Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Bij veel houtenvloeren bezitters klinkt dit waarschijnlijk bekend in de oren. U heeft een houten vloer maar na enkele jaren is de vloer helaas niet meer wat het geweest is. De glans is er vanaf en wellicht zijn er enkele kleine schades ontstaan aan uw vloer. De beste manier om dit op te lossen is om uw vloer te laten renoveren. Maar wie gaat dit doen? Gaat u zelf in de weer of besteedt u deze klus liever uit? Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Materialen

Om zelf uw vloer te renoveren zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt de vloer met de hand schuren en renoveren met verschillende daarvoor bestemde producten. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om schuurmachines te huren. Deze maken het schuurwerk makkelijker en besparen een hoop tijd. Let er in deze gevallen wel op dat u weet wat u doet. Wanneer u het renoveren van uw vloer uitbesteed aan een externe partij weet u zeker dat er professionals aan het werk gaan die weten wat er moet gebeuren en hoe dit dient te gebeuren. Indien u zelf aan de slag gaat, laat u dan goed adviseren over het materiaal dat u dient te gebruiken en hoe u te werk dient te gaan.

De duur en intensiteit van een renovatie

Een ander belangrijk punt waar u rekening mee dient te houden wanneer u overweegt zelf uw renovatie uit te voeren of dit uit te besteden is de duur en de intensiteit ervan. Een vloer goed renoveren is geen klusje dat zomaar in een uurtje gepiept is. Externe partijen zijn professionals die veel ervaring hebben met het renoveren van vloeren en die de juiste materialen in bezit hebben. Wanneer u zelf uw vloer gaat renoveren kan dit dus wel eens langer duren dan u wellicht vooraf in gedachten had. Wanneer u dus liever niet al te veel tijd kwijt bent aan uw renovatie kan uitbesteden in veel gevallen een betere optie zijn.

Prijs

Uiteraard kunt u met het zelf renoveren van uw vloer geld besparen. U betaalt immers geen loonkosten en eventuele andere kosten. De afweging die u dient te maken is dus of het bespaarde geld opweegt tegen het gemak en het resultaat van het uitbesteden van uw vloerrenovatie.

Kennis en vakmanschap

Zoals eerder aangegeven zijn vloerspecialisten professionals. De kans op het beste resultaat is daarmee groter dan wanneer u zelf aan de slag gaat met de renovatie van uw vloer. Daarnaast zijn dergelijke bedrijven vaak verzekerd indien er toch iets misgaat tijdens het renoveren. Wanneer u zelf aan de slag gaat bent u dit uiteraard niet en is er altijd een kans dat u per ongeluk schade aanbrengt aan uw vloer.

Zelf uw vloer renoveren is een optie maar we raden u aan dit enkel te doen indien u verstand hebt van de renovatie van uw vloer. Indien u de renovatie toch liever uitbesteed aan een professionele en betrouwbare partij bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij van Floortec zijn gespecialiseerd in de renovatie van vloeren en kijken graag wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie of een offerte kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.