Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Het beschermen van uw parket vloer is niet alleen een kwestie van zorgen dat uw vloer langer meegaat, maar het biedt ook de mogelijkheid om uw parket vloer een andere look te geven. In dit artikel leest u meer over de mogelijkheid om uw vloer een andere look te geven en tegelijkertijd te beschermen.

Meerdere mogelijkheden

Heeft u een vloer met hoogglanslak? Dan kunt u eventueel de stap naar een matte lak maken en zo een geheel nieuwe look creëren, én uw parket vloer beschermen. Wel moet u dan eerst uw vloer schuren. Als de vloersoort en de staat van de vloer dit toestaat, is het de goedkoopste manier om de parketvloer een andere uitstraling te geven en goed te beschermen. Het is echter ook een toepassing die biedt wanneer u een woning heeft gekocht met een parketvloer die niet bij uw smaak past.

Vloerolie

Houdt u van een vloer met een matte en natuurlijke uitstraling? Dan is vloerolie een goede keuze voor het beschermen van uw vloer. Het is zelfs zo dat wanneer een vloer – die met vloerolie is behandeld – glanst, er teveel vloerolie gebruikt is. Dat is niet goed omdat een olie het parket moet beschermen in het hout, in tegenstelling tot parketlak waarbij de houten vloer op het hout beschermd wordt. Bijkomend voordeel van vloerolie is dat het onderhouden van de vloer plaatselijk kan. Dat betekent dat uw meubels gewoon kunnen blijven staan.

Vloerlak

Vroeger had lak niet perse een goede naam. Dat kwam doordat veel van de eerste lakken nogal stonken. Tegenwoordig dienen fabrikanten van deze lakken aan strenge regels te voldoen. Dat heeft er toe geleid dat de vloerlakken van tegenwoordig niet meer stinken en een prima keuze zijn voor het beschermen van uw vloer. U kunt kiezen uit standaard lak (die te onderscheiden is in diverse glansgraden), professionele lak (ook te onderscheiden in diverse glansgraden) of blekende lak (die met name uitermate geschikt is voor eiken en natuurlijk en zeer mat aandoet). Vloerlakken zijn eenvoudig te onderhouden. De parketvloer regelmatig stofzuigen of stofwissen om losliggend vuil en zand te verwijderen en een klamvochtige mop met een parketreinigingsmiddel is voldoende om de vloer te reinigen en te onderhouden.

Hardwax of Waxoil

Hardwax wordt vooral toegepast op tropische hardhoutsoorten. Het is een product op was basis en wordt in combinatie met vloerolie gebruikt. De vloerolie wordt in dit geval als impregneermiddel gebruikt waarna direct de harde was in de olie wordt gepoetst. Uw vloer krijgt op deze manier een zijdeglans look, in plaats van de matte uitstraling waar vloerolie vaak voor zorgt. Deze vorm van vloerbescherming vraagt wel om meer onderhoud. Voor elke vloersoort is er een geschikte bescherming te vinden die daarnaast de mogelijkheid geeft om te kiezen voor de look die bij u past.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen parketvloer, dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen of contact opnemen.