Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een trap is aan slijtage onderhevig. Deze heeft namelijk het één en ander te verduren en trapbekleding kan flink slijten. In zo’n geval kan het nodig zijn om de trap te laten renoveren. Dit kan op meerdere manieren. U kunt uw trap opnieuw laten bekleden met tapijt. U kunt de trap ook kaal schuren en verven. Beide opties zijn zeer sterk aan slijtage onderhevig. U heeft dan ook grote kans dat u binnen korte tijd de slijtageplekken alweer ziet terugkomen. Gelukkig heeft Floortec de mogelijkheid om uw trap duurzaam te renoveren. Hoe gaat een traprenovatie in zijn werk? Wij bespreken het hieronder.

Systemen van traprenovatie

Er zijn meerdere systemen om trappen te bekleden. Het verschil zit hem vooral in het materiaal waar de trap mee bekleed wordt. Floortec heeft de volgende mogelijkheden voor het bekleden van trappen:

De voorbereidingen

Voordat uw trap gerenoveerd kan worden, is het zaak de nodige voorbereidingen te treffen. De trap moet ‘schoon’ opgeleverd worden. Dit wil zeggen dat u de traptreden, wangen en stootborden ontdoet van tapijt als dat er op zit. De wangen van een trap zijn de zijkanten aan beide kanten van de trap. Als u een zwevende trap heeft, zijn geen wangen aanwezig. U kunt dit zelf doen maar u kunt dit ook laten doen. Daarnaast is het verstandig om die delen van de trap die u niet laat bekleden van te voren te (laten) schilderen. Als u bijvoorbeeld de wangen niet laat bekleden kunt u die van te voren schilderen.

Renoveren klaar binnen een dag

Als de voorbereidingen zijn gedaan, gaan de medewerkers van Floortec uw trap bekleden met een van onze trapsystemen: Woodstair, Multi-stair of Hafa lamistair. Uw trap ziet er binnen één dag weer als nieuw uit dankzij de specialistische kennis van Floortec. Of u er direct op kan lopen hangt af van het systeem dat u heeft gekozen voor de renovatie. Als de Hafa lamistair traprenovatie gemonteerd is, dan is de trap direct beloopbaar. Bij de andere twee systemen is het belangrijk dat de afwerklagen zijn uitgehard tot de trap belopen kan worden. Kiest u voor Woodstair dan wordt de trap gerenoveerd met 8mm Bourgognestroken, dit wordt geschuurd en afgewerkt met vloerolie in de kleur die u graag wilt. Bij Multi-stair wordt de trap bekleed met overzettreden van hout en een massief houten toplaag die is verlijmd op een plaat van multiplex. Dit voorkomt uitzetting of krimping van de treden.

Professioneel en schoon

Het voordeel van het inhuren van een professioneel bedrijf als Floortec is dat uw traprenovatie wordt uitgevoerd door kwalitatief goede en geschoolde medewerkers. De zaagwerkzaamheden worden buiten uw huis uitgevoerd. Zelfs als het regent wordt er gebruik gemaakt van een speciale tent waaronder de zaagwerkzaamheden veilig en droog uitgevoerd kunnen worden. Dit betekent dat u nauwelijks zaagafval in huis heeft en de overzettreden beschadigen niet. U kunt uit vele verschillende kleuren kiezen, of combinaties van kleuren. Als de beneden- of bovenverdieping(en) ook toe zijn aan een andere vloer, is het mogelijk om een gelijke uitstraling te krijgen.

Wilt u meer vragen over dit artikel of over traprenovaties? Of wilt u weten of een traprenovatie iets voor u is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.