Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Natuursteen Impregneren

Wilt u de kwaliteit van uw natuurstenen vloer beschermen Natuursteen impregnatieen accentueren? Natuursteen impregneren is de behandeling van Floortec die uw natuurstenen vloer beschermt tegen het intrekken van vuil. In uw eigen huis treedt er vervuiling op u niet wenst. Voorkom de impact van vocht, modder en etensresten op uw vloer en laat uw tegels stralen door ze te impregneren. Deze eenmalige behandeling van uw natuurstenen vloer is verstandig als uw ondergrond net is ingelegd, maar ook na een grondige renovatie van uw woonoppervlak. Wij raden mensen aan om na een slijp- of polijstbehandeling de vloer te laten impregneren door de professionals van Floortec.

Transparant of kleurverdiepend natuursteen impregneren

Als u wilt impregneren kunt u bij Floortec kiezen uit twee behandelwijzen;

  1. Transparant impregneren
  2. Kleurverdiepend impregneren

Het verschil zit in het kleurverschil. Transparant impregneren tast HMK S242de huidige kleur van uw vloer niet aan. De tegels blijven dezelfde kleur en ze worden voor 95% beschermd tegen vuil. De laatste 5% zult u bereiken door regelmatig te dweilen met groene zeep, zeepvlokken met water en marmermelk. Kleurverdiepend impregneren is een manier van impregneren waardoor de kleur van de vloer donkerder wordt en de structuur van de natuursteen beter naar voren komt. Sporenelementen en fossielen worden beter zichtbaar. U kunt het vergelijken met het dweilen van de tegels. Deze donkere en sprekende kleur lijkt op uw vloer als u het
kleurverdiepend impregneert. Na deze behandeling is uw vloer voor
100% afgesloten van vervuiling! U kunt er zelfs krassen mee
bijwerken.

Laat Floortec uw vloer behandelen

Floortec kan uw natuurstenen vloer op een professionele wijze impregneren. Kwartsiet, graniet, leisteen, beton of marmer kunnen allemaal behandeld worden. Vraagt u zich af of uw vloer ook geïmpregneerd kan worden door de specialisten van Floortec? Neem contact op en laat uw informeren over de mogelijkheden voor uw tegels.

Contact

Wilt u uw totale vloer laten behandelen bijvoorbeeld marmer onderhoud?

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Kalkhoudend natuursteen kristalliseren

Kalkhoudend natuursteen zoals marmer, travertin, hardsteen e.d. krijgen zogenaamde gebruikssporen en daardoor een doffe uitstraling. U wilt een oplossing? Schakel Floortec in. Wij hebben het antwoord in de vorm van polijsten en kristalliseren. Natuursteen kristalliseren is dé remedie tegen een uitgebluste vloer en een heel goede optie voor de renovatie van een natuursteen vloer. Door het kristalliseren van uw natuurstenen vloer krijgen de tegels een hogere glansgraad en een hardere toplaag.

Kan mijn vloer ook opgeknapt worden met kristalliseren ?

In sommige gevallen is natuursteen kristalliseren niet het antwoord op uw problemen. Diepe krassen, oneffenheden of scheuren worden niet weggewerkt in het proces. In dat geval kunt u beter uw vloer laten slijpen. Niet elke natuurstenen vloer kan worden gekristalliseerd. Er zijn 3 randvoorwaarden die van belang zijn in de besluitvorming;2013-09-11 15.08.14

  1. De vloer moet egaal zijn, oneffenheden die dieper liggen of die omhoog staan kunnen zorgen voor een verkeerde reactie met de poeder. Deze plekjes zullen doffer blijven.
  2. Uw natuursteen moet een hoge kalkwaarde hebben, de chemische reactie verloopt anders niet zoals gewenst.
  3. Welke oppervlaktebewerking is toegepast? Er moet gekeken worden naar de eerdere afwerking. Is de vloer verzoet of gepolijst. Misschien is de vloer behandeld met een polish.

     

    Natuursteen met een hoge kalkwaarde?

Natuursteen kristalliseren is enkel van toepassing op kalk-2013-09-27 13.47.53
houdende natuursteen soorten zoals Belgisch hardsteen, travertin en marmer. Deze kunnen na het polijsten gekristalliseerd worden. Met behulp van een, speciaal daarvoor bestemd polijstpoeder en een éénschijfsmachine wordt de toplaag behandeld door de professionals van Floortec. Er wordt een chemische reactie veroorzaakt tussen de kalk in de bovenlaag van de tegels en de chemicaliën. Het resultaat is een sterke en glansrijke vloer!

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Floortec. U krijgt direct contact met de specialist in uw regio.

Contact

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Contact opnemen

Uw Naam (verplicht)

Straat (verplicht)

Postcode (verplicht)

Uw Woonplaats (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Uw Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp
ParketNatuursteenTraprenovatieNieuwe vloerAnders

Uw bericht

Contactgegevens

Floortec Nederland
Bamendaweg 46
3319 GS Dordrecht

KvK nummer 60902890

0800 - 3566783

Vestigingen