Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Hoe maakt u uw houtenvloer het beste schoon, zodat slijtage voorkomen wordt? Dit is een vraag die bij velen speelt. Voor het schoonmaken zijn er een aantal handige tips die makkelijk uit te voeren zijn en maar weinig tijd kosten. Lees hieronder welke tips dat zijn!

Vijand nummer 1 van uw houtenvloer

De aardsvijand van elke houtenvloer is zand en overige grove vuilsoorten. Deze soorten vuil kunnen zich nestelen in uw vloer en voor een schurend effect zorgen tussen de schoen en vloer, waardoor de toplaag van uw vloer steeds een stukje verder afschuurt. Om dit tegen te gaan raden wij u aan dagelijks uw vloer te stoffen met een zachte doek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Swiffer systeem. Een andere optie is met een vochtige handdoek/dweil over de vloer te gaan en zo het zand en vuil te verwijderen. Let er bij laatst genoemde methode op dat de handdoek/dweil vochtig is en niet te nat. Als de handdoek/dweil nat is kan dit teveel vocht afgeven aan uw vloer wat schadelijk is.

houtenvloer schoonmaken tips

 

 

 

 

 

Als u met de vochtige handdoek/dweil over uw vloer gaat, ga dan allereerst langs het kader van het gebied dat u wilt schoonmaken. Het is belangrijk dat de handdoek/dweil in de zelfde richting blijft bewegen. Nadat u het schoon te maken kader heeft omcirkeld, beweegt u de handdoek/dweil in een ‘S’ beweging over het oppervlakte zodat er geen zand of vuil kan achterblijven. Na een aantal keren zult u hier een handigheid in krijgen en zal de klus binnen luttele minuten geklaard zijn.

En stofzuigen dan?

Stofzuigen kan uiteraard ook om schade aan uw houtenvloer te voorkomen en de vloer schoon te houden. Het is hierbij belangrijk dat u de zachte borstel gebruikt en niet te veel kracht uitoefent op de stofzuigerstang. Anders drukt u het zand of grof zuil alsnog in de vloer en creëert u schade.

Behandelen met specialistische producten

Mocht de schade of slijtage aan uw houtenvloer dusdanig zijn dat het met zowel droog als vochtig schoonmaken en stofzuigen niet meer verbetert, dan is het een optie om specialistische producten op uw vloer te gaan gebruiken. U kunt hierbij denken aan oliën of was. Als u een massief houtenvloer heeft is dit iets wat wij jaarlijks aanraden. Op deze manier gaat uw vloer langer mee.

Wilt u meer weten over welke producten te gebruiken bij het schoonmaken van uw houtenvloer, neem dan vrijblijvend contact met ons en wij adviseren u graag.