Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

PVC en laminaatvloeren zijn twee van de populairste vloersoorten. Op het eerste gezicht lijken de vloeren op elkaar, maar er zit toch redelijk wat verschil tussen laminaat en PVC. Wat is het verschil tussen laminaat en pvc vloeren? Dat hebben wij voor u op een rijtje gezet zodat u een weloverwogen keuze kunt maken als u twijfelt tussen deze vloersoorten.

Verschil PVC en laminaat: het materiaal

PVC is vervaardigd uit een relatief dun materiaal wat bovendien soepel is gemaakt, het zogeheten polyvinylchoride. Laminaatvloeren zijn doorgaans dikker en bestaan uit meerdere samengeperste lagen. Zowel laminaat als PVC kunnen zwevend worden gelegd, bij een PVC vloer is het verlijmen optioneel

Prijsverschil laminaat en PVC

Zowel een PVC vloer als een laminaatvloer zijn er in verschillende prijsklassen. Als u op zoek bent naar een vloer in de hogere kwaliteitsklasse ontlopen de prijzen elkaar niet zo veel. De vanaf prijzen van laminaatvloeren beginnen wel lager waardoor deze vaker wordt gekozen door mensen met een krap budget.

Onderhoud verschil laminaat en PVC

Beide vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. U houdt de vloer gemakkelijk schoon met een stofzuiger en een dweil. Dit is een stuk makkelijker dan het onderhoud van een parketvloer. Laminaat is minder goed bestand tegen vocht dan een PVC vloer, daarom zijn veel laminaatvloeren voorzien van een speciale, waterbeschermende coating. Vocht kan in de naden van de vloer trekken wanneer deze te lang wordt blootgesteld aan vocht. Het laminaat gaat dan bobbelen. Bent u op zoek naar een houtlook vloer voor in bijvoorbeeld de badkamer? Dan is PVC een betere keuze want dit materiaal kan uitstekend tegen vocht.

Voordelen PVC vloer

Een van de grootste voordelen van een PVC vloer ten opzichte van een laminaat vloer, is dat dit type vloer een stuk geluidsarmer is. Een PVC vloer is bijvoorbeeld uitermate geschikt in een appartementencomplex. Met een laminaatvloer kunt u geluiden dempen door een kwalitatief goede ondervloer te laten plaatsen, maar zo geluidsarm als een PVC vloer zal het niet worden.

Ook werkt een PVC vloer uitstekend in combinatie met vloerverwarming dankzij de uitstekende warmtegeleidende eigenschappen. In combinatie met een PVC vloer kunt u de vloerverwarming zelfs gebruiken als het primaire verwarmingssysteem van de woning.

Voordelen laminaat vloer

Laminaat lijkt doorgaans meer op hout doordat het materiaal meer structuur heeft. Hierdoor heeft het meer een natuurlijke uitstraling dan een PVC vloer, ook al is dit sterk afhankelijk van de kwaliteit van de materialen. Laminaat is net als PVC zeer duurzaam. Dit is eveneens afhankelijk van de kwaliteit. Laminaat met een dikke toplaag en beschermlaag gaat jarenlang mee.

Wilt u meer informatie over laminaat- en PVC vloeren of heeft u nog vragen? Neemt u contact op zodat wij u kunnen helpen bij het maken van de beste keuze.