Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Op een parketvloer wordt gewoond en geleefd, gebruikerssporen zijn op de lange termijn dan ook onvermijdelijk. Het is natuurlijk vervelend als uw parketvloer onder de krasjes, deukjes en vlekken zit maar, gelukkig zijn er manieren om uw parketvloer weer op te knappen. Benieuwd naar de voordelen van parket renovatie? Lees dan snel verder.

 

1.De kosten

Wanneer een parketvloer beschadigd is, wordt er al snel gedacht aan het plaatsen van een geheel nieuwe vloer. Maar dat hoeft helemaal niet, door een vloer te renoveren ziet het parket er weer zo goed als nieuw uit. Een van de grootste voordelen van parket renovatie is dat het enorm scheelt in kosten t.o.v. een nieuwe vloer. Zo hoeft de oude vloer er bijvoorbeeld niet uitgehaald te worden, wat enorm scheelt in de werkzaamheden en dus de kosten.

 

2.Een nieuwe look

Het tweede voordeel van parket renovatie is dat uw woonkamer een totaal nieuwe en frisse look krijgt. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor uw parketvloer met olie, wax of lak. Hier vertellen we straks meer over, het komt er in ieder geval op neer dat elke bewerking een andere uitstraling geeft.

 

3.Verlengde levensduur

Nadat uw vloer is gerenoveerd, zal de levensduur worden verlengd. Het schuren en bewerken van de vloer zorgt namelijk voor een betere bescherming tegen vervuiling. En dat niet alleen, ook zal deze beter bestand zijn tegen vloeistoffen. U kunt een gerenoveerde parketvloer probleemloos stofzuigen en dweilen waardoor deze goed te onderhouden is.

 

Wat kan parket renovatie inhouden?

We hebben het de hele tijd over parket renovatie maar, wat houden deze werkzaamheden precies in? De basis maatregel bij het onderhoud of renovatie is het opschuren van de parketvloer. Daarnaast wordt de vloer stofvrij gemaakt, zodat de gewenste afwerking kan worden toegepast. Hierbij zijn verschillende afwerkingen mogelijk:

 

Parketvloer oliën

Door een olielaag aan te brengen, ziet uw parketvloer er een stuk verzorgder en moderner uit. Het voordeel is dat de vloer daarnaast optimaal beschermd zal zijn tegen externe invloeden zoals zware meubels en natuurlijke slijtage.

 

Parketvloer lakken

Het lakken van de parketvloer is een goed alternatief voor het oliën. Bij het lakken is er heel veel keuze op het vlak van stijl waardoor u een verfijnde look en feel in huis kunt creëren.

 

Parketvloer waxen

Deze handeling is ideaal wanneer de vloer optimaal beschermd moet worden tegen intensief gebruik of zware meubels. De wax dringt door in de naden van het hout waardoor zelfs de binnenkant bestand is tegen slijtage.

 

Parketvloer laten renoveren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het renoveren van uw parketvloer? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, wij helpen u graag!