Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Eiken vloeren

Waarom een eikenhouten vloer?

Parket schuren

Niet voor niets is eikenhout de meest populaire houtsoort in Nederland wanneer het aankomt op de hardhouten vloeren. Veel mensen kiezen voor een eikenhouten vloer vanwege het stijlvolle en tijdloze karakter. Daarnaast laat eikenhout zich zeer gemakkelijk combineren met veel verschillende interieurstijlen en verschillende type woningen. Ook de vele afwerkingsmogelijkheden zorgen ervoor dat een eikenhouten vloer geschikt is voor vrijwel iedere woning.

De kenmerken van een Frans eiken vloer

Eikenhout staat bekend om haar harde en sterke eigenschappen. In vergelijking met andere houtsoorten beschadigt het ook veel minder snel. Een ander kenmerk van een eiken vloer is het hoge gehalte aan looizuur. Looischuur beperkt voornamelijk de vorming van schimmel maar beschermt normaal gesproken de eik tegen insecten. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten eikenhouten vloeren met verschillende kwaliteit. Wanneer u een eikenhouten vloer aan wilt schaffen is het verstandig u hier goed over te laten informeren door een professionele partij.

Waar moet je op letten bij een eiken vloer?Floortec eiken multiplank

Net als andere houten vloeren heeft eikenhouten vloer is dat deze uiteraard onderhoud nodig heeft. Daarnaast geldt bij eikenhout, net als vrijwel alle houtsoorten, dat vocht en droogte van grote invloed zijn op het hout. Bij een teveel aan vocht kan het hout aan gaan zetten en bij droogte kan het hout gaan krimpen dit kan in beide gevallen schade veroorzaken aan uw vloer. Gelukkig zijn er voldoende middelen om de vochtigheidsgraad van uw hout op het juiste peil te houden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bent u op zoek naar een specialist die u op de juiste wijze kan informeren en adviseren over alles wat met uw eikenhouten vloer te maken heeft? Dan kunnen wij van Floortec wellicht uitkomst bieden. Uiteraard zijn wij ook gespecialiseerd in het onderhoud van vrijwel alle vloeren. Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.