Bel direct met Floortec

Floortec heeft heel wat projecten en klanten in het bestand waar we graag voor werken en waar we trots op zijn. Maar sommige opdrachten springen net wat meer in het oog dan andere projecten. Zo ook het project bij het Stadkantoor van Utrecht. Het Stadskantoor is voorzien van bamboevloeren, in totaal zo’n 10.000 m2 Moso bamboevloeren. Het Stadskantoor is inmiddels drie jaar oud. De vloeren worden veel belopen en moeten dus heel wat verduren. Na 3 jaar waren deze vloeren hard toe aan een opfrisbeurt. Floortec heeft onlangs dit onderhoud verricht. Dit heeft een mooi artikel in Parketblad opgeleverd! Hoe zag deze grondige renovatie eruit?

Project van 5 maanden

Floortec is via het schoonmaakbedrijf, dat het totale vloeronderhoud onder zich heeft, ingeschakeld voor het onderhoud van de bamboevloeren. Ralph en Tonneke de Kock – en hun personeel – zijn in juni 2017 gestart met dit project en zijn tot half november bezig geweest met het opschuren, reinigen en oliën van de bamboevloer. Floortec was al bekend bij de Gemeente Utrecht. Wij doen ook het onderhoud van het natuursteen in de lobby en op de openbare verdiepingen in het huidige Stadskantoor. Deze vloeren zijn als eerst aangepakt. De natuurstenen vloer is gereinigd en geïmpregneerd met een kleur verdiepend impregneermiddel. Dit was nog een lastig onderdeel op de verdiepingen omdat de tegels zwevend zijn gelegd. Dan is het zaak dat de vloer niet te nat wordt gemaakt. In totaal is er 5.500 m2 natuursteen door Floortec behandeld, waarna het bamboe aan de beurt was.

statdskantoor van Gemeente Utrecht

Onderhoud en renovatie van de bamboevloeren

Floortec werkte gemiddeld twee dagen per week aan de opdracht met twee teams van vier medewerkers. Omdat er doorgewerkt werd in het Stadskantoor en veel van de bamboevloeren op werkplekken zijn gelegd, moest er goed met de facilitaire dienst worden afgestemd wanneer welke plek werd gerenoveerd. De overlast van de renovatie moest uiteraard ook zo veel mogelijk beperkt worden. De Moso bamboevloeren liggen ook op de traverse gangen, in het restaurant en in publieke ruimten, zoals de gangen naar de toiletten en trouwzaal. Zelf zou Ralph de Kock van Floortec hebben gekozen voor een vloer die afgewerkt is met lak in plaats van olie. ‘’Schoonmaakbedrijven werken namelijk vaak vrij nat en lak houdt het vocht beter tegen zodat het niet via de naden onder de vloer komt.’’

Bamboevloer in stadskantoor

Hoe is de renovatie aangepakt?

De bamboevloeren zijn gerenoveerd met ROYL 2 componenten olie van RIGO Verf- fabriek. Juist omdat de medewerkers van Floortec tot volle tevredenheid werken met deze producten. De manier van werken luistert nauw. Allereerst wordt de vloer diep gereinigd met Clean S. Vervolgens moet de vloer een nacht drogen. Daarna wordt deze opgeschuurd met de opvallende, rechthoekige EXCENTR schuurmachine (korrel 80). De kanten worden behandeld met een kantenschuurder. Als het stof is verwijderd wordt met de eenschijfmachine de ROYL 2 componenten olie aangebracht (met een roller in de hoeken en langs de kanten). Dan is het, na het verwijderen van de overtollige olie, een kwestie van de vloer laten drogen. De vloeren op de lagere verdiepingen zijn met blowers in 12 uur gedroogd, de openbare ruimtes in 48 uur gedurende het weekend.

bamboevloer in stadskantoor van Gemeente Utrecht

Complexe renovatie

Al met al was het een uitdagende opdracht, maar wel één die past bij Floortec. Bovendien was er nog een complicerende factor. Tijdens de renovatie bleek er lekkage te zijn bij verschillende ramen. Sommige bamboevloerdelen raakte hierdoor beschadigd doordat vezels loslieten. De plankjes die zijn vervangen, zijn weer vastgemaakt met een MS Polymeer lijm. Helaas ging de vloer op sommige plekken wat bol staan door het hoge vochtgehalte. Toen is er besloten om de vloer plaatselijk te verwijderen en teneinde de ondervloer te laten drogen tot de vochtigheidsgraad tot een toelaatbaar niveau was afgenomen. Daarna is de vloer behandeld met een primer en geëgaliseerd, waarna er een nieuw stuk bamboevloer geplaatst is. Natuurlijk zo dat de overlast voor de medewerkers van het Stadskantoor tot een minimum is beperkt.

Wilt u advies over het onderhoud van uw houten of bamboevloer? Of heeft u andere vragen over vloerrenovatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Contact opnemen

Vul hiervoor ons contactformulier in of bel naar 0800 - 3566783. U komt direct in contact met een vestiging bij u in de buurt!

