Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Voor veel mensen die een houten vloer overwegen, is de eikenhouten vloer een voor de hand liggende keuze. Deze rustig ogende vloer zorgt altijd voor een prachtige sfeer in huis. De grenen houten vloer, kan echter hetzelfde mooie effect bewerkstelligen. Heeft u zich weleens in de voordelen van deze massief houten vloeren verdiept? Wij zetten voor u de drie belangrijkste voordelen van de grenen houten vloer op een rij!

1. Goed bewerkbaar en onderhoudbaar

Ten eerste heeft een grenen vloer als voordeel, dat hij eenvoudig op verschillende manieren te behandelen is. Hierdoor is het ook mogelijk om de vloer in verschillende tinten uit te voeren. Bovendien vergt de grenen houten vloer daarna nog maar weinig onderhoud. Het is wel verstandig om de vloer zo nu en dan te schuren. Door de toplaag te verwijderen, krijgt de vloer weer een mooie, nieuwe uitstraling. Bent u zelf handig? Dan is een grenen vloer schuren waarschijnlijk iets wat u ook zelf kunt doen met behulp van een schuurmachine. Bepaal vooraf wel of u de vloer grof wilt schuren of enkel fijn. Dit laatste is aan te raden wanneer de vloer slechts kleine beschadigen heeft. Wees niet te overijverig. Indien u de vloer te vaak schuurt, kan deze snel dunner worden.

2. Een aangename warmte

Natuurlijk is het fijn om een goed behandelbare, redelijk onderhoudsvrije vloer te hebben. Het belangrijkste is echter natuurlijk, dat u met uw vloer de juiste sfeer in huis weet te creëren. Wie liefhebber is van een warme en levendige uitstraling, zit goed met een grenen houten vloer. Deze vloeren hebben een heel doorleefd en warm uiterlijk. Zo heeft de vloer een subtiel kleurverschil doordat de noesten, het spint en het kernhout allemaal een ander kleuraccent hebben. Hierdoor krijgt de woning een hele natuurlijke uitstraling. Dit wordt nog eens versterkt door het patroon dat de noesten en takken vormen in de vloer. Geen enkele vloer is hetzelfde! Grenen hout is echter wel relatief zacht. Hierdoor zult u al snel haaltjes en bultjes aantreffen in uw vloer. Waarschijnlijk zult u zich hier niet snel aan storen; juist deze kleine beschadigingen geven de vloer een charmante, karakteristieke look.

3. Een voordelige, duurzame vloer

Een eikenboom kan gemiddeld pas na 60 jaar groeien gekapt worden. Een grenen boom is daarentegen al in 10 tot 20 jaar volgroeid. Aangezien grenen dus veel sneller groeit, is het hout veel goedkoper dan dat van een eikenboom. Hierdoor kunt u een grenen vloer relatief voordelig aanschaffen. Bovendien kunt u, indien u handig bent, de vloer zelf plaatsten. Grenen hout is helaas wel minder duurzaam dan eikenhout, maar u kunt er wel voor kiezen om een grenen vloer met een duurzame oorsprong aan te schaffen. Ook kunt u de levensduur van de vloer, door deze op de juiste manier te behandelen, impregneren en schuren, enorm verlengen. Zo creëert u een vloer die voordelig en toch vrij duurzaam is!

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een grenen vloer, of wilt u meer informatie over het onderhoud van uw houtenvloer? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij geven u graag een persoonlijk advies!