Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Natuursteen impregneren

Om uw natuursteen vloer zo lang mogelijk mooi te houden, is passend onderhoud noodzakelijk. Het impregneren van natuursteen is de eerste stap om de ondergrond de juiste bescherming te geven. Ontdek welke behandelmethode bij uw vloer past.

natuursteen impregneren

Natuursteen impregneren ter bescherming van uw vloer

Hoewel natuursteen ontzettend sterk en duurzaam is, zijn natuurstenen vloeren en tegels niet immuun voor vuil en vocht. Hoe zorgvuldig u ook met de ondergrond omgaat, na verloop van tijd worden gebruikerssporen zichtbaar. U kunt natuursteen impregneren om de prachtige vloer te beschermen. Het impregneren van natuursteen zorgt voor een waterdichte beschermlaag en dit maakt de vloer ook nog eens makkelijker in gebruik. Een beschermde vloer heeft immers minder vaak onderhoud nodig. U kunt natuursteenvloeren binnenshuis laten behandelen maar natuursteen impregneren buiten resulteert net zo goed in een onderhoudsarmer terras.

Zelf natuursteen impregneren of laten doen door de specialist

Wanneer u over de juiste middelen beschikt, kunt u zelf natuursteen impregneren. Iedere soort natuursteen heeft een andere behandeling nodig en dit geldt ook voor het impregneren van natuursteen. Lees de gebruiksaanwijzing van een impregneermiddel zorgvuldig en zoek indien mogelijk naar aanvullende informatie. Natuursteen impregneren met een ongeschikt middel of volgens een ongeschikte methode kan onherstelbare schade aan uw mooie vloer toebrengen. Net gelegd natuursteen impregneren resulteert bijvoorbeeld in lelijke vlekken doordat onvolledig uitgehard voegmiddel of cement vochtig blijft na het impregneren.

Wilt u oneffenheden en lelijke plekken voorkomen? Laat natuursteen impregneren door de vakmensen van Floortec. 

Transparant impregneren of de kleur van natuursteen juist verdiepen

Natuursteen impregneren voorziet de ondergrond van een beschermende toplaag maar kan tegelijkertijd uw vloer accentueren. Wilt u dat natuursteen zijn oorspronkelijke kleur behoudt of juist dieper van kleur wordt? Voordat de behandelwijze wordt gekozen sturen wij altijd een van onze vloerspecialisten bij u langs. Dit doen wij niet alleen om diverse impregneermethoden te bespreken maar ook omdat de ondergrond soms eerst geschuurd of gepolijst dient te worden om reeds zichtbare beschadigingen te herstellen. In dat geval kunnen wij natuursteen renoveren voordat er een beschermende toplaag over de vloer gelegd wordt.

Advies over natuursteen impregneren

Hoe natuursteen impregneren uitgevoerd wordt, is afhankelijk van meerdere factoren. Hierbij is er ook een verschil tussen oppervlakten binnenshuis en natuursteen impregnatie buiten. Afhankelijk van de specifieke steensoort en het gewenste resultaat legt Floortec u passende behandelopties voor. Wilt u uw tegels van natuursteen impregneren buiten in de tuin of op het terras? Net zoals natuursteenvloeren in vochtige regio’s hebben terrastegels vaker bescherming nodig. Wij zetten onze kennis over natuursteen graag in en voorzien u van advies op maat. We kunnen u ook voorbeelden laten zien van het verschil tussen transparante natuursteen impregnatie en kleurverdiepende methoden.

 Neem contact op met één van onze vloerkenners voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!