Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Natuursteen reinigen

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat natuursteen mooi blijft en langer meegaat. Dit geldt voor zowel natuursteen vloeren in uw huis als natuursteen tegels buiten het huis. Op welke manier kunt u natuursteen het beste reinigen?  

Zelf natuursteen reinigen

Zelf kunt u natuursteen reinigen door vuil zo snel mogelijk te verwijderen. Wilt u natuursteen buiten reinigen, verwijder dan vogelpoep, modder en zand. Voor het reinigen van natuursteen binnen let u vooral op olie, wijn en andere zure vloeistoffen. U kunt natuursteen reinigen met water en groene zeep. Let erop dat sommige poreuze steensoorten, zoals travertin, gevoelig zijn voor water. Daarom kunt u niet alle typen natuursteen te vaak of met te veel water schoonmaken. Daarnaast kan het gebruik van zeep bij het reinigen van natuursteen vlekken en strepen achterlaten. Wilt u natuursteen tegels reinigen? De hogedrukspuit lijkt ideaal voor dit werkje maar kan de toplaag van de tegels beschadigen.

Natuursteen reinigen met de juiste middelen

Als u het aandurft om andere middelen in te zetten voor het reinigen van natuursteen dient u het juiste reinigingsmiddel te gebruiken. Wanneer u het verkeerde middel gebruikt voor de reiniging van natuursteen kan dit de ondergrond onherstelbaar beschadigen. In het geval van kalkhoudende vloeren is het belangrijk om geen zure producten te gebruiken. Natuursteen reinigen met een combinatie van reinigingsartikelen raden de specialisten van Floortec ook af. Een onverwachte chemische reactie van schoonmaakmiddelen kan veel schade aan het natuursteen toebrengen. Wij adviseren u dan ook om een reinigingsmiddel eerst te testen op een deel van het te reinigen natuursteen voordat u dit op de hele vloer toepast.

Natuursteen professioneel laten reinigen: zowel binnen als buiten

Regelmatig natuursteen reinigen zorgt ervoor dat vloeren en tegels langer mooi blijven. Op een gegeven moment zult u echter gebruikerssporen opmerken die u zelf moeilijk kunt verwijderen. Natuursteen reinigen kan namelijk niet altijd alleen met reinigingsproducten. Dan kan een specialist het natuursteen reinigen volgens de juiste behandelwijze. Voor professionele reiniging van natuursteen binnen en het schoonmaken van natuursteen tegels buiten, schakelt u de vloerexperts van Floortec in. Onze vakmensen kunnen een net gelegde vloer van natuursteen reinigen en de cementsluier verwijderen, of uw vloer impregneren zodat deze langer bestand is tegen vuil en vocht. Gaat de vloer al een aantal jaren mee? Wij kunnen ook dof en beschadigd natuursteen renoveren.

Advies over het reinigen van natuursteenvloeren en tegels

Natuursteen is oersterk en gaat, mits goed onderhouden, zelfs generaties lang mee. Om zo lang mogelijk van natuursteen tegels en vloeren te genieten, is passend onderhoud belangrijk. Na het reinigen van natuursteen wordt de ondergrond ter bescherming geïmpregneerd en vervolgens zorgt regelmatig onderhoud dat natuursteen mooi blijft. Kunnen wij uw natuursteen tegels buiten reinigen of uw vloer een opknapbeurt geven? Eén van onze experts komt uw vloer inspecteren en bespreekt de behandelopties.

Neem contact met ons op voor passend advies en antwoord op uw vragen over de juiste reiniging van natuursteen.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

  Neem eenvoudig contact op

  Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   

   

  Contact

  Floortec Nederland
  Bamendaweg 46
  3319 GS Dordrecht

   Tel: 0800 – 3566783
   Mail: info@floortec.nl

  floortec

  Binnen 24 uur advies?

  Wij nemen contact met u op!