Bel direct met Floortec

De meest voorkomende oorzaak van kromgetrokken laminaat is wateroverlast. Lekkage, een ongelukje of veel vocht in een ruimte kunnen ervoor zorgen dat uw mooie laminaatvloer water opneemt en daardoor bol gaat staan. Betekent dit dat u dan meteen een hele nieuwe vloer moet aanschaffen? Niet altijd. Laat uw kromgetrokken laminaatvloer daarom altijd eerst beoordelen door een specialist. Wellicht is het mogelijk om de vloer te renoveren.

Waarom trekt het laminaat krom?

Laminaat bestaat uit verschillende lagen: een kunststof onderlaag, een laag die bestaat uit samengeperst hout (MDF of HDF), een decorlaag en een transparante afwerklaag. Deze laatste laag is vochtwerend, waardoor u een laminaatvloer gewoon kunt dweilen en een omgegooid glas water niet direct problemen oplevert. Het wordt echter een ander verhaal wanneer het vocht kans krijgt om in de tussenlaag te trekken. De houtvezels zullen het water opnemen waardoor ze uitzetten en het laminaat kromtrekt. In het ergste geval kan tevens de lijmlaag tussen de kern en de afwerklaag loslaten waardoor vlekken en oneffenheden ontstaan in het uiterlijk van de laminaatvloer. Daarnaast speelt ook de ondervloer een rol bij het al dan niet kromtrekken van laminaat. Een goede ondervloer voorkomt dat vocht en water van onderaf in uw laminaat kan trekken. Tot slot is er nog een derde veroorzaker van kromgetrokken laminaat, namelijk de mogelijkheid dat het laminaat niet op de juiste wijze gelegd is. Bijvoorbeeld door te weinig krimp- en uitzetruimte te creëren. Het laminaat laten leggen door een professional is daarom zeker aan te raden.

Eerste hulp bij waterschade aan uw laminaat

Zodra u merkt dat uw laminaat nat is, is het zaak om het water of de vloeistof zo snel mogelijk te verwijderen en de oorzaak te achterhalen. Zo kan er van bovenaf water op de vloer terechtgekomen zijn, maar het is ook mogelijk dat een kapotte vaatwasser, wasmachine of leiding waterschade van onderaf veroorzaakt. Ook vocht kan zorgen voor het kromtrekken van uw laminaat. Om herhaling te voorkomen is het dus cruciaal dat u eerst de oorzaak verhelpt, voordat u aan de slag gaat met het repareren of laten renoveren van een vloer. Anders is het letterlijk dweilen met de kraan open. Vervolgens moet u ervoor zorgen dat het overtollige vocht kan verdampen. Zet de (vloer)verwarming een standje hoger en plaats eventueel een luchtontvochtiger, vochtvreters en/of een ventilator. Is er sprake van water onder de laminaatvloer? Dan is het van belang dat ook dit verwijderd en gedroogd wordt. Kliklaminaat kunt u soms voorzichtig zelf loshalen om zo de ondervloer en de laminaatdelen te laten drogen. Als de vloerdelen aan elkaar gelijmd zijn, dan kunt u sowieso het beste een specialist inschakelen, omdat er speciaal gereedschap nodig is om het laminaat los te halen.

Kromgetrokken laminaat: wat kan een specialist voor u betekenen?

Wanneer uw laminaat is kromgetrokken door een externe oorzaak, is het altijd verstandig om foto’s te maken en een vloerspecialist in te schakelen. Dit in verband met het verhalen van de schade bij de verzekering. Een specialist kan tijdens een vloerinspectie beoordelen of de laminaatvloer nog te renoveren is of dat er toch niets anders opzit dan de vloer geheel of gedeeltelijk te vervangen. Daarbij houdt hij of zij ook rekening met eventuele schade aan de ondervloer. Betreft de schade maar een klein deel van de vloer en zijn er geen zichtbare bobbels of oneffenheden? Vaak kunnen de laminaatdelen dan nog prima hersteld worden. Bij een groter oppervlak en bij zichtbare schade, kan een gedeelte van de vloer vervangen worden. Mits de laminaatvloer uiteraard nog leverbaar is. Is dit niet het geval, dan zult u toch voor een nieuwe vloer moeten kiezen.

Heeft u last van kromgetrokken laminaat en wilt u graag een vloerinspectie laten uitvoeren door één van onze specialisten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen en maken een afspraak voor inspectie met u.

Binnen 24 uur advies?

Wij nemen contact met u op!

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Contact opnemen

Vul hiervoor ons contactformulier in of bel naar 0800 - 3566783. U komt direct in contact met een vestiging bij u in de buurt!

2. Binnen 24 uur contact

De specialisten van Floortec nemen per mail of telefoon contact met u op om uw wensen te bespreken. U ontvangt vervolgens een offerte op maat!

