Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

natuursteen vloer beschermenEen natuursteen vloer heeft een bijzondere uitstraling, die u natuurlijk zo lang mogelijk wilt aanhouden. Deze vloer kan kwetsbaar zijn voor schade en daarom is het raadzaam om uw natuursteen vloer goed te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door de vloer goed te onderhouden. Hoe u dit het beste kunt doen, leest u in dit artikel.

Onderhoud

Allereerst is het onderhouden van een natuursteen vloer een wekelijks proces. Zorg dat u veelvuldig stofzuigt of stofwist. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer wekelijks gedweild en verzorgd wordt met onderhoudsproducten.

Kalkhoudende vloeren zoals Belgisch hardsteen, travertin en marmer moeten niet met zure schoonmaakmiddelen behandeld worden.

Verder zijn er twee zaken die vermeden moeten worden op alle vloeren:

  • Zand op de natuursteen vloer: zand schuurt op de vloer van natuursteen. Daarom is het beter om niet met schoenen of op blote voeten door het huis te lopen.
  • Een overvloed aan water: ga niet te enthousiast met water dweilen op de natuursteen vloer. Water kan binnendringen in de kapotte voegen, plinten en muren. Hierdoor ontstaat schade aan de vloer.

Behandelen

Natuurlijk zijn er altijd onvoorziene gebeurtenissen waardoor de vloer beschadigd kan worden. Daarom dient de vloer behandeld te worden middels een beschermlaag aan te brengen op de natuursteen vloer. Dit proces wordt ook wel impregneren genoemd.

Een natuursteen vloer behandelen door het te impregneren is ook een raadzame oplossing voor de bescherming van uw vloer. Het is wel verstandig om de vloer te impregneren nadat het geslepen of gepolijst is.

Het impregneren van een natuursteen vloer is mogelijk op twee manieren: transparant impregneren en kleurverdiepend impregneren. Het verschil tussen deze twee is de kleur. Bij transparant impregneren wordt de huidige kleur van de vloer niet aangetast. De tegels behouden dus dezelfde kleur en worden voor 95% beschermd tegen vuil. De overige 5% verkrijgt u door steenzeep speciaal te gebruiken. Bij het kleurverdiepend impregneren wordt de kleur van de vloer donkerder en komt de structuur van de natuursteen beter naar voren. Sporenelementen en fossielen worden beter zichtbaar. Na deze behandeling is uw vloer voor 100% beschermd tegen vervuiling.

Meer informatie over het onderhouden en beschermen van uw natuursteen vloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder en voorzien u van vakkundig advies.