Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Voor elke vloer geldt dat er een vorm van onderhoud vereist is, zo ook voor een parketvloer. Wilt u dat uw (nieuwe) parketvloer zo lang mogelijk mooi blijft en niet dof wordt? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In dit artikel vertellen we u aan de hand van 6 handige tips meer over het onderhouden van een parketvloer.

1. Vegen en stofzuigen is noodzakelijk

Het laatste wat u wilt zijn krasjes en beschadigingen op uw parketvloer. Om dit te voorkomen is het belangrijk om (bijna) dagelijks te stofzuigen of te vegen. Zo voorkomt u dat zand en kleine steentjes over de vloer schuren en krasjes veroorzaken. Ook het aanschaffen van een goede deurmat kan bijdragen aan het verminderen van zand en kleine steentjes in huis.

2. Vermijd scherpe voorwerpen

Niet alleen zand en steentjes maar ook scherpe voorwerpen kunnen uw parketvloer beschadigen. U kunt hierbij denken aan de scherpe hakken van uw schoenen of stoelpoten. Goed om te onthouden: wanneer u uw vloer écht mooi wilt houden kunt u het best geen schoenen in huis dragen en gebruik maken van viltjes onder alle stoel- en tafelpoten.

3. Bescherm uw vloer tegen vocht

Zoals veel vloeren is ook een parketvloer gevoelig voor vocht. Let er daarom extra op dat de parketvloer niet in contact komt met vocht. Gebeurt dit toch? Dan is het belangrijk om de vloer direct droog te maken. Wanneer u dit niet doet kan het vocht vlekken en verkleuringen achterlaten.

4. Let ook op de luchtvochtigheid in huis

Niet alleen vocht, maar ook luchtvochtigheid is een vijand voor uw parketvloer. Het is daarom goed om te weten dat de ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 50% en 65%.

5. Kies uw schoonmaakmiddelen zorgvuldig

Onthoud: gebruik nooit schoonmaakmiddel of bleek voor het schoonmaken van de vloer! Gebruik alleen de schoonmaakproducten die speciaal voor uw parketvloer zijn ontwikkeld. Doet u dit niet? Dan is de kans groot dat de olie- of laklaag van de vloer wordt beschadigd. Afhankelijk van de afwerking van de vloer is het ook belangrijk om eens in de zoveel tijd de vloer te laten waxen of lakken.

6. Schakel indien nodig een professional in

Heeft u problemen met uw parketvloer, is de vloer beschadigd of wilt u de vloer simpelweg een opfrisbeurt geven? Dan is het belangrijk om alsnog een professional in te schakelen. Floortec biedt een speciale parketonderhoud service én parketrenovatie aan om de levensduur van uw parketvloer te verlengen.

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel of over één van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.