Bel direct met Floortec

De meeste mensen zijn dol op de uitstraling van een stijlvolle grenen vloer. Met een dergelijke vloer creëert u immers heel eenvoudig sfeer in huis en bovendien vormt een grenen vloer de perfecte basis voor bijna elk type interieur. Om ervoor te zorgen dat de vloer zijn mooie uitstraling blijft behouden is goed onderhoud echter noodzakelijk. Naast goed schoonmaken moet u daarom ook regelmatig de grenen vloer laten schuren. Wilt u dit liever zelf doen? Dat is zeker mogelijk. In dit artikel geven we u tips voor het schuren van een grenen vloer.

Als u zelf wilt schuren, dan is het van belang dat u precies weet hoe u een grenen vloer schuren moet. Een beetje handigheid en kennis van klussen is om die reden geen overbodige luxe! Pas ook op dat u zich niet verkijkt in de tijd, moeite en de voorbereidingen die het zorgvuldig schuren van een grenen vloer kost. Bovendien heeft u een hoger risico op het aanbrengen van schade aan de vloer wanneer u de schuurmachine zelf hanteert. Aangezien dit het uiterlijk van de vloer kan aantasten, is het aan te raden om bij enige twijfel het schuren van de grenen vloer aan een specialist over te laten.

Grenen houten vloer schuren? Eerst ontvetten!

Wat veel mensen niet weten is dat u een grenen vloer voor het schuren eerst moet ontvetten. Het ontvetten van de vloer heeft twee belangrijke voordelen. Allereerst gaat het schuurpapier veel langer mee op een vloer die goed ontvet is. Ten tweede voorkomt u zo dat er vettigheden in de planken wordt geschuurd waardoor de lak- of verflaag die u na het schuren aanbrengt niet goed hecht. Zorg dat u de vloer na het ontvetten eerst schoonmaakt met een vochtige doek. Laat de vloer daarna goed drogen. Hierna kunt u verdergaan met de rest van de voorbereidingen.

Grenen vloer frezen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een grenen vloer schuren is geen klein klusje. Het is dus heel belangrijk om voldoende tijd vrij te maken voor dit karwei. Over het algemeen geldt: hoe harder het hout is, hoe meer tijd u nodig heeft. Na het ontvetten en afdoen van de vloer is het belangrijk om de vloer op uitstekende voorwerken te controleren. Sla uitstekende spijkers de vloer in of verwijder ze en vul eventuele gaten op. Daarna is het tijd om de vloer volledig vrij te maken, zodat u ongestoord aan de klus kunt beginnen. Verplaats alle meubelen dus tijdelijk naar een andere kamer.

Schuurmachine aanschaffen of huren

U kunt de grenen vloer laten schuren door een vloerspecialist, maar u kunt ook zelf een schuurmachine aanschaffen of huren. Zorg er echter wel voor dat u de juiste schuurmachine kiest! Laat u dus informeren door een specialist en huur altijd een goed onderhouden machine. Een roterende schuurmachine is zeer geschikt voor het lichtjes opschuren van uw grenen vloer. Moet de grenen vloer dieper geschuurd worden? Dan is een parketschuurmachine waarschijnlijk een verstandige keuze. Met deze machine kunt u een grenen vloer snel en eenvoudig schuren. Kijk wel uit aan de randen en plinten. Voor dit gedeelte heeft u eigenlijk een kantschuurmachine nodig. Zo voorkomt u dat de muur geraakt wordt of dat u juist hoekjes en randen overslaat. 

Grenen vloer laten schuren

Helaas gaat het zelf schuren van een grenen houten vloer nog regelmatig mis. Niet zelden wordt een machine verkeerd ingesteld waardoor de vloer schade oploopt. Ook het kantelen van een roterende schuurmachine is een veelgemaakte fout die helaas voor lelijke kuilen en plekken in de vloer kan zorgen. Het weer herstellen van die schade is meestal geen eenvoudige opgave. De kunst is om de machine in de juiste hoek op de vloer te zetten en constant in dezelfde richting te blijven bewegen. Wanneer u hier niet ervaren in bent en geen handige klusser bent, is het daarom slim om de vloer door een professional te laten schuren. Wees u er bovendien van bewust dat een draaiende schuurmachine die stilstaat op de vloer flinke schade kan aanbrengen. Om dergelijke problemen voor te zijn is het laten schuren van uw grenen vloer zeker het overwegen waard. 

Afwerken na het schuren

Nadat de gehele vloer geschuurd is moet deze stofvrij worden gemaakt. Dit kan gewoon met een huishoudstofzuiger worden gedaan. Vervolgens kunt u de vloer naar keuze (laten) afwerken met een beschermende lak- of verflaag. Hierna ziet de grenen vloer er weer uit als nieuw.

Gebleken is dat het schuren van een grenen vloer geen klein klusje is en om de nodige handigheid vraagt. Bedenk van tevoren dus goed of het verstandig is om de grenen vloer zelf te schuren of dat het beter is om het schuren uit te besteden aan een vloerspecialist. Zorg in ieder geval altijd voor een goede voorbereiding en laat u informeren door een specialist!

