Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Slijtage is een normaal verschijnsel bij producten die veel worden gebruikt. Bij een vloer is dat niet anders. Het is waarschijnlijk het onderdeel in uw huis dat het meest gebruikt wordt. U loopt er immers iedere dag overheen en zeker in een jong gezin met kinderen en familie en vrienden die regelmatig over de vloer komen. Of wanneer u bijvoorbeeld een huisdier heeft, gaat slijtage snel. Een nieuwe parketvloer laten leggen is een kostbare klus, dus waarom overweegt u niet om hem te laten renoveren? In dit artikel nemen we u mee in het renoveren van uw parketvloer. In 3 stappen is deze weer zo goed als nieuw!

1.    De parketvloer schoonmaken

Wanneer u uw houten vloer wilt renoveren, moet deze allereerst heel goed worden schoongemaakt. Ook wanneer u geen zichtbare vuile vlekken ziet, kan er toch een klein laagje vuil op de vloer gevormd zijn. Door de vloer goed te reinigen, voorkomt u dat de schade alleen maar groter wordt: dat kan wanneer er nog kleine korreltjes of steentjes achterblijven tijdens het schuren. Veeg de vloer zorgvuldig en doe daarna de vloer af met een natte doek. Let erop dat deze doek niet té nat is, want dat kan ervoor zorgen dat de vloer gaat werken en dat wilt u voorkomen.

2.    Schuren

U kunt uw vloer weer laten spreken door hem goed te schuren. Met parket schuren verwijdert u de bovenste laag, waardoor u ook alle krasjes, kleine deukjes en eventueel ingetrokken vlekken verwijdert. Zo ontstaat er weer een nieuwe, ongeschonden toplaag. Een parketvloer is het makkelijkste te schuren met een schuurmachine. Dit kan met een grove korrel wanneer de vloer erg beschadigd is, of met een hele fijne korrel wanneer er geen grote krassen of deukjes te zien zijn. Door te schuren wordt uw vloer wel dunner. Het is dus raadzaam om de vloer niet te vaak te schuren.

3.    De bovenste laag beschermen

Nadat de vloer geschuurd is ligt er een kale vloer. Dat wil zeggen dat er geen bescherming op de vloer is aangebracht. Het is erg belangrijk om te zorgen voor de juiste nazorg en de vloer te behandelen met een beschermingsmiddel dat goed past bij de vloer die u heeft. Zo verhardt u de toplaag van de vloer en beschermt u deze tegen vocht, zand, steentjes en ander vuil. Door de vloer goed te beschermen verlengt u de levensduur van uw vloer aanzienlijk, en blijft hij ook langer mooi. Wanneer u klaar bent, is het net of er weer een nieuwe parketvloer in huis ligt.

Vloer renoveren

Het kan zijn dat u het renoveren van uw mooie parketvloer niet zelf wil doen. Dat is begrijpelijk, want het renoveren van een parketvloer vergt bepaalde kennis en wordt het beste gedaan door een expert of vloerspecialist. Bij Floortec zijn we gespecialiseerd in het leggen, onderhouden en renoveren van allerlei soorten vloeren, waaronder parket. Wij adviseren u graag rondom het renoveren van uw huidige vloer of het laten leggen van een nieuwe vloer. Neem voor vragen of advies vooral contact met ons op!