebreid de tijd voor zowel onderzoek vooraf, het huren van de juiste apparatuur als de uitvoer.

Welke vragen worden gesteld?

Wanneer u besluit om het schuren van uw (parket)vloer uit te besteden, doet u er goed aan om naast een prijsvergelijking ook de dienstverlening van verschillende bedrijven te vergelijken. Welke vragen stelt het bedrijf op voorhand over uw vloer? Wat willen ze precies te weten komen?

Omdat het goed schuren van een vloer specialistisch werk is, kunt u aan de vragen al enigszins merken of de persoon in kwestie verstand heeft van zaken. Als het goed is wil de persoon aan de andere kant van de telefoon altijd weten om welke houtsoort het gaat, wat de geschiedenis is van de vloer (eerder onderhoud), enzovoort.

Heeft u vragen over het laten schuren van uw vloer of wilt u een offerte bij ons aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.