Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Bent u op zoek naar klassiek parket maar geen idee welke kleur en soort het beste bij u past? Wij geven u, middels dit artikel, alvast vijf inspiratie tips. Door middel van voorbeelden van verschillende soorten parketvloeren in diverse ingerichte huizen en uitleg, helpen wij u op weg!

 

Visgraat patroon

 

Dé klassieke topper is het visgraatpatroon. Deze is erg mooi en geeft een sfeervol effect in het interieur. Zo past het visgraatpatroon goed bij een industrieel interieur maar ook bij een minimalistische of moderne uitstraling. In de onderstaande afbeelding ziet u hoe mooi het patroon tot zijn recht komt in een huis met weinig toevoegingen en neutrale kleuren. De vloer kan tevens goed gecombineerd worden met zwart staal, leren banken en massieve meubels/materialen.

visgraat vloer patroon houten vloer

Bron: Pinterest

Grijstinten

 

Klassiek parket kunt u in diverse kleuren bestellen. Vaak wordt hierbij gedacht aan een hout kleur maar ook grijs is zeker geen verkeerde kleur. In de afbeelding hieronder is er gebruik gemaakt van parket in een donkergrijze kleur. Dit is goed te combineren met meubels en muren in lichte kleuren, zonder al te veel patronen. Op deze manier valt de donkere vloer goed op en vormt het de basis voor uw interieur.

 

Parket op de trap

 

Parket hoeft zich niet te beperken tot alleen de vloeren in het huis. Het parket kan tevens worden doorgevoerd op bijvoorbeeld de trap. Dit zorgt voor een mooi geheel in huis en een afgewerkte uitstraling. Bij de onderstaande vloer en trap is gebruik gemaakt van licht parket en lichte muren. Mocht u dit te kaal vinden, voeg dan een aantal planten of stalen meubels toe aan het interieur. Dit geeft net wat meer pit en zorgt voor een mooi contrast in de woning.

parket voor op de trap

Bron: Pinterest

Bruintinten

 

Een bruine tint in de vloer kan zorgen voor een aardse uitstraling. Bruin is samengesteld uit meerdere kleuren en het kan met veel verschillende kleuren en materialen worden gecombineerd. In de afbeelding is te zien hoe mooi de bruine kleur eruit springt, in combinatie met veel licht en meubels in diverse materialen. Met deze kleur kunt u veel kanten op en contrasten creëren zoals zwart stalen stoelen met witte bonte kussens.

Donkere tinten

 

Wilt u dat de vloer het middelpunt van het huis wordt en de show steelt? Kies dan voor een bruin/zwarte vloer. Deze donkere tinten stralen een stoer en strak karakter uit. Combineer deze donkere tinten met veel buitenlicht, lichte meubels en gebruik staal en metaal om de kamer te decoreren.

Heeft u nog vragen over de verschillende soorten parket en welke mogelijkheden er allemaal zijn? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder met adviezen en het maken van de juiste beslissing!