2. Binnen 24 uur contact

De specialisten van Floortec nemen per mail of telefoon contact met u op om uw wensen te bespreken. U ontvangt vervolgens een offerte op maat!

3. Vloerinspectie

Kunt u zich vinden in de offerte, maar zijn er nog onduidelijkheden of heeft u advies nodig, dan komen wij graag bij u langs voor een vloerinspectie.

4. Laatste stap

Als alles duidelijk en naar wens is en de offerte is akkoord bevonden, wordt er met u een datum gepland.

Zij gingen je voor

9.2

Geweldig

Volledige aandacht en professioneel advies
- Houten

Prima !

Deze firma ,in de personen Ralph,Tonneke en hun medewerkers kwamen op ons pad na een vloerwaterschade. Meteen actie ondernomen, ze komen alle gemaakte afspraken na, werken netjes ,goed en schoon. Wat mij betreft kunnen ze zich beter " de Ontzorgers " gaan noemen want dát is precies wat ze doen !
- Wijk bij Duurstede

Prachtig resultaat!

Onze vloer was enorm vies en versleten en ziet er nu weer schitterend uit. Fijn ook dat het schuren en oliën zo snel ging en we dus ook weer snel op de vloer konden lopen.
- Tilburg

Prima vaklui, fijn contact

Prima
- Houten

Van begin tot eind zeer tevreden

Duidelijke uitleg wat er moest gebeuren met de vloer en welke mogelijkheden er waren. Afspraken gemaakt en keurig nagekomen. Er wordt netjes stofvrij gewerkt. De vloer ziet er weer als nieuw uit, top!
- Den Bosch

goed werk geleverd

Er was goed overleg over de planning en de werkzaamheden. Het schuren en in de olie zetten kon in één dag en daarna nog een dag drogen. De vloer zag er weer prachtig uit, na een week mocht ik hem een keer dweilen en was hij als nieuw. Ik ben zeer tevreden.
- Waalwijk

Prima ervaring met Nicole en Frans

Fijne mensen die prima werk leveren. Zou ze zo weer inschakelen.
- Tilburg

Fantastisch

Frans & Nicole hebben ca 25m2 nieuwe vloer ingevingerd aan een bestaande 20 jaar oude vloer. Vervolgens de complete vloer een aantal keer geschuurd en behandeld met als resultaat dat je geen verschil kan zien tussen de nieuwe en oude vloer! Wat een vakmensen!
- Karel

Aanrader

Afgelopen week hebben wij onze afzelia vloer laten bewerken door Floortec Midden Brabant. Via kennissen zijn wij terecht gekomen bij Frans en Nicole. Er werd snel contact met ons opgenomen en een eerste bezoek volgde. Onze vloer was erg donker en de wens was een lichte vloer. Frans stelde voor een testvlak te maken, dit gaf al direct een goed gevoel. Dat stapje extra konden wij erg waarderen. De opdracht werd al snel gegeven/gegund. De samenwerking tussen Frans en Nicole is erg goed. Een belangrijk detail het schuren is stofvrij! Binnen 2 dagen was alles naar tervredenheid gerealiseerd.
- GOIRLE

Uitstekende dienstverlening, hebben weer een hele mooi vloer!

Floortec heeft de houten vloer in onze woonkamer behandeld. Ze kwamen zeer snel met een offerte en voorstel voor een datum waardoor ik het makkelijk kon inpassen in onze planning. De communicatie in aanloop, tijdens en na afloop was prettig en efficiënt, waarbij ze goed hebben meegedacht. We zijn bijzonder blij met het resultaat. We raden ze ten zeerste aan.
- Purmerend

Na waterschade is het parket snel, maar vooral perfect hersteld.

Vanaf het eerste contact met Floortec na het opzwellen van ons parket door wateroverlast is door de medewerkers van Floortec alles in het werk gesteld de schade te beperken. Daarop is de vloer waar nodig hersteld. Zowel bij de communicatie als bij de uitvoering van de herstelwerkzaamheden is dat zorgvuldig en met deskundigheid gedaan. Het resultaat mag er dan ook zijn!
- Kerkdriel

Helden!

Door lekkage was reparatie van het parket op de overloop nodig. Nu was dat niet zo'n probleem. Maar het parket (wengé) waar ik zo blij mee ben, is blijkbaar niet populair, en lastig te vinden. Glenn en Mike van Floortec Verlaan hebben er echt ALLES aan gedaan om dat toch voor elkaar te krijgen. En het is ze gelukt. Daarna werd geduldig keer op keer gecheckt of de betonnen vloer genoeg was opgedroogd voor het nieuwe hout... Het resultaat is uiteindelijk prachtig geworden, en sluit mooi aan op het deel dat onbeschadigd bleef. Ik ben meer dan blij: oprechte mensen, veel toewijding, goede communicate, eerlijke prijzen en: weer een heel mooie vloer. Mijn danknis groot!
- Amstelveen

Top, heel klantvriendelijk, en vaklui.

