Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Het is belangrijk om uw mooie parketvloergoed te onderhouden. Eens in de zoveel tijd kan uw vloer een diepe reinigingsbeurt gebruiken, maar ook tussendoor kunt u uw vloer goed onderhouden door hem regelmatig zelf te dweilen. Dit kunt u echter niet zomaar en met ieder schoonmaakmiddel doen, wilt u uw vloer mooi houden. In dit artikel leest u over vier belangrijke tips bij het dweilen van uw parket.

1.   Begin altijd met het stofzuigen van uw parketvloer

Stofzuigenvoordat u gaat dweilen is erg belangrijk. Er kunnen namelijk allerlei kleine stofjes, gruis, zandkorrels of zelfs steentjes op uw vloer liggen. Als u deze niet eerst opzuigt voordat u gaat dweilen, kunnen deze vuiltjes lelijke krassen op uw parket veroorzaken. Ook kunnen ze zorgen voor vieze vlekken doordat het stof en vuil nat wordt. Daarnaast blijft het kleven aan de dweil waardoor deze erg snel vies wordt. Zuig de vloer met een zachte borstel of speciale parketborstelmonddus goed schoon. Uw houten vloer schoonmakendoet u het beste door hiermee te beginnen!

2.   Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Misschien wel de belangrijkste tip! Uw parketvloer is gemaakt van gevoelig materiaal dat vraagt om het juiste schoonmaakmiddel. Gaat u aan de slag met agressief of algemeen schoonmaakmiddel, dan is het vrijwel zeker dat uw vloer er minder mooi uitkomt dan vóór de dweilbeurt. Het verkeerde schoonmaakmiddelkan de afwerking van uw vloer beschadigen of de vloer verkleuren. Daarom is het erg belangrijk dat u zeker weet welke houtreinigerpast bij de afwerking van uw vloer. Er zijn houtreinigers speciaal ontwikkeld voor bijvoorbeeld geoliede of gelakte vloeren.

3.   Laat gemaakte vlekken niet te lang liggen

Het kan natuurlijk voorkomen dat u tijdens het koken een keer op uw vloer morst. Een veel voorkomende fout is dat deze vlek niet direct wordt gepoetst en verwijderd van de vloer. Wanneer een vlek te lang op uw vloer blijft liggen kan de vlek in de vloer trekken, waardoor u de vlek er nooit meer helemaal uitkrijgt. Dit geldt ook voor het knoeien van alleen water op de vloer. Deze kleurloze vloeistof lijkt uw vloer geen kwaad te kunnen doen, maar dit is helaas niet waar. Ook water kan lelijke vochtvlekken op uw vloer veroorzaken. Wanneer u morst, is het dus verstandig dit meteen met een doek schoon te maken.

4.   Zorg voor goede ventilatie na het dweilen van uw parket

Na het dweilen is het belangrijk dat u uw parket goed laat drogen, zodat het vocht van het dweilen niet in het hout trekt. Het helpt om dan goed te ventilerenen alle ramen en deuren even open te zetten. Daarnaast is het ook verstandig om pas weer over uw houten vloer te lopen wanneer deze volledig is opgedroogd.

Bent u op zoek naar gedegen adviesvoor het dweilen van uw parket? Wij helpen u graag bij het bepalen van de juiste reinigers en technieken. Neem dan zeker even contactmet ons op!