Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Heeft u een laminaatvloer in uw woning en wilt u weten hoe u dit het beste schoon kunt houden? Dan vertellen wij u graag meer. Een laminaatvloer is ontzettend praktisch en het ziet er ook nog eens strak uit. Maar u wilt dit mooie uiterlijk natuurlijk zo lang mogelijk behouden. En het liefst met zo min mogelijk moeite. Goed nieuws, dat is precies de behandeling die laminaat nodig heeft. Met deze 4 simpele DIY-tips houdt u uw laminaat schoon en stralend.

1.Gebruik geen schoonmaakmiddelen

Hoe verleidelijk het ook is, het is het beste om geen schoonmaakmiddelen te gebruiken. Die kunnen op twee manieren problemen veroorzaken. Ten eerste is het onverstandig een houten vloer te reinigen reinigen met schoonmaakmiddelen, omdat de bovenste beschermlaag erdoor aangetast wordt. Deze laag zorgt ervoor dat uw vloer langer mooi blijft, minder kans op beschadigingen heeft én de mooie kleur behoudt die u in eerste instantie uitgezocht heeft. Belangrijk dus om die zo goed mogelijk te behandelen. Ten tweede kan het gebruik van schoonmaakmiddelen ook tot resultaat hebben dat uw vloer gevaarlijk glad wordt. Dat geeft onveilige situaties en dat moet u dus voorkomen.

2. Laminaat schoonmaken: eerst stofzuigen, dan dweilen

Het is ook belangrijk om te zorgen dat uw vloer vrij van stof en vuil is voor u gaat dweilen. Misschien denkt u dat het wel meevalt met de viezigheid op uw vloer en wilt u gelijk overgaan tot dweilen. Doe dit niet. Er hoeft maar één vervelend steentje of zandkorreltje onder uw dweil te blijven plakken en u bekrast uw laminaatvloer onherstelbaar. Dat ontdekt u waarschijnlijk pas als de vloer opgedroogd is en het zorgt voor extra kosten om de beschadiging weer te herstellen. Beter is het om eerst te stofzuigen en direct daarna te dweilen.

3. Laminaat reinigen: gebruik niet te veel water

Een laminaatvloer is erg gevoelig voor vocht. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om met een lekker natte doek aan de slag te gaan, de schade die u toebrengt zal later onvermijdelijk zijn. Een natte doek betekent dat er vocht door de kieren tussen de planken van het laminaat door komt. Dit kan gaan schimmelen en het kan onder invloed van temperaturen zorgen voor krimpen en uitzetten van de vloer. Beide situaties wilt u voorkomen en dat doet u door te dweilen met een licht vochtige doek. Als u dit regelmatig doet, houdt u de vloer netjes zonder dat u enorm hoeft te boenen en te schrobben.

4. Droog nabehandelen van uw houten vloer

Gaat u voor optimaal resultaat, ga dan na het dweilen met een droge doek aan de slag. U kunt de vloer dan laten opglanzen en een nog luxere uitstraling aanbrengen. Natuurlijk is alleen stofzuigen en dweilen voor het onderhoud genoeg, maar even op de knieën om een rondje na te polijsten geeft wel extra sfeer aan de ruimte.

Wilt u weten wat er nog meer mogelijk is aan laminaatreiniging? Neem eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. We vertellen het u graag!