Na waterschade kwamen ze van Floortec Verlaan om onze vloer te herstellen. Na overleg besloten heel de verdieping te vervangen. Meerdere offertes geen probleem en goede communicatie. Fijne vriendelijke mensen om mee te werken. Vaklui.
- Zoetermeer

Gewoon super!!

Wij hebben een hele goede ervaring met Floortec Midden Brabant. Frans en Nicole verstaan hun vak en daarnaast zijn het ook nog eens hele vriendelijke mensen. Ze hebben onze houten vloer helemaal geschuurd en behandeld met olie. De vloer is prachtig geworden! Wij zijn daarom ook heel tevreden en zouden Floortec Midden Brabant dan ook iedereen aanraden!
- Gilze

5* service en kwaliteit

Wij kunnen Floortec aan iedereen aanraden. Hebben bij ons de vloer prachtig geschuurd en geolied. Goed advies gekregen op voorhand en goede nazorg ook. Prettige en betrouwbare mensen met veel passie voor hun vak. 5*
- Tilburg

zeer goed

kwaliteit en snelheid gaan hier in één hand
- ALPHEN NB

Schuren en lakken jatoba vloer van 20 jaar oud

De vloer ziet er weer helemaal mooi uit. Wat bijzonder is: snelle reactie op e-mails.
- Zaandijk

Perfecte service bij parketvloer renovatie

Heldere en snelle communicatie, betrouwbaar, laten de boel spik en span achter en een duidelijke vakman. Zeker aan te raden voor renovatie van een oudere parketvloer, ziet er als nieuw uit!
- Amsterdam

Very knowledgeable & responsive floor installation company

Floortec Verlaan installed a PVC herringbone floor with noise reduction underfloor in my 65qm apartment. The installation work has been done very well and the communication has been excellent! Thanks for the nice floor and I can totally recommend Floortec Verlaan
- Amsterdam

Floortec Noord, super bedankt

Oude eiken vloer laten schuren in 3 ruimtes waaronder een aangelegd stuk in de keuken. Vooraf een prettig overleg gehad. Dag van het schuren ¦ kort overleg, Jan en Mark zijn qwa werk zeer goed op elkaar ingesteld. Gebruiken goed materiaal en weten heel goed wat ze doen. Het schuur resultaat was al boven verwachting en zo goed als stofvrij maar nadat de witte was erop kwam zagen kregen wij door toedoen van Floortec Noord een geluksmoment zo mooi.... Tjonge wat zijn deze mannen goed in hun werk en omgang. Alleen lukte het ons niet om de mannen te verwennen met een gehaktbal.. Koffie vd klant en hun eigen brood vinden ze al goed genoeg, hoeft echt niet hoor zei Jan. Nogmaals na uren en uren zwoegen was de vloer klaar en kregen we nog een onderhoud setje en tips voor de vloer.
- Vledderveen dr

Top

Top service communicatie vakmanschap betrouwbaar. Aanrader!
- Breda

Onze nieuwe vloer ziet er fantastisch uit, heel strak.

De communicatie met het team van Floortec was tijdens de moeizame periode na water- en brandschade heel erg prettig. Mike en Glenn denken mee, adviseren en leverden tenslotte echt vakwerk en waren heel flexibel in het in- en aanpassen van de data en tijd. Geweldig dat het allemaal gelukt is.
- amsterdam

Mooie vloer en goede service

Ruime keuze uit verschillende materialen en kleuren. Goede service met snelle levering. De vloer ziet er fantastisch uit. Last minute nog plinten bijbesteld, ook dat was gelukkig direct geregeld.
- Tilburg

The Floortech team is amazing!

Floortech replaced the carpeting in our entire house with wooden flooring. From the beginning their service was superb and we immediately got the feeling that they knew what they were doing. We felt so confident that we left them to complete the entire project in our absence (away on holiday). We returned from the holiday with everything completed perfectly as agreed: on time and within budget. I cannot recommend them highly enough. Many thanks team!
- Heemstede

Kwaliteit en onvoorziene aanpassingen uitstekend aangepast

Nicole en Frans kwamen afspraken na en leverde vakkundig werk waarbij de werkruimte schoon werd gehouden. Het plaatsen van de metalen strips maakt de vloer helemaal af. Verder zijn door Frans en Nicole veel klemmen gebruikt om de planken vast tegen elkaar te houden.
- Tilburg
175 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Projecten & beoordelingen

Gemiddeld wordt Floortec Nederland met een 8,9 beoordeeld en hier zijn we hartstikke trots op! Uiteraard zijn we altijd op zoek naar verbeterpunten dus laat u alstublieft een review achter. Benieuwd wat klanten van ons vinden? Bekijk onze projecten en beoordelingen dan gerust!