Wilt u uw grenen vloer laten schuren door onze vakmensen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag aan een prachtige vloer!

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Contact opnemen

Vul hiervoor ons contactformulier in of bel naar 0800 - 3566783. U komt direct in contact met een vestiging bij u in de buurt!

2. Binnen 24 uur contact

De specialisten van Floortec nemen per mail of telefoon contact met u op om uw wensen te bespreken. U ontvangt vervolgens een offerte op maat!

3. Vloerinspectie

Kunt u zich vinden in de offerte, maar zijn er nog onduidelijkheden of heeft u advies nodig, dan komen wij graag bij u langs voor een vloerinspectie.

4. Laatste stap

Als alles duidelijk en naar wens is en de offerte is akkoord bevonden, wordt er met u een datum gepland.

Zij gingen je voor

9.2

Geweldig

Volledige aandacht en professioneel advies
- Houten

Prima !

Deze firma ,in de personen Ralph,Tonneke en hun medewerkers kwamen op ons pad na een vloerwaterschade. Meteen actie ondernomen, ze komen alle gemaakte afspraken na, werken netjes ,goed en schoon. Wat mij betreft kunnen ze zich beter " de Ontzorgers " gaan noemen want dát is precies wat ze doen !
- Wijk bij Duurstede

Prachtig resultaat!

Onze vloer was enorm vies en versleten en ziet er nu weer schitterend uit. Fijn ook dat het schuren en oliën zo snel ging en we dus ook weer snel op de vloer konden lopen.
- Tilburg

Prima vaklui, fijn contact

Prima
- Houten

Van begin tot eind zeer tevreden

Duidelijke uitleg wat er moest gebeuren met de vloer en welke mogelijkheden er waren. Afspraken gemaakt en keurig nagekomen. Er wordt netjes stofvrij gewerkt. De vloer ziet er weer als nieuw uit, top!
- Den Bosch

goed werk geleverd

Er was goed overleg over de planning en de werkzaamheden. Het schuren en in de olie zetten kon in één dag en daarna nog een dag drogen. De vloer zag er weer prachtig uit, na een week mocht ik hem een keer dweilen en was hij als nieuw. Ik ben zeer tevreden.
- Waalwijk

Prima ervaring met Nicole en Frans

Fijne mensen die prima werk leveren. Zou ze zo weer inschakelen.
- Tilburg

Fantastisch

Frans & Nicole hebben ca 25m2 nieuwe vloer ingevingerd aan een bestaande 20 jaar oude vloer. Vervolgens de complete vloer een aantal keer geschuurd en behandeld met als resultaat dat je geen verschil kan zien tussen de nieuwe en oude vloer! Wat een vakmensen!
- Karel

Aanrader

Afgelopen week hebben wij onze afzelia vloer laten bewerken door Floortec Midden Brabant. Via kennissen zijn wij terecht gekomen bij Frans en Nicole. Er werd snel contact met ons opgenomen en een eerste bezoek volgde. Onze vloer was erg donker en de wens was een lichte vloer. Frans stelde voor een testvlak te maken, dit gaf al direct een goed gevoel. Dat stapje extra konden wij erg waarderen. De opdracht werd al snel gegeven/gegund. De samenwerking tussen Frans en Nicole is erg goed. Een belangrijk detail het schuren is stofvrij! Binnen 2 dagen was alles naar tervredenheid gerealiseerd.
- GOIRLE

Uitstekende dienstverlening, hebben weer een hele mooi vloer!

Floortec heeft de houten vloer in onze woonkamer behandeld. Ze kwamen zeer snel met een offerte en voorstel voor een datum waardoor ik het makkelijk kon inpassen in onze planning. De communicatie in aanloop, tijdens en na afloop was prettig en efficiënt, waarbij ze goed hebben meegedacht. We zijn bijzonder blij met het resultaat. We raden ze ten zeerste aan.
- Purmerend

Na waterschade is het parket snel, maar vooral perfect hersteld.

Vanaf het eerste contact met Floortec na het opzwellen van ons parket door wateroverlast is door de medewerkers van Floortec alles in het werk gesteld de schade te beperken. Daarop is de vloer waar nodig hersteld. Zowel bij de communicatie als bij de uitvoering van de herstelwerkzaamheden is dat zorgvuldig en met deskundigheid gedaan. Het resultaat mag er dan ook zijn!
- Kerkdriel

Helden!

Door lekkage was reparatie van het parket op de overloop nodig. Nu was dat niet zo'n probleem. Maar het parket (wengé) waar ik zo blij mee ben, is blijkbaar niet populair, en lastig te vinden. Glenn en Mike van Floortec Verlaan hebben er echt ALLES aan gedaan om dat toch voor elkaar te krijgen. En het is ze gelukt. Daarna werd geduldig keer op keer gecheckt of de betonnen vloer genoeg was opgedroogd voor het nieuwe hout... Het resultaat is uiteindelijk prachtig geworden, en sluit mooi aan op het deel dat onbeschadigd bleef. Ik ben meer dan blij: oprechte mensen, veel toewijding, goede communicate, eerlijke prijzen en: weer een heel mooie vloer. Mijn danknis groot!
- Amstelveen

Top, heel klantvriendelijk, en vaklui.

