Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Is uw trap versleten en toe aan vernieuwing? Of bent u niet tevreden met de stijl of looks van uw huidige trap? Dan kunt u kiezen voor traprenovatie. Of u uw trap nu wilt voorzien van een nieuw likje verf, van een nieuw kleed of tapijt of een moderne uitstraling wilt bereiken met nieuwe treden; alles is mogelijk! Om u op weg te helpen, zetten we in dit artikel alle soorten traprenovatie op een rij. Op deze manier heeft u snel voor ogen welke manier van renovatie het best kan worden toegepast op uw eigen trap.

1. Woodstair traprenovatie

Bij de Woodstair traprenovatie worden de traptreden bekleed met massieve, houten stroken. Deze stroken worden ook wel tapisstroken genoemd, dat verwijst naar het Franse woord voor tapijt. Het gaat hierbij als het ware om een houten tapijt voor uw trap. Wilt u deze houtsoort terug laten komen in andere delen van uw woning? Deze houten stroken kunnen ook worden gelegd in bijvoorbeeld uw slaapkamer, overloop of hal. Het voordeel van de Woodstair traprenovatie is dat de houten stroken na het juiste onderhoud weer zo goed als nieuw zijn en dat u keuze heeft uit talloze verschillende houtsoorten en –kleuren. Op deze manier kiest u zelf de stijl die het best bij uw woning past!

traprenovatie floortec

2. HAFA traprenovatie

Een andere manier om uw trap op te knappen is middels HAFA renovatie. Hafa is een Duitse fabrikant die al jarenlang kwaliteit levert op het gebied van traprenovatie op basis van laminaat. Bij deze manier van renoveren worden er kant en klare overzettreden gebruikt. Deze worden eenvoudig bevestigd op de bestaande trap. Ook heeft u hierbij als voordeel dat u kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen. Of u nu gaat voor een warme kleur, een koelere tint of een opvallend patroon; alles is mogelijk!

traprenovatie

3. Multi-stair traprenovatie

Bij het Multi-stair systeem wordt de trap bekleed met kant-en-klare overzettreden die bestaan uit berkentriplex en een toplaag van eiken. In de overzettreden is een antislipstrip gemonteerd, zodat de trap veilig is in gebruik. Door middel van het gebruik van gekleurde oliën is het mogelijk om het eiken een andere uitstraling te geven, bijvoorbeeld een mooie white-wash. Deze afwerking is momenteel erg modern en zien we vaak terug!

traprenovatie

Heeft u hulp nodig bij het vaststellen van een juiste traprenovatie? Of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!