Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Wilt u uw laminaat altijd goed onderhouden maar heeft u geen idee hoe dat moet dan heeft Floortec een aantal goede tips voor u. Laminaat schoonmaken is namelijk helemaal niet moeilijk alleen moet het beleid worden gedaan en vooral op een bepaalde manier.

Geen schoonmaakmiddelen

Zo is het van belang dat u geen schoonmaakmiddelen gebruikt. Laminaat schoonmaken met allesreiniger of andere schadelijke schoonmaakmiddelen is namelijk enorm schadelijk voor uw laminaat. Deze middelen beschadigen uw bovenste beschermlaag van uw laminaat in plaatst van het te schoon te maken. In de ergste gevallen verwijderd u zelfs daarmee de bovenste beschermlaag.

Uw laminaat schoonmaken met een broodje aap

Er doen enorm veel broodje aap verhalen de ronde die volgens de bronnen helpen om uw laminaat weer schoon te maken. Maar veel van deze verhalen zijn net als het gebruik van schoonmaakmiddelen enorm slecht voor de beschermlaag van uw laminaat. Heeft u onlangs toch u laminaat verkeerd behandeld dan kan Floortec bijvoorbeeld uw laminaat reinigen

De oplossing voor laminaat schoonmaken

De juiste manier voor het schoonmaken van uw laminaat is eigenlijk de simpelste oplossing namelijk het gebruik van een vochtige doek. Eerst moet het totale oppervlak worden gestofzuigd. Zo kunnen kleine stofjes en kruimels enorme schade veroorzaken omdat ze tussen het laminaat “kruipen”.
Zorg vervolgens dat de doek niet doorweekt is maar alleen vochtig, als er veel water wordt gebruikt kan dit ook tussen de kieren en naden gaan zitten. Waardoor de onderkant vochtigheidsplekken kan veroorzaken. Door deze doek te gebruiken behoudt u de zo belangrijke beschermlaag. U moet goed opletten dat het laminaat na de behandeling gelijkmatig droogt. Nadat het laminaat is schoongemaakt kunt u ervoor kiezen om met een warme zachte doek het laminaat op te poetsen zodat het nog extra gaat glimmen. Dit is aan te raden omdat het laminaat daardoor extra mooi eruit ziet.

Neem contact op!

Voor advies op maat kunt u vandaag nog contact opnemen met Floortec via één van de onderstaande manieren.

Vul het online contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op

Bel gratis met één van onze professionals via het volgende telefoonnummer: 0800-3566783

Bezoek één van onze vele vestigingen verspreid door heel Nederland. Hoeft u alleen maar uw parket te onderhouden? Neem een kijkje in de webwinkel en vind een ruim assortiment aan onderhoudsproducten.