Na waterschade kwamen ze van Floortec Verlaan om onze vloer te herstellen. Na overleg besloten heel de verdieping te vervangen. Meerdere offertes geen probleem en goede communicatie. Fijne vriendelijke mensen om mee te werken. Vaklui.
- Zoetermeer

Gewoon super!!

Wij hebben een hele goede ervaring met Floortec Midden Brabant. Frans en Nicole verstaan hun vak en daarnaast zijn het ook nog eens hele vriendelijke mensen. Ze hebben onze houten vloer helemaal geschuurd en behandeld met olie. De vloer is prachtig geworden! Wij zijn daarom ook heel tevreden en zouden Floortec Midden Brabant dan ook iedereen aanraden!
- Gilze

5* service en kwaliteit

Wij kunnen Floortec aan iedereen aanraden. Hebben bij ons de vloer prachtig geschuurd en geolied. Goed advies gekregen op voorhand en goede nazorg ook. Prettige en betrouwbare mensen met veel passie voor hun vak. 5*
- Tilburg

zeer goed

kwaliteit en snelheid gaan hier in één hand
- ALPHEN NB

Schuren en lakken jatoba vloer van 20 jaar oud

De vloer ziet er weer helemaal mooi uit. Wat bijzonder is: snelle reactie op e-mails.
- Zaandijk

Perfecte service bij parketvloer renovatie

Heldere en snelle communicatie, betrouwbaar, laten de boel spik en span achter en een duidelijke vakman. Zeker aan te raden voor renovatie van een oudere parketvloer, ziet er als nieuw uit!
- Amsterdam

Very knowledgeable & responsive floor installation company

Floortec Verlaan installed a PVC herringbone floor with noise reduction underfloor in my 65qm apartment. The installation work has been done very well and the communication has been excellent! Thanks for the nice floor and I can totally recommend Floortec Verlaan
- Amsterdam

Floortec Noord, super bedankt

Oude eiken vloer laten schuren in 3 ruimtes waaronder een aangelegd stuk in de keuken. Vooraf een prettig overleg gehad. Dag van het schuren ¦ kort overleg, Jan en Mark zijn qwa werk zeer goed op elkaar ingesteld. Gebruiken goed materiaal en weten heel goed wat ze doen. Het schuur resultaat was al boven verwachting en zo goed als stofvrij maar nadat de witte was erop kwam zagen kregen wij door toedoen van Floortec Noord een geluksmoment zo mooi.... Tjonge wat zijn deze mannen goed in hun werk en omgang. Alleen lukte het ons niet om de mannen te verwennen met een gehaktbal.. Koffie vd klant en hun eigen brood vinden ze al goed genoeg, hoeft echt niet hoor zei Jan. Nogmaals na uren en uren zwoegen was de vloer klaar en kregen we nog een onderhoud setje en tips voor de vloer.
- Vledderveen dr

Top

Top service communicatie vakmanschap betrouwbaar. Aanrader!
- Breda

Onze nieuwe vloer ziet er fantastisch uit, heel strak.

De communicatie met het team van Floortec was tijdens de moeizame periode na water- en brandschade heel erg prettig. Mike en Glenn denken mee, adviseren en leverden tenslotte echt vakwerk en waren heel flexibel in het in- en aanpassen van de data en tijd. Geweldig dat het allemaal gelukt is.
- amsterdam

Mooie vloer en goede service

Ruime keuze uit verschillende materialen en kleuren. Goede service met snelle levering. De vloer ziet er fantastisch uit. Last minute nog plinten bijbesteld, ook dat was gelukkig direct geregeld.
- Tilburg

The Floortech team is amazing!

Floortech replaced the carpeting in our entire house with wooden flooring. From the beginning their service was superb and we immediately got the feeling that they knew what they were doing. We felt so confident that we left them to complete the entire project in our absence (away on holiday). We returned from the holiday with everything completed perfectly as agreed: on time and within budget. I cannot recommend them highly enough. Many thanks team!
- Heemstede

Kwaliteit en onvoorziene aanpassingen uitstekend aangepast

Nicole en Frans kwamen afspraken na en leverde vakkundig werk waarbij de werkruimte schoon werd gehouden. Het plaatsen van de metalen strips maakt de vloer helemaal af. Verder zijn door Frans en Nicole veel klemmen gebruikt om de planken vast tegen elkaar te houden.
- Tilburg
175 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Projecten & beoordelingen

Gemiddeld wordt Floortec Nederland met een 8,9 beoordeeld en hier zijn we hartstikke trots op! Uiteraard zijn we altijd op zoek naar verbeterpunten dus laat u alstublieft een review achter. Benieuwd wat klanten van ons vinden? Bekijk onze projecten en beoordelingen dan gerust!