Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Gaat u binnenkort een nieuwe vloer uitzoeken? Een houten vloer is duurzaam en een goede investering voor de toekomst. Maar er zijn meer voordelen te noemen. In dit artikel bekijken wij twee verschillende houten vloeren met elk hun eigen voordelen: eiken vloeren (omdat deze zo populair zijn) en multiplank vloeren (omdat deze in opkomst zijn).

Eiken vloeren

Eikenhout is de meest populaire houtsoort in Nederland voor wat betreft hardhouten vloeren. Veel mensen kiezen voor zo’n eikenhouten vloer. Waarom zijn eiken vloeren zo populair? Wij hebben de voordelen van zo’n vloer hieronder voor u op een rijtje gezet.

 1. Eiken vloeren hebben een stijlvol en tijdloos karakter.
 2. Eiken vloeren laten zich zeer gemakkelijk combineren met veel verschillende interieurstijlen en verschillende typen woningen.
 3. Eiken vloeren hebben vele afwerkingsmogelijkheden, waardoor zo’n vloer vrijwel geschikt is voor iedere woning.
 4. Eikenhout heeft harde en sterke eigenschappen, waardoor eiken vloeren veel minder snel beschadigen in vergelijking met andere houtsoorten.
 5. Eikenhout beschikt ook over een hoog gehalte aan looizuur. Waar looizuur in de natuur de eik beschermt tegen insecten, beperkt looizuur in uw woning de vorming van schimmel.

Multiplank vloeren

Naast een vloer van eikenhout, bestaat er in de vloerwereld ook een vloer van multiplank. Multiplank vloeren zijn in opkomst. De multiplank (ook wel duoplank of meerlaags parket genoemd) is een samengestelde plank. De toplaag van de multiplank is gemaakt van massief hout – vaak eiken – en deze is verlijmd op een minder dure multiplex onderlaag. Multiplank vloeren zijn volledig van hout en bieden veel voordelen ten opzichte van andere vloeren.

 1. Multiplank vloeren zien er – net als eiken vloeren – stijlvol uit.
 2. Multiplank vloeren werken nauwelijks, dat wil zeggen dat door het kruiselings verlijmen van de onderlaag deze vloeren nauwelijks krimpen en/of uitzetten.
 3. Vanwege de minder dure multiplex onderlaag wordt er met de aanschaf van een multiplank vloer veel in kosten bespaard.
 4. Multiplank vloeren kunnen zwevend gelegd – en dus gemakkelijk verplaatst – worden. Dit is met name in huurwoningen een voordeel, omdat daar soms geen vaste vloer in gelegd mag worden.
 5. De massief houten toplaag is warmtevast en dus ideaal voor huizen met vloerverwarming.
 6. Multiplank vloeren worden naadloos gelegd, waardoor er geen viezigheid tussen de naden komt en het gemakkelijk te onderhouden is.
 7. Multiplank vloeren kunnen op dezelfde wijze als massief eiken vloeren afgewerkt worden, dat wil zeggen dat deze in de hardwax, olie of lak gezet en gerookt en geloogd kunnen worden.

Wilt u een houten vloer (laten) leggen en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.