Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Natuursteen is een prachtig en duurzaam natuurproduct dat zelfs na jaren intensief gebruik haar natuurlijke schoonheid behoudt. Mits het goed wordt onderhouden. Als u uw natuursteenvloer regelmatig en goed onderhoudt dan heeft u er een leven lang plezier van. Hoe u dat het beste aanpakt en waar u rekening mee moet houden, leest u in dit artikel. 

Regelmatig stofzuigen en dweilen

Goed natuursteen onderhoud begint bij regelmatig schoonmaken. Om ervoor te zorgen dat uw mooie natuurstenen vloer zijn glans behoudt, is het belangrijk om in ieder geval twee keer per week te stofzuigen. Gebruik daarnaast eens per week een speciaal schoonmaakmiddel, waarbij u moet opletten niet te veel water te gebruiken. Reinigen met een stoomreiniger (zonder chemische middelen!) is ook een goed alternatief. Door de stoom op hoge temperatuur wordt hardnekkig vuil verwijderd.

Vermijd zand en water

Zand werkt als schuurpapier op een natuurstenen vloer. Probeer daarom zoveel mogelijk te voorkomen dat zand de kans krijgt om uw mooie vloer aan te tasten. Dit doet u door binnenshuis uw schoenen uit te trekken en regelmatig te stofzuigen. Niet alleen zand, maar ook een teveel aan water kan uw natuurstenen vloer beschadigen. Als u enthousiast aan het dweilen slaat, dan kan het water binnendringen in kapotte voegen, plinten en muren. Hierdoor ontstaat schade aan de vloer.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor natuurstenen vloeren. Heeft u bijvoorbeeld een kalkhoudende vloer zoals Belgisch hardsteen, Travertin of marmer, gebruik dan geen schoonmaakmiddelen met zure bestanddelen zoals middelen met azijn of citroen. Ook zijn er veel schoonmaakproducten die een vettig laagje achterlaten op uw vloer, waardoor de vloer er streperig of vlekkerig uit gaat zien. Laat u daarom goed voorlichten over de juiste producten voor uw vloer. Bij Floortec kunt u terecht voor de beste onderhoudsproducten voor natuurstenen vloeren. Wij bieden zelfs onderhoudsabonnementen aan waardoor u nooit meer hoeft na te denken over de beste onderhoudsproducten.

Zorg voor een goede beschermlaag

Door uw vloer met beschermende middelen te behandelen krijgen vocht, vlekken en aanslag minder kans. Er zijn verschillende producten te koop, zoals polish en synthetische of bijenwas, die uw vloer beschermen en weer laten glanzen. Om de kwaliteit van uw natuurstenen vloer optimaal te beschermen en de natuurlijke schoonheid te accentueren, kiest u voor natuursteen impregneren. Zeker als de vloer net is gelegd of na een slijp- of polijstbehandeling is het aan te raden om de vloer te laten impregneren. Bij het impregneren kunnen de kleur en diepte van een tegel geaccentueerd worden. Impregneren maakt het onderhoud bovendien eenvoudiger. Een specialist in natuurstenen vloeren kan u adviseren over de beste bescherming voor uw type vloer.

Kortom, een natuurstenen vloer is duurzaam en eenvoudig te onderhouden als u met een aantal zaken rekening houdt. Wilt u advies over het beste onderhoud voor uw natuurstenen vloer? Neem dan gerust contact met ons op. Kwartsiet, graniet, leisteen, beton of marmer; wij bieden de beste onderhoudsproducten aan voor ieder type natuursteen.