Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

U heeft het waarschijnlijk weleens voorbij zien komen tijdens tv-programma’s waarin het interieur op de schop wordt genomen: ledverlichting toevoegen tijdens een traprenovatie is hot! Een traprenovatie met led ziet er niet alleen prachtig uit; het heeft ook andere voordelen. In dit artikel vertellen we er u alles over!

Een traprenovatie met led is een complete metamorfose

Uw oude trap is een doorn in het oog en u wilt de trap dan ook graag aanpakken. Als u zich gaat verdiepen in het onderwerp traprenovatie, zult u merken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Een nieuwe trap is erg duur en vaak helemaal niet nodig. Veel mensen kiezen dan ook voor een traprenovatie van de huidige trap. U zult versteld staan van de transformatie die verwezenlijkt kan worden; in de meeste gevallen herkent u de oude trap niet terug! Zo kunt u kiezen voor een totaal nieuw decor met nieuwe leuningen, treden en het toevoegen van ledverlichting, maar er kan ook een enkel gedeelte van de trap worden aangepakt. Zo kan het vervangen van alleen de traptreden of het toevoegen van ledverlichting aan de huidige trap, al zorgen voor een compleet nieuwe uitstraling van uw trappenhuis. Bekijkt u eens deze drie traprenovatie voorbeelden waarin verschillende traprenovaties met- en zonder ledverlichting te zien zijn.

Ledverlichting toevoegen aan uw trap: hoe werkt dat?

In de meeste gevallen wordt de ledverlichting in een strip achter de neus van de traptrede gevestigd. De verlichting schijnt daardoor langs het stootbord van de treden, wat een mooi effect geeft! De strip komt in de kleur van de traptrede, en de kabels worden weggewerkt onder de trede of achter het stootbord, waardoor u niets ziet behalve het mooie effect van de ledverlichting. Het plaatsen van deze led strips kan voor een optimaal resultaat het beste direct worden gedaan tijdens een traprenovatie, en door een specialist.

Waarom kiezen voor een traprenovatie met ledverlichting? De voordelen

Wij merken dat de traprenovatie met ledverlichting steeds populairder wordt. Dat is niet gek: ledverlichting in de trap heeft zo zijn voordelen. Veel trappenhuizen vormen een donker hoekje in de hal. Omdat men met op de trap omhoog beweegt, is het soms lastig om passende verlichting (anders dan spotjes) te vinden. Om toch een goed verlicht trappenhuis te realiseren biedt een traprenovatie met ledverlichting uitkomst. Zo verandert de trap van een onzichtbaar hoekje, in de eyecatcher van uw gang! Door ledverlichting in de trap te installeren lijkt uw hal optisch groter. Dat is niet alles: een traprenovatie met led vergroot de veiligheid in huis. Zo kunt u ervoor kiezen om ledverlichting met een bewegingssensor aan te brengen. Kunt u in het donker de lichtknop niet vinden of loopt u met een volle wasmand de trap op? Dan springt het licht automatisch aan, zodat u kunt zien waar u loopt. Ook kinderen die niet bij de lichtknop kunnen of deze vergeten aan te doen, kunnen op deze manier veilig naar boven lopen.

Naast vloerspecialist is Floortec ook specialist in traprenovaties. Kunnen wij u helpen om uw plannen voor een traprenovatie vorm te geven? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij voorzien u graag van advies!