3. Vloerinspectie

Kunt u zich vinden in de offerte, maar zijn er nog onduidelijkheden of heeft u advies nodig, dan komen wij graag bij u langs voor een vloerinspectie.

4. Laatste stap

Als alles duidelijk en naar wens is en de offerte is akkoord bevonden, wordt er met u een datum gepland.

Zij gingen je voor

9.2

Geweldig

Volledige aandacht en professioneel advies
- Houten

Prima !

Deze firma ,in de personen Ralph,Tonneke en hun medewerkers kwamen op ons pad na een vloerwaterschade. Meteen actie ondernomen, ze komen alle gemaakte afspraken na, werken netjes ,goed en schoon. Wat mij betreft kunnen ze zich beter " de Ontzorgers " gaan noemen want dát is precies wat ze doen !
- Wijk bij Duurstede

Prachtig resultaat!

Onze vloer was enorm vies en versleten en ziet er nu weer schitterend uit. Fijn ook dat het schuren en oliën zo snel ging en we dus ook weer snel op de vloer konden lopen.
- Tilburg

Prima vaklui, fijn contact

Prima
- Houten

Van begin tot eind zeer tevreden

Duidelijke uitleg wat er moest gebeuren met de vloer en welke mogelijkheden er waren. Afspraken gemaakt en keurig nagekomen. Er wordt netjes stofvrij gewerkt. De vloer ziet er weer als nieuw uit, top!
- Den Bosch

goed werk geleverd

Er was goed overleg over de planning en de werkzaamheden. Het schuren en in de olie zetten kon in één dag en daarna nog een dag drogen. De vloer zag er weer prachtig uit, na een week mocht ik hem een keer dweilen en was hij als nieuw. Ik ben zeer tevreden.
- Waalwijk

Prima ervaring met Nicole en Frans

Fijne mensen die prima werk leveren. Zou ze zo weer inschakelen.
- Tilburg

Fantastisch

Frans & Nicole hebben ca 25m2 nieuwe vloer ingevingerd aan een bestaande 20 jaar oude vloer. Vervolgens de complete vloer een aantal keer geschuurd en behandeld met als resultaat dat je geen verschil kan zien tussen de nieuwe en oude vloer! Wat een vakmensen!
- Karel

Aanrader

Afgelopen week hebben wij onze afzelia vloer laten bewerken door Floortec Midden Brabant. Via kennissen zijn wij terecht gekomen bij Frans en Nicole. Er werd snel contact met ons opgenomen en een eerste bezoek volgde. Onze vloer was erg donker en de wens was een lichte vloer. Frans stelde voor een testvlak te maken, dit gaf al direct een goed gevoel. Dat stapje extra konden wij erg waarderen. De opdracht werd al snel gegeven/gegund. De samenwerking tussen Frans en Nicole is erg goed. Een belangrijk detail het schuren is stofvrij! Binnen 2 dagen was alles naar tervredenheid gerealiseerd.
- GOIRLE

Uitstekende dienstverlening, hebben weer een hele mooi vloer!

Floortec heeft de houten vloer in onze woonkamer behandeld. Ze kwamen zeer snel met een offerte en voorstel voor een datum waardoor ik het makkelijk kon inpassen in onze planning. De communicatie in aanloop, tijdens en na afloop was prettig en efficiënt, waarbij ze goed hebben meegedacht. We zijn bijzonder blij met het resultaat. We raden ze ten zeerste aan.
- Purmerend

Na waterschade is het parket snel, maar vooral perfect hersteld.

Vanaf het eerste contact met Floortec na het opzwellen van ons parket door wateroverlast is door de medewerkers van Floortec alles in het werk gesteld de schade te beperken. Daarop is de vloer waar nodig hersteld. Zowel bij de communicatie als bij de uitvoering van de herstelwerkzaamheden is dat zorgvuldig en met deskundigheid gedaan. Het resultaat mag er dan ook zijn!
- Kerkdriel

Helden!

Door lekkage was reparatie van het parket op de overloop nodig. Nu was dat niet zo'n probleem. Maar het parket (wengé) waar ik zo blij mee ben, is blijkbaar niet populair, en lastig te vinden. Glenn en Mike van Floortec Verlaan hebben er echt ALLES aan gedaan om dat toch voor elkaar te krijgen. En het is ze gelukt. Daarna werd geduldig keer op keer gecheckt of de betonnen vloer genoeg was opgedroogd voor het nieuwe hout... Het resultaat is uiteindelijk prachtig geworden, en sluit mooi aan op het deel dat onbeschadigd bleef. Ik ben meer dan blij: oprechte mensen, veel toewijding, goede communicate, eerlijke prijzen en: weer een heel mooie vloer. Mijn danknis groot!
- Amstelveen

Top, heel klantvriendelijk, en vaklui.

Na waterschade kwamen ze van Floortec Verlaan om onze vloer te herstellen. Na overleg besloten heel de verdieping te vervangen. Meerdere offertes geen probleem en goede communicatie. Fijne vriendelijke mensen om mee te werken. Vaklui.
- Zoetermeer

Gewoon super!!

Wij hebben een hele goede ervaring met Floortec Midden Brabant. Frans en Nicole verstaan hun vak en daarnaast zijn het ook nog eens hele vriendelijke mensen. Ze hebben onze houten vloer helemaal geschuurd en behandeld met olie. De vloer is prachtig geworden! Wij zijn daarom ook heel tevreden en zouden Floortec Midden Brabant dan ook iedereen aanraden!
- Gilze

5* service en kwaliteit

Wij kunnen Floortec aan iedereen aanraden. Hebben bij ons de vloer prachtig geschuurd en geolied. Goed advies gekregen op voorhand en goede nazorg ook. Prettige en betrouwbare mensen met veel passie voor hun vak. 5*
- Tilburg

zeer goed

kwaliteit en snelheid gaan hier in één hand
- ALPHEN NB

Schuren en lakken jatoba vloer van 20 jaar oud

De vloer ziet er weer helemaal mooi uit. Wat bijzonder is: snelle reactie op e-mails.
- Zaandijk

Perfecte service bij parketvloer renovatie

Heldere en snelle communicatie, betrouwbaar, laten de boel spik en span achter en een duidelijke vakman. Zeker aan te raden voor renovatie van een oudere parketvloer, ziet er als nieuw uit!
- Amsterdam

Very knowledgeable & responsive floor installation company

Floortec Verlaan installed a PVC herringbone floor with noise reduction underfloor in my 65qm apartment. The installation work has been done very well and the communication has been excellent! Thanks for the nice floor and I can totally recommend Floortec Verlaan
- Amsterdam

Floortec Noord, super bedankt

Oude eiken vloer laten schuren in 3 ruimtes waaronder een aangelegd stuk in de keuken. Vooraf een prettig overleg gehad. Dag van het schuren ¦ kort overleg, Jan en Mark zijn qwa werk zeer goed op elkaar ingesteld. Gebruiken goed materiaal en weten heel goed wat ze doen. Het schuur resultaat was al boven verwachting en zo goed als stofvrij maar nadat de witte was erop kwam zagen kregen wij door toedoen van Floortec Noord een geluksmoment zo mooi.... Tjonge wat zijn deze mannen goed in hun werk en omgang. Alleen lukte het ons niet om de mannen te verwennen met een gehaktbal.. Koffie vd klant en hun eigen brood vinden ze al goed genoeg, hoeft echt niet hoor zei Jan. Nogmaals na uren en uren zwoegen was de vloer klaar en kregen we nog een onderhoud setje en tips voor de vloer.
- Vledderveen dr

Top

Top service communicatie vakmanschap betrouwbaar. Aanrader!
- Breda

Onze nieuwe vloer ziet er fantastisch uit, heel strak.

De communicatie met het team van Floortec was tijdens de moeizame periode na water- en brandschade heel erg prettig. Mike en Glenn denken mee, adviseren en leverden tenslotte echt vakwerk en waren heel flexibel in het in- en aanpassen van de data en tijd. Geweldig dat het allemaal gelukt is.
- amsterdam

Mooie vloer en goede service

Ruime keuze uit verschillende materialen en kleuren. Goede service met snelle levering. De vloer ziet er fantastisch uit. Last minute nog plinten bijbesteld, ook dat was gelukkig direct geregeld.
- Tilburg

The Floortech team is amazing!

Floortech replaced the carpeting in our entire house with wooden flooring. From the beginning their service was superb and we immediately got the feeling that they knew what they were doing. We felt so confident that we left them to complete the entire project in our absence (away on holiday). We returned from the holiday with everything completed perfectly as agreed: on time and within budget. I cannot recommend them highly enough. Many thanks team!
- Heemstede

Kwaliteit en onvoorziene aanpassingen uitstekend aangepast

Nicole en Frans kwamen afspraken na en leverde vakkundig werk waarbij de werkruimte schoon werd gehouden. Het plaatsen van de metalen strips maakt de vloer helemaal af. Verder zijn door Frans en Nicole veel klemmen gebruikt om de planken vast tegen elkaar te houden.
- Tilburg
175 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Projecten & beoordelingen

Gemiddeld wordt Floortec Nederland met een 8,9 beoordeeld en hier zijn we hartstikke trots op! Uiteraard zijn we altijd op zoek naar verbeterpunten dus laat u alstublieft een review achter. Benieuwd wat klanten van ons vinden? Bekijk onze projecten en beoordelingen dan gerust!