Bel direct met Floortec
0800 - 3566783

Polyvinylchloride. Waarschijnlijk bij u beter bekend als PVC. PVC is een type kunststof en wordt als basis voor verschillende soorten producten gebruikt. Een van die producten zijn vloeren. PVC vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit type vloer is trendy en erg gewild. Dat geldt niet alleen voor kantoren. PVC vloeren komen ook steeds vaker in woningen te liggen. PVC lijkt op vinyl, maar is veel krachtiger, zwaarder en duurzamer dan dat. PVC vloeren zijn zeer slijtvast en kunnen veel druk aan. Om die reden zijn veel kantoren voorzien van dit type vloer. Daarnaast is PVC makkelijk in onderhoud, comfortabel en beschikbaar in verschillende dessins. Logisch dus dat PVC vloeren ook voor woningen een enorme trend zijn. In dit artikel hebben wij 3 mooie toepassingen van PVC vloeren voor u op een rijtje gezet.

1. PVC vloeren en trapbekleding

Wanneer u uw trap wilt renoveren of bekleden, is het gebruik van PVC hiervoor een uitstekende keuze. Zoals zojuist besproken, is polyvinylchloride krachtig, duurzaam, slijtvast, kan het veel druk aan en is het makkelijk te onderhouden. Daarnaast is PVC krasbestendig, bezit het een antislip laag en heeft het een geluiddempende werking. Dat maakt PVC vloeren uitermate geschikt om als trapbekleding in uw woning te gebruiken.

2. PVC vloeren en vloerverwarming

Een andere mooie toepassing van PVC vloeren: vloerverwarming. Een van de (andere) redenen waarom PVC vloeren steeds vaker in woningen komen te liggen, heeft te maken met vloerverwarming. PVC vloeren gaan namelijk perfect samen met vloerverwarming, omdat polyvinylchloride de temperatuur van de vloerverwarming aanneemt en de warmte optimaal geleidt. Er is geen andere vloer die zo warmtegeleidend is als PVC vloeren. Parket of laminaat bijvoorbeeld hebben eerder een isolerende werking. Hierdoor komt de vloerverwarming niet zo mooi tot z’n recht. Veel energie zal hierbij verloren gaan, waar PVC vloeren juist zorgen voor een optimaal rendement. In veel gevallen is vloerverwarming zelfs genoeg en hoeft u geen andere verwarmingsbronnen te plaatsen.

3. PVC vloeren en badkamer, toilet of keuken

Waar andere vloeren zoals hout of laminaat krom trekken in vochtige ruimtes, doet PVC dat niet. Polyvinylchloride en vocht gaan goed samen. Dat maakt PVC vloeren uitermate geschikt als toepassing in bijvoorbeeld badkamer, toilet of keuken. De enige vereiste – voor alle toepassingen met PVC – is een gladde ondergrond. Dit wordt vaak als een van de PVC vloer nadelen gezien. PVC vloeren zijn flexibel, waardoor oneffenheden (hobbels, ribbels of naden) snel te zien zijn. Om die reden zal dus eerst de ondervloer geëgaliseerd dienen te worden. Gelukkig zijn er specialisten die dit voor u kunnen doen.

Heeft u vragen of wenst u ook een PVC vloer te laten leggen in uw woning? Laat u verrassen door onze expertise en neem contact met ons op.