Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Vertoont uw houten vloer slijtplekken, krassen of beschadigingen? Dan is het wellicht tijd voor een onderhoudsbeurt in de vorm van schuren en lakken van de vloer. Ook als een vloer onherstelbaar lijkt, kan een opknapbeurt vaak toch nog het verschil maken. Onder de doffe, bekraste en oude parketvloer komt namelijk gewoon een nieuwe houtlaag tevoorschijn. Benieuwd hoe zo’n renovatie in zijn werk gaat? Wij vertellen het u.

Deskundige beoordeling

Voordat je vloer er weer als nieuw uitziet zal een professionele vloerspecialist altijd eerst een afspraak willen maken om de vloer te beoordelen. Op voorhand kan er een prijsindicatie worden gegeven maar zal er pas na een vloerinspectie een prijsopgaaf worden gemaakt. Bij zo’n vloerinspectie wordt gelet op de houtsoort, de manier waarop de vloer is gelegd, wat de afwerking is en of de vloer al eens eerder geschuurd is. Verder let de vloerspecialist op de dikte van de toplaag en of er nog andere zaken zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Op basis van deze bevindingen en uw wensen kan de specialist een deskundig advies geven over de werkzaamheden.

Stofvrij schuren

Een houten vloer schuren is specialistenwerk waar u zelf uw handen niet aan wilt branden. Het schuren gebeurt namelijk in verschillende fasen: van grof naar fijn. Daarvoor heeft u behoorlijk wat vakkennis nodig. Het aantal fasen is afhankelijk van de beschadigingen in de vloer, de te verwijderen beschermlagen en de gewenste nieuwe afwerking. Zo moet een vloer die gelakt wordt bijvoorbeeld fijner geschuurd worden dan een vloer die met olie behandeld wordt. Kiest u ervoor om uw vloer door onze specialisten te laten opknappen, dan bent u ervan verzekerd dat wij de vloer stofvrij schuren. Wel zo prettig en bovendien belangrijk voor uw én onze gezondheid.

Spijkergaatjes en V-naden afwerken

Als de vloer op een ondervloer is bevestigd met spijkers, dan moeten deze na het schuren een stukje verder de vloer ingeslagen worden. Dit noemen we drevelen. Gaatjes die daardoor ontstaan, kunnen het beste opgevuld worden. Sommige vloerspecialisten slaan deze stap nog weleens over omdat dit met de hand moet gebeuren en daardoor erg arbeidsintensief is. Bij Floortec is dit onderdeel van ons stappenplan. Evenals het frezen van V-naden bij duoplanken of massieve planken. Als dit niet gebeurt dan zullen het vuil en oude afwerklagen zichtbaar blijven onder de nieuwe afwerklagen.

Laklaag aanbrengen

Na het schuren is het tijd voor de afwerking van de houten vloer. Dat kan in de vorm van een laklaag, vloerolie of hardwax olie. Als u heeft gekozen voor lakken, dan worden er meerdere laklagen aangebracht. Voordat de laatste laklaag wordt aangebracht, wordt de vloer nog een keer gepolijst. Dit is nodig omdat door het lakken sommige houtvezels rechtop komen te staan. Met een laatste polijstbeurt worden deze licht afgeschuurd. De laatste laklaag vloeit nu mooi uit en geeft een egale uitstraling.

Hierna is uw vloer weer als nieuw! Wilt u ook uw houten vloer laten schuren en behandelen door onze vakmensen? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek een vestiging bij u in de buurt.