Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Waar eerst het laminaat flink in opkomst was, zien we tegenwoordig weer steeds vaker de ‘echte’ houten vloer terugkomen. Vaak denkt men dat een houten vloer veel nadelen met zich meebrengt. Maar in praktijk valt dit enorm mee. Wanneer u weet hoe u deze moet onderhouden, brengt het juist ontzettend veel voordelen met zich mee! In dit artikel zetten we drie van deze voordelen op een rijtje, waaruit blijkt dat een houten vloer uw investering dubbel en dwars waard is!

 

1. Stijlvol

 

Allereerst is een houten of eiken vloer ontzettend stijlvol. Een houten vloer zorgt voor een warme, authentieke uitstraling en is daarnaast gemakkelijk te combineren met verschillende stijlen. Zo past een houten vloer bijzonder goed bij een landelijke stijl, maar ook met een strakke en moderne inrichting is deze uitstekend te combineren. Voor elke stijl zijn er houten vloeren in verschillende kleuren of afwerkingen. Kortom: voor ieder wat wils!

houten vloer

Bron: Uw vloer

2. Duurzaamheid

 

Daarbij is een houten vloer erg duurzaam omdat het bestaat uit natuurlijk materiaal. Met het juiste onderhoud gaat deze ook nog eens enorm lang mee. Eventuele beschadigingen zijn bij een houten vloer veel eenvoudiger te herstellen dan bijvoorbeeld bij een laminaat- of tegelvloer. Dit omdat deze eenvoudig geschuurd kan worden. Een goede investering om jarenlang plezier van te hebben!

3. Onderhoud

 

Vaak wordt gedacht dat een houten vloer erg onpraktisch is qua onderhoud. Onzin! Wanneer u weet waar u op moet letten, is het onderhouden van uw houten vloer hartstikke eenvoudig. Belangrijk is om goed op te letten met zand binnen uw woning; dit kan namelijk al snel zorgen voor krassen op de vloer. Even kort stofzuigen, wel met de borstels van uw stofzuiger naar beneden, kan dit al voorkomen. Daarnaast mag uw houten vloer niet te vochtig worden tijdens de schoonmaak. Is uw houten vloer toe aan een flinke opknapbeurt? Laat u dan adviseren over welke middelen u het best kunt gebruiken.

 

Tip: multiplank!

 

Naast de massief houten vloeren, kunt u ook gaan voor de relatief nieuwe multiplank. Dit is nagenoeg hetzelfde als een massieve vloer, maar biedt nog veel meer voordelen. Zo kan dit type vloer uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming.

 

Bent u overtuigd van de voordelen van een houten vloer of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder met advies op maat en het maken van de juiste beslissing!