Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Natuursteen reinigen

 

Nieuw gelegde vloer of bestaande vloer 

Natuursteenrenovatie door middel van het laten reinigen van uw vloer? Floorteccotta tegel Kasteel Boxtel - Natuursteen reinigen
biedt een oplossing voor al uw problemen. We kunnen na het leggen van nieuwe vloeren cementsluiers verwijderen of bij reeds lang met onderhoudsmiddelen behandelde vloeren de  oude waslagen verwijderen en eventueel nieuwe polish of coatinglagen aanbrengen.
Dit kan onzichtbaar (door impregnatie), kleurverdiepend, mat, zijdeglans of hoogglans. Alles is mogelijk. 

 

Natuursteen reinigen met het juiste
reinigingsmiddel 

cotta tegel Kasteel Boxtel - Natuursteen reinigenHet kiezen van het juiste reinigingsmiddel is een belangrijk punt. Als u een kalkhoudende vloer hebt, zoals marmer, Belgisch hardsteen en travertin, moet u geen zure reinigingsmiddelen gebruiken. Natuursteen reinigen is een specialistische activiteit. Behandel uw vloer ook nooit met een combinatie van reinigingsartikelen onverwachte chemische reacties kunnen dan uw vloer verpestten. De laatste tip met betrekking tot reinigingsmiddel is om te beginnen met een deel van de natuurstenen vloer dat uit het zicht ligt. Een foutje heeft dan nog geen grote gevolgen. Heeft u twijfels? Neem dan contact op met Floortec en laat u adviseren of laat ons het werk voor u uit handen nemen.

 

Het zware werk  

Natuursteen opknappen kan niet altijd alleen met reinigingscotta tegel Kasteel Boxtel - Natuursteen reinigenproducten. Het moet soms ook met zwaarder geschut. Floortec heeft de middelen en de machines in huis om het beste resultaat te krijgen. Cementsluiers van kalkhoudende natuursteen soorten kunnen we zonder problemen verwijderen en ook voor het weghalen van oude waslagen van bijvoorbeeld een cottavloer (zie foto`s) bent u bij Floortec aan het juiste adres. 

Neem nu contact op met Floortec en vraag informatie en/of advies.

  

Contact

 

 

 

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Kalkhoudend natuursteen kristalliseren

Kalkhoudend natuursteen zoals marmer, travertin, hardsteen e.d. krijgen zogenaamde gebruikssporen en daardoor een doffe uitstraling. U wilt een oplossing? Schakel Floortec in. Wij hebben het antwoord in de vorm van polijsten en kristalliseren. Natuursteen kristalliseren is dé remedie tegen een uitgebluste vloer en een heel goede optie voor de renovatie van een natuursteen vloer. Door het kristalliseren van uw natuurstenen vloer krijgen de tegels een hogere glansgraad en een hardere toplaag.

Kan mijn vloer ook opgeknapt worden met kristalliseren ?

In sommige gevallen is natuursteen kristalliseren niet het antwoord op uw problemen. Diepe krassen, oneffenheden of scheuren worden niet weggewerkt in het proces. In dat geval kunt u beter uw vloer laten slijpen. Niet elke natuurstenen vloer kan worden gekristalliseerd. Er zijn 3 randvoorwaarden die van belang zijn in de besluitvorming;2013-09-11 15.08.14

  1. De vloer moet egaal zijn, oneffenheden die dieper liggen of die omhoog staan kunnen zorgen voor een verkeerde reactie met de poeder. Deze plekjes zullen doffer blijven.
  2. Uw natuursteen moet een hoge kalkwaarde hebben, de chemische reactie verloopt anders niet zoals gewenst.
  3. Welke oppervlaktebewerking is toegepast? Er moet gekeken worden naar de eerdere afwerking. Is de vloer verzoet of gepolijst. Misschien is de vloer behandeld met een polish.

     

    Natuursteen met een hoge kalkwaarde?

Natuursteen kristalliseren is enkel van toepassing op kalk-2013-09-27 13.47.53
houdende natuursteen soorten zoals Belgisch hardsteen, travertin en marmer. Deze kunnen na het polijsten gekristalliseerd worden. Met behulp van een, speciaal daarvoor bestemd polijstpoeder en een éénschijfsmachine wordt de toplaag behandeld door de professionals van Floortec. Er wordt een chemische reactie veroorzaakt tussen de kalk in de bovenlaag van de tegels en de chemicaliën. Het resultaat is een sterke en glansrijke vloer!

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Floortec. U krijgt direct contact met de specialist in uw regio.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Contact opnemen

Uw Naam (verplicht)

Straat (verplicht)

Postcode (verplicht)

Uw Woonplaats (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp
ParketNatuursteenTraprenovatieNieuwe vloerAnders

Uw bericht

Contactgegevens

Floortec Nederland
Bamendaweg 46
3319 GS Dordrecht

KvK nummer 60902890

0800 - 3566783

Vestigingen