Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Een nieuwe vloer doet wonderen voor uw woning. Bent u toe aan een nieuwe ondergrond in huis, dan is een houten vloer een bijzonder goede optie. Met een houten vloer haal je warmte in huis. Een natuurproduct in huis geeft gelijk een prettige sfeer en hout voelt ook zonder vloerverwarming comfortabel aan de voeten. Om optimaal te genieten van uw nieuwe vloer, moet u wel op een aantal zaken letten.

De kleur van de houten vloer

Het is belangrijk om goed na te denken over de kleur van de vloer die u gaat leggen of laat leggen. Zorg dat de ondergrond niet vloekt bij uw meubels en dat de gordijnen niet vervangen hoeven te worden als de vloer eenmaal ligt. Het is vaak mogelijk een aantal stalen thuis te krijgen, om zo te kijken of de kleur die u in gedachten hebt, ook daadwerkelijk bij uw bestaande interieur past.

De dikte van de vloer

De prijsverschillen bij houten vloeren kunnen soms groot zijn, maar vaak is hier wel een reden voor. Wanneer u geen vloerverwarming heeft, is de keuze wat groter dan wanneer u dit wel heeft. Vloerverwarming moet wel de kans krijgen de oppervlakte te bereiken en dat gaat niet als de vloer niet de juiste dikte heeft.

De manier van leggen

Sommige vloeren worden verlijmd, andere worden op de ondergrond geplakt. En soms wordt er gewerkt met een ondervloer. Voor de warmte en akoestiek zijn bij elke soort vloer verschillende opties mogelijk. Laat u hier goed over informeren zodat de vloer van uw keuze straks ook echt úw vloer is. Daarnaast is het mogelijk om verschillende patronen te leggen, bijvoorbeeld visgraat of juist lange, rechte banen. Ook dit is van invloed op de prijs en manier van leggen van uw nieuwe houten vloer.

Het onderhoud

Natuurlijk wilt u de nieuwe vloer net zo mooi houden als toen hij net gelegd was. Uw houten vloer reinigen is daar een belangrijk onderdeel van. Met de juiste onderhoudsproducten houdt u uw vloer langer mooi. Daarnaast is het belangrijk om meubels te voorzien van viltjes en de vloer zo min mogelijk aan direct zonlicht bloot te stellen om verkleuring te voorkomen.

Het kan ingewikkeld zijn om tot een juiste keuze te komen. Het is daarom belangrijk om voldoende informatie in te winnen bij een betrouwbare partner. Neem contact op om uw wensen en de mogelijkheden voor uw woning te bespreken.