Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Parket beschermen

Een mooie houten vloer is een flinke investering en deze wilt u dan ook goed beschermen. Er zijn verschillende vormen van parket bescherming mogelijk. Waar u voor kiest is voornamelijk een kwestie van smaak. Een parketvloer kan een totaal andere look krijgen door te veranderen van lak, over te stappen van parketlak naar vloerolie of van was naar vloerolie. Voordat het parket beschermd kan worden moet de parketvloer wel eerst geheel kaal geschuurd worden. De professionals van Floortec helpen u graag.

Een nieuwe uitstraling

Door uw parketvloer kaal te schuren en te kiezen voor een andere vorm van parket beschermen krijgt uw parketvloer een andere uitstraling. Dit is de goedkoopste manier om de parketvloer in uw woning te veranderen en tevens beschermt u de vloer goed, waardoor u hier nog lange tijd plezier aan beleeft. Dit is ook een goede optie als u een woning gekocht heeft waar een parketvloer ligt die niet naar uw smaak is.

Parketvloer beschermen met vloerolie

Vloerolie zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling. Wanneer de vloer na de behandeling met vloerolie glanst, betekent dit dat er te veel vloerolie is gebruikt. De olie beschermt het parket in het hout, in tegenstelling tot parketlak dat de houten vloer op het hout beschermt. Een parketvloer die wordt beschermd met vloerolie heeft periodiek onderhoud nodig. Het grote voordeel is dat dit plaatselijk kan, waardoor alle kasten en dergelijke kunnen blijven staan. Met een pigment valt de vloerolie aan te kleuren. Dit is een ideale oplossing voor eikenhoutenvloeren, laat dit nu net de meest gelegde houtsoort in Nederland zijn. Wij laten u graag diverse kleurstalen zien, maar let wel op dat dit een voorbeeld is. Hout is een natuurproduct waardoor er verschillen kunnen en mogen ontstaan voor een unieke uitstraling.

Vloerlak op de parketvloer

Vloerlak op de parketvloer is eenvoudig te onderhouden. Het enige dat u hoeft te doen, is de parketvloer regelmatig stofzuigen of stofwissen om het losliggende vuil en zand te verwijderen en vervolgens met een klamvochtige mop met een parketreinigingsmiddel de vloer reinigen en onderhouden. Het valt aan te raden om de vloer periodiek te behandelen met een parketpolish, bijvoorbeeld eens per jaar. Hierdoor stelt u het schuren van de parketvloer uit. Wanneer u kiest voor parketlak is het niet mogelijk om deze plaatselijk te bewerken bij een beschadiging. Dit is een beperking van lak ten opzichte van vloerolie.

Parket beschermen met hardwax of waxoil

Hardwax is een product op wasbasis dat wordt gebruik in combinatie met een vloerolie. De vloerolie wordt in dit geval gebruikt als impregneermiddel waarna de harde was direct in de olie wordt gepoetst. Hierdoor krijgt de parketvloer een zijdeglans look in plaats van de matte uitstraling van vloerolie en het parket wordt goed beschermd. De onderhoudsfrequentie van hardwax is wel hoger dan wanneer u kiest voor enkel vloerolie.

Benieuwd wat wij met onze parketdiensten voor u kunnen betekenen?

Wilt u meer weten over parketrenovatie of over de mogelijkheden om uw parket te beschermen? Neem contact met ons op. Wij informeren u graag over wat er mogelijk is, gekeken naar uw wensen en persoonlijke smaak.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

  Neem eenvoudig contact op

  Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   

   

  Contact

  Floortec Nederland
  Bamendaweg 46
  3319 GS Dordrecht

   Tel: 0800 – 3566783
   Mail: info@floortec.nl

  floortec

  Binnen 24 uur advies?

  Wij nemen contact met u op!