Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

In de loop van de jaren kan uw vloer flink slijten. Na de nodige opknapbeurten vindt u het wellicht tijd voor iets nieuws. Maar uiteraard kunnen er vele andere redenen zijn waarom u graag een nieuwe vloer zou willen. Waarschijnlijk heeft u al gemerkt dat er tal van keuzes zijn. Zo kunt u kiezen voor natuursteen, hout of wellicht een gietvloer. Maar wat past nu het best bij de stijl van uw huis? In dit artikel inspireren we u, aan de hand van vier voorbeelden!

Laminaatvloer

Laminaat is de verzamelnaam voor kunststof vloeren, die zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Vaak is dat een houten of stenen laag, die wordt beschermd door een slijtvaste en watervaste toplaag. Zo blijft uw vloer langer vrij van krassen en andere beschadigingen. Laminaat is beschikbaar in diverse soorten en wordt gekenmerkt door een klassieke maar warme uitstraling. Zo kan laminaat uitstekend gecombineerd worden met een moderne inrichting.

Laminaat vloer laten leggen

Parketvloer

Een andere veel voorkomende vloer is parket. Parket omvat alle vloeren die opgebouwd van hout. De charme van deze soort vloer ligt dan ook in de uitstraling. Hout maakt uw vloer bijzonder. Hout is er namelijk in veel verschillende soorten en ieder van deze soorten, bezit eigen eigenschappen. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat parket niet te combineren valt met vloerverwarming. Dit is zeker niet altijd het geval. Overleg wel altijd even met een specialist indien u graag vloerverwarming onder uw parket wilt laten plaatsen. Verschillende voorbeelden van houten vloeren zijn eiken-, kersen-, grenen- en beukenhout. De vele verschillende varianten hout zorgen ervoor dat er altijd een soort is die aansluit bij uw interieur. Met hout geeft u uw huisstijl een extra chique uitstraling die goed te combineren is met een klassieke inrichting.

laminaat vloer in de woonkamer

PVC-vloeren

PVC-vloeren zijn (houtvrije) kunststof parketvloeren. PVC-vloeren hebben qua look veel weg van een houten vloer maar qua materiaal uiteraard niet. De voordelen van PVC zijn de duurzaamheid, de hoge geschiktheid voor vloerverwarming en het geluiddempende effect. Zo is een PVC-vloer zeer geschikt om te gebruiken voor modern interieur, zoals te zien is op de afbeelding. De kleur van uw vloer kunt u vervolgens weer afstellen op de kleuren van uw muren en meubels.

voordelen pvc vloer

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf die u kan helpen bij het kiezen en leggen van een nieuwe vloer? Dan bent u bij ons van Floortec aan het juiste adres. Wij leveren een zeer breed assortiment aan vloeren en helpen u graag verder! Neem dan ook gerust contact met ons op.