Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Parket beschermen met lak, wax of olie? Vooral een kwestie van smaak.

Als u wilt investeren in uw huidige houten vloer dan kost dat geld. Maar in veel gevallen heeft u ook de mogelijkheid om de parket vloer een andere ” look ” te gekleuren corcolven en tevens goed te beschermen. Bijvoorbeeld van parketlak naar vloerolie, of van was naar vloerolie, of van een hoogglanslak naar een matte lak. De parketvloer dient wel geheel kaal geschuurd te worden. Deze verandering is, als de vloersoort en de staat van de vloer dit toelaat, ook nog eens de goedkoopste manier om de parketvloer een andere uitstraling te geven en goed te beschermen. Maar wat te denken als u een woning heeft gekocht en er ligt een parketvloer in welke uw smaak niet is? Floortec informeert u graag wat in uw geval mogelijk is, gekeken naar uw wensen en smaak. We trachten u op deze pagina al een indruk te geven van de mogelijkheden.

Vloerolie

De parketvloer beschermen met vloerolie geeft een matte en natuuOLYMPUS DIGITAL CAMERArlijke uitstraling. Sterker nog, als een houten vloer behandeld met vloerolie glanst dan zit er teveel product op. Dat is niet goed omdat een olie het parket moet beschermen in het hout, in tegenstelling tot parketlak waarbij de houten vloer op het hout beschermd wordt. Vloerolie heeft ook periodiek onderhoud nodig, maar het grote voordeel is dat dit plaatselijk kan. Kasten e.d. kunnen dus blijven staan. Dat is prettig. Een vloerolie is ook prima met een pigment aan te kleuren.

Floortec maakt o.a. gebruik van Aquamarijn Corcol en Woca.
Het aankleuren van houten vloeren is ideaal bij eiken, en laat dit nu eens de meest gelegde houtsoort zijn in Nederland.
De Floortec specialist bij u in de regio is graag bereid u kleurenstalen te laten zien. Let op! Het blijft een voorbeeld. Hout is een natuurproduct zodat er verschillen kunnen, en vooral, mogen ontstaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vloerlak

 

Sinds 1975 is er een leverancier in Nederland begonnen met het ontwikkelen van zogenaamde watergedragen lakken. Dat was niet gelijk een succes. Vergelijkbaar met verf. Door geloof te houden in het product en gesteund door overheidsmaatregelen kunnen we nu constateren dat de huidige generatie watergedragen lakken niet meer onderdoen voor de “stink-lakken” van destijds. Nu dienen fabrikanten te voldoen aan hele strenge regels.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

In tegenstelling tot het verleden kunnen we nu ook diverse soorten lakken kiezen.

  • Standaard lak,1 componentenlak te onderscheiden in diverse glansgraden
  • Professionele lak, 2 componentenlak te onderscheiden diverse glansgraden
  • Blekende lak, bijv. Skylt, met name uitermate geschikt voor eiken, natuurlijk en zeer matOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vloerlakken zijn eenvoudig te onderhouden. De parketvloer regelmatig stofzuigen of stofwissen om losliggend vuil en zand te verwijderen en een klamvochtige mop met een parketreinigingsmiddel is voldoende om de vloer te reinigen en te onderhouden. Het is aan te bevelen om de parketvloer periodiek, bijvoorbeeld 1 x per jaar, te beschermen met een parketpolish. Daarmee stelt u het schuren van de parketvloer uit. Het plaatselijk bijwerken van lak na een beschadiging is echter niet mogelijk. Dat is een beperking van lak ten opzichte van vloerolie waar dit wel mogelijk is.

Hardwax of Waxoil

Hardwax is een product op wasbasis en wordt in OLYMPUS DIGITAL CAMERA
combinatie met vloerolie gebruikt. De vloerolie
wordt in dit geval als impregneermiddel gebruikt
waarna direct de harde was in de olie wordt
gepoetst. De parketvloer krijgt, in plaats van een matte uitstraling (zie vloerolie), een zijdeglans look en het parket is goed beschermd. U dient er rekening mee te houden dat de onderhoudsfrequentie hoger is. Vaak wordt deze afwerking gekozen als men de oude wasvloeren mooi vindt. Hardwax wordt vooral toegepast op de tropische hardhout-soorten.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Kalkhoudend natuursteen kristalliseren

Kalkhoudend natuursteen zoals marmer, travertin, hardsteen e.d. krijgen zogenaamde gebruikssporen en daardoor een doffe uitstraling. U wilt een oplossing? Schakel Floortec in. Wij hebben het antwoord in de vorm van polijsten en kristalliseren. Natuursteen kristalliseren is dé remedie tegen een uitgebluste vloer en een heel goede optie voor de renovatie van een natuursteen vloer. Door het kristalliseren van uw natuurstenen vloer krijgen de tegels een hogere glansgraad en een hardere toplaag.

Kan mijn vloer ook opgeknapt worden met kristalliseren ?

In sommige gevallen is natuursteen kristalliseren niet het antwoord op uw problemen. Diepe krassen, oneffenheden of scheuren worden niet weggewerkt in het proces. In dat geval kunt u beter uw vloer laten slijpen. Niet elke natuurstenen vloer kan worden gekristalliseerd. Er zijn 3 randvoorwaarden die van belang zijn in de besluitvorming;2013-09-11 15.08.14

  1. De vloer moet egaal zijn, oneffenheden die dieper liggen of die omhoog staan kunnen zorgen voor een verkeerde reactie met de poeder. Deze plekjes zullen doffer blijven.
  2. Uw natuursteen moet een hoge kalkwaarde hebben, de chemische reactie verloopt anders niet zoals gewenst.
  3. Welke oppervlaktebewerking is toegepast? Er moet gekeken worden naar de eerdere afwerking. Is de vloer verzoet of gepolijst. Misschien is de vloer behandeld met een polish.

     

    Natuursteen met een hoge kalkwaarde?

Natuursteen kristalliseren is enkel van toepassing op kalk-2013-09-27 13.47.53
houdende natuursteen soorten zoals Belgisch hardsteen, travertin en marmer. Deze kunnen na het polijsten gekristalliseerd worden. Met behulp van een, speciaal daarvoor bestemd polijstpoeder en een éénschijfsmachine wordt de toplaag behandeld door de professionals van Floortec. Er wordt een chemische reactie veroorzaakt tussen de kalk in de bovenlaag van de tegels en de chemicaliën. Het resultaat is een sterke en glansrijke vloer!

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Floortec. U krijgt direct contact met de specialist in uw regio.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Contact opnemen

Uw Naam (verplicht)

Straat (verplicht)

Postcode (verplicht)

Uw Woonplaats (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp
ParketNatuursteenTraprenovatieNieuwe vloerAnders

Uw bericht

Contactgegevens

Floortec Nederland
Bamendaweg 46
3319 GS Dordrecht

KvK nummer 60902890

0800 - 3566783

Vestigingen