Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Van plan om een nieuwe vloer te laten leggen, maar geen idee wat het best past bij uw interieur? Dit kan inderdaad erg lastig zijn om te bepalen. Vloeren zetten de toon voor een kamer en hebben een grote impact op, gecombineerd met het interieur, de sfeer en uitstraling. Om u te helpen, zetten wij een aantal tips en ideeën op een rij.

Parketvloer

Een vloer uitkiezen is niet binnen een paar minuten gedaan. Er is namelijk veel keus en de uiteindelijke beslissing is voor een aanzienlijk lange periode. Een parketvloer kan uit verschillende soorten hout en patronen bestaan. De vloer is zeer bepalend voor een ruimte en zet de toon voor het interieur en uitstraling van de gehele kamer. Dit kan onder andere zijn voor een woonkamer, badkamer of slaapkamer.

Een parketvloer ziet er ‘levendig’ uit door de nerven, noesten en het robuuste uiterlijk van de vloer. Ook de verschillende warme of kille tinten kunnen een heel ander beeld geven aan de stijl van het huis. Parketvloeren kunnen een landelijke uitstraling geven, maar een parketvloer met visgraatpatroon zorgt juist voor een chique ambiance in de kamer. Met parketvloeren kunt u dus alle kanten op. Qua interieur kunt u kiezen voor moderne meubels in combinatie met een visgraatpatroon of juist landelijke robuuste meubels (denk aan houten details en banken met veel kussens die uitnodigen om te zitten).

parketvloer

PVC vloer

Ook met een PVC vloer kunt u qua inrichting alle kanten op. Daarnaast is de prijs van een PVC vloer erg voordelig ten opzichte van andere soorten vloeren. Hierdoor is de PVC vloer aantrekkelijk voor elk budget! Polyvinylchloride vloeren zijn goed te combineren met bijna iedere inrichting omdat deze in vele verschillende kleuren en uitvoeringen zijn. Zo kan er gekozen worden voor een PVC vloer met een uitstraling van hout, beton, tegelmotief enzovoort.

PVC vloeren zijn eenvoudig te leggen en zeer goed te combineren met verschillende meubelen. Het aanbod aan PVC vloeren is enorm en zoals eerder benoemd, is dit tevens een bewuste keuze voor de portemonnee. Verder is het onderhoud van een PVC vloer nihil doordat de vloer bestaat uit fijn en stevig materiaal. Door het stevige aspect gaat de vloer ook erg lang mee. Voor de vloer kunt u kiezen uit diverse patronen en kleuren. Mede dankzij de vele mogelijkheden, is de PVC vloer een gewilde vloer. Zo past de vloer prima in een drukke inrichting met veel meubelen en accessoires maar ook in een minimalistisch interieur met strakke elementen en weinig kleur.

pvc vloer

Weet u alsnog nog niet goed welke vloer het best past bij uw interieur? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder met meer ideeën en inspiratie voor het maken van een juiste keuze.