Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Iedere dag wandelt u meerdere malen de trap op en af. Steeds wanneer uw oog op één van de treden valt denkt u: “Dit kan echt niet meer, ze zijn compleet versleten!” Toch stellen veel mensen het renoveren van hun trap erg lang uit. Een slecht onderhouden trap wordt gladder, waarmee de kans op een uitglijder groter wordt. In dit artikel proberen wij u in 4 stappen te informeren over het renoveren van uw trap!

Om te beginnen

Vooraf zult u zich moeten bedenken wat er aan uw trap moet gebeuren. Wilt u de gehele trap verven of heeft u liever dat de trap bekleed wordt met tapijt? Er zijn tal van opties wanneer het aankomt op de renovatie van uw trap. Naast tapijt kunt u uw trap uiteraard ook bedekken met een duurzame houten toplaag, de “multi-stair trapbekleding”. Het voordeel hiervan is dat deze vorm van renovatie eenvoudig te monteren is en dat de toplaag lang meegaat. Daarnaast wordt er een anti-slipstrip aangebracht waardoor de trap extra veilig is in gebruik. Andere opties zijn onder meer “Hafa traprenovatie” en “woodstair renovatie”.

traprenovatie

Stijl

Een ander belangrijk punt waar u rekening mee dient te houden is de stijl van uw trap. U wilt uiteraard een stijl die zo goed mogelijk aansluit op de rest van uw huis. Belangrijk is dat kleuren niet vloeken en verschillende soorten materiaal in harmonie met elkaar zijn.

De renovatie zelf

Wanneer u vastgesteld heeft wat er aan uw trap moet gebeuren en welke stijl dit moet hebben, is het tijd voor de renovatie zelf. U zult moeten beslissen of u de renovatie zelf uit gaat voeren of dat u dit uitbesteed aan een externe partij. Zelf uw trap renoveren bespaart u kosten, maar de snelheid en het vakmanschap waarmee een externe partij werkt kunnen hele goede redenen zijn om uw renovatie uit te besteden.

Onderhoud

Na het renoveren van uw trap is het essentieel deze goed te onderhouden. Dit zorgt voor een verlenging van de levensduur en een betere uitstraling. Om uw trap te onderhouden is het aan te raden deze minimaal één keer in de week te stofzuigen. Daarnaast kunt u eens in de zoveel tijd uw trap reinigen met een, afhankelijk van het soort trap, materiaalvriendelijke zeep.

traprenovatie

Zoals u ziet komt er het één en ander kijken bij de renovatie van uw trap. Wij hopen dat dit artikel u hierbij goed op weg heeft geholpen.

Heeft u toch liever een geheel verzorgde traprenovatie door een professionele partij? Of wilt u graag advies over alles dat met de renovatie van trappen te maken heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u hierbij uiteraard graag. Onze werkwijze kunt u hier vinden!