Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Bij alles treedt na verloop van tijd enige slijtage op, zo ook bij een houten vloer. De vloer kan bijvoorbeeld de glans verliezen en dof worden. Daarnaast kunnen er ook scheuren en putten ontstaan waardoor de houten vloer zijn stijlvolle uitstraling verliest. Gelukkig is dit probleem tegenwoordig eenvoudig op te lossen. Het renoveren van een parketvloer is namelijk eenvoudiger dan vaak wordt gedacht. Daarom leggen wij het u graag uit in slechts drie stappen.

Stap 1: Het schoonmaken van de parketvloer

Voor u begint met het renoveren van de houten vloer, is het van belang om de vloer vooraf goed schoon te maken. Zo voorkomt u dat de schade aan de vloer wordt vergroot. Dit kan namelijk wanneer er zand of ander vuil over het oppervlak schuurt. De vloer kan eenvoudig schoongemaakt worden door deze vooraf goed aan te vegen. Vervolgens kun u de vloer afdoen met een natte doek. Maak deze doek niet te vochtig, anders gaat het hout namelijk werken. Is de vloer eenmaal schoongemaakt, dan kunt u verder gaan naar stap 2.

Stap 2: Parketvloer schuren

Om ervoor te zorgen dat de vloer weer netjes wordt, moet deze geschuurd worden. Bij het schuren van de parketvloer dient u de toplaag te verwijderen, zodat er weer een nieuwe “mooie” laag bovenkomt. De vloer is eenvoudig te schuren met een schuurmachine. Er kan gekozen worden om de vloer grof te schuren (bij ernstige beschadigingen) of juist fijn (bij kleine krasjes). Let op! Schuur de vloer niet te vaak, hiervan wordt deze namelijk dunner.

Stap 3: De nazorg van de vloer

Na het schuren van de vloer is het belangrijk om de nodige nazorg aan uw parket te leveren. Dit kunt u doen door de vloer te voorzien met de daarvoor bestemde beschermingsmiddelen. Deze verharden de toplaag van de vloer en beschermen deze tegen schadelijke invloeden als vocht, zand en ander vuil. De middelen zijn eenvoudig te verkrijgen bij een vloerspecialist en kunnen eenvoudig aangebracht worden. Het uitvoeren van deze behandelingen komen de levensduur van uw parket zeer ten goede!

Besteedt u het renoveren van de parketvloer liever uit aan een specialist? Dan zijn wij u graag van dienst! Zo weet u zeker dat de renovatie van de parketvloer op professionele wijze wordt aangepakt en bent u verzekerd van een mooi en kwalitatief resultaat. Voor meer informatie, vragen of advies kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!