Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Houten vloer leggen

Er zijn verschillen soorten houtvloeren op de markt, ieder met specifieke karaktereigenschappen. Wilt u een houten vloer kopen? Ontdek de voor- en nadelen van twee verschillende manieren van hout vloer leggen.

Een losse, zwevende of traditionele houten vloer kopen

Een houten vloer kopen is een lastige keuze, er zijn immers veel opties. Om een goede keuze te maken is het belangrijk dat u weet hoe diverse te leggen hout vloeren van elkaar verschillen. Iedere soort houten vloer heeft namelijk voor- en nadelen. Gebaseerd op uw smaak, het gewenste budget en ook uw toekomstplannen kunt u een bepaalde houtvloer kopen. De manier waarop het leggen van de houten vloer plaatsvindt is een belangrijke factor. De vloerexperts van Floortec maken hierbij het volgende onderscheid:

  • zwevend of los parket leggen door middel van nadenlijm, plintveren of een klikverbinding;
  • verlijmd inleggen van een traditionele tapisvloer.

Een traditionele houten vloer kopen

Wilt u een houten vloer kopen maar vindt u planken niet mooi staan? Floortec biedt u een alternatief: een tapisvloer. Deze prachtige houten vloer wordt op een spaanplaat ondergrond ingelegd waardoor de vloer in ieder gewenst patroon gelegd kan worden. Hierbij kunt u denken aan (dubbele) visgraat, Hongaarse punt of een mozaïek motief. De houten vloer leggen gebeurt door middel van verlijming en eventueel in combinatie van nagels. Na afloop wordt de tapisvloer met vloeibaar hout geschuurd om nagelgaatjes onzichtbaar te maken. Het resultaat? Een super egale houten vloer. U kunt diverse soorten houten vloer kopen en leggen, waaronder eikenhout, afzelia, merbau, kambala en jatoba. Afhankelijk van het gewenste resultaat wordt de houten vloer na het leggen afgewerkt met olie, hardwax of lak.

De nieuwste trend: een multiplank vloer

Heeft u het internet al afgezocht voor informatie en advies over nieuwe vloeren? Hoogstwaarschijnlijk heeft u al gelezen over de multiplank vloer. Deze samengestelde houtvloer, ook wel duoplank genoemd, bestaat uit een basis laag multiplex met een toplaag van hoogkwalitatief natuurhout. De meeste mensen kopen de houten vloer in eikenvariant maar via Floortec kunt de houten vloer kopen en leggen in diverse hardhouten en tropische houtsoorten. Waarom veel mensen de multiplank houtvloer kopen? Deze duoplankvloer heeft de uitstraling van een massief houten vloer zonder de gebruikelijke werking van natuurhout.

Floortec adviseert u over het kopen en leggen van een houten vloer

Welke houten vloer u aanschaft en laat leggen is afhankelijk van uw situatie en wensen. Als u in een vochtig gebied woont, bijvoorbeeld in een dijkhuis, heeft u er veel baat bij om een multiplank houtvloer te kopen en te leggen. Zomer en winter, vochtig of droog, deze houtvloer zet niet uit en krimpt niet. En als u verhuist kunt u de vloer eenvoudig meenemen. Het kopen en leggen van een houten vloer volgens de tapismethode zorgt juist weer voor een stabiele vloer en optimale isolatie. De vloerexperts van Floortec helpen u graag bij het maken van een weloverwogen keuze.

Heeft u vragen de diverse houtvloeren of weet u niet welke houtvloer u wilt kopen? Neem contact met ons op. Wij voorzien u van vrijblijvend